כנס בין–לאומי חדשנות טכנולוגית דיגיטלית, לטובת חקר העבר, התקיים השבוע במכללה האקדמית כנרת, מעל 100 משתתפים באו מרחבי העולם, מהתעשייה, מהאקדמיה והקהל הרחב
השבוע, נערך במכללה האקדמית כנרת, כנס בין–לאומי דיגיטלי, בהשתתפות המרצים המובילים ביותר בתחום התוכנה ומדעי המחשב, לימודי ארץ ישראל, אנתרופולוגיה, ארכיאולוגיה והיסטוריה.
בכנס, נידונו האמצעים הטכנולוגיים המתקדמים ביותר, שיכולים לשמש את חוקרי התרבויות, הארכיאולוגים ועוד. מעל 100 משתתפים באו מרחבי העולם, מהתעשייה, מהאקדמיה והקהל הרחב. בין הדוברים היו המובילים באקדמיה ובתעשייה בישראל, אוסטריה וארצות הברית. הם הציגו פיתוחים, המצאות וכלים טכנולוגיים חדשניים שקשורים לחקר העבר.
בין החוקרים והפיתוחים שהוצגו:
אפליקציית "CemoMemo", של ד"ר מייקל מיי (הנדסת תוכנה) וד"ר אפרת קנטור (לימודי ארץ ישראל). האפליקציה נועדה לתעד ולמפות דיגיטלית את בתי הקברות הוותיקים בישראל. על מנת לשמר ולכבד את זיכרון המתים ולאפשר גם לדורות הבאים לראות היכן קבורים גדולי העבר, בני משפחה והוגי דעות. אפליקציית "CemoMemo" מאפשרת לכל אחד לתעד קבר, למלא פרטים ולשמור את המידע. בנוסף, ניתן להיעזר ב-GPS המובנה באפליקציה ולנווט לקברים ספציפיים שרוצים לבקר בהם.
ד"ר מיי וד"ר קנטור הציגו מחקרים על שני בתי עלמין שתועדו בעזרת הקהילה על מערכת "CemoMemo" והראו איך רואים את חיי הקהילה וההיסטוריה שלה דרך אבני המצבות.
אתר בתי עלמין יהודיים בטורקיה של פרופ' מינה רוזן
https://jewishturkstones.tau.ac.il
אתר בורנבלום
אתר בורנבלום, למיפוי בתי הכנסת קדומים בישראל, של ד"ר חיים בן דוד ומיכאל אוסבנד, במכללה האקדמית כנרת.
בתי הכנסת בישראל החלו להיבנות כבר בתחילת המאה הראשונה לפני הספירה. השיא של בניית בתי הכנסת הקדומים הגיע בתקופת הרומית והביזנטית של ארץ ישראל, במאה השלישית עד השביעית לספירה. בישראל, ישנו ריכוז עשיר ביותר של בתי כנסת עתיקים, חלקם בתהליכי גילוי, גם בימים אלה ממש. האזור העשיר ביותר הוא אזור הכנרת (כפי שניתן לראות מתמונת המיפוי למטה). בתוך האתר, ממופים כעת מעל 170 בתי כנסת עתיקים, כאשר לכל בית כנסת יש מיני–סייט, המפרט על ההיסטוריה שלו והפרטים המיוחדים שבו, לצד תמונות. האתר ממשיך להתרחב כל הזמן ומנגיש את המידע לציבור הרחב.
קהילות יהודיות בארה"ב
תיעוד עברן של קהילות יהודיות בארה"ב – Homestead Hebrews של Tammy A. Hepps.
הפס הקימה אתר מיוחד שמאפשר לתעד את עברן של קהילות יהודיות שונות בארה"ב. האתר נקרא HomesteadHebrews.com וכבר נמצאים בו מעל 30,000 פרטים מתועדים שונים, על 6000 התושבים היהודים, שהתגוררו בקהילה היהודית, בעיר הכורים המפורסמת הומסטד, בפנסילבניה, ארה"ב. המידע על הקהילה נצבר הודות לבית הכנסת בעיר, אך גם דרך רישומי מס, עיתונים, ראיונות עם ותיקי העיר ועסקנים שונים בעיר. האתר מסתמך גם על אתרים גנאולוגיים. השילוב של כל מקורות המידע, המהווים פיסות פאזל נפרדות, מאפשר לייצר תמונה מלאה על קהילה שלמה וההיסטוריה שלה.
ד"ר מיקל מיי, המחלקה להנדסת תוכנה, המכללה האקדמית כנרת: "הטכנולוגיה החדשה מייצרת מהפך בהבנה ובחקר העבר. תוכנה יכולה לגלות את העבר ולפתוח לנו דלתות לעולמות שהיו ואינם. שיתופי פעולה בין מקצועות המחשוב וחקר העבר יניבו עוד פירות רבים בהמשך".
לרשימת המחקרים והפיתוחים המלאה: http://www2.kinneret.ac.il/mjmay/sfp2020
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
המשפטיזציה בשירות השחיתות
מי שמקבע את הכשירות להנהגה על סף המביש של מבחן הפליליות, נותן יד לשחיתות המוסרית…
- 36 ראשי רשויות בצפון לנתניהו: העבר את מכון וולקני לגליל
בשבוע שעבר הגישו 36 ראשי רשויות מהגליל מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו הקורא לו לקדם…
-
חופשה מושלמת, גם לכלב
גם בחופשה אין צורך להיפרד מחיות המחמד האהובות: כפר הנופש בעין זיוון מתייחס לכלבים כמו…