בישיבת ההנהלה המיוחדת, שהתקיימה השבוע, אושר תקציב 2025 שמשקף את המשך הגידול בפעילות המכון
השבוע, ב"מכון שמיר למחקר", התקיימה ישיבת הנהלה מיוחדת, שבה השתתפו ראש המועצה המקומית קצרין, יהודה דואה, ראש המועצה האזורית גולן, אורי קלנר וסגנית ראש המועצה האזורית גולן, דליה יוסף, לצד בכירים מעולם האקדמיה, בהם חברי סגל מאוניברסיטת חיפה, יו"ר הוועד, פרופ' שלומית פז, פרופ' לאה ויטנברג, ד"ר עמאד שמס ונציגת הציבור, ד"ר זהבה תנא.
הרחבת פעילות ותקציב לשנת 2025
בישיבה, נדונו כיווני ההתפתחות של המכון, לאור הפוטנציאל האדיר של הגולן כמרכז מחקרי ויישומי. חברי ההנהלה אישרו את התקציב לשנת 2025, הממוקד בהגדלת תשתיות, פיתוח משאבים והרחבת הפעילות המחקרית-יישומית באזור. התקציב, שמשקף את המשך הגידול בפעילות המכון, מבליט את האימפקט החיובי שלו לא רק על קצרין והגולן, אלא גם על היישובים הדרוזיים הסמוכים.
חיבור בין אקדמיה לשטח
היועץ המדעי של המכון, פרופ' אבי שרודר, מהטכניון, הציג את חזונו להובלה אקדמית-יישומית בתחום המחקר בגולן. לדבריו, ייחודיות המכון טמונה ביכולתו לשלב בין מחקר פורץ דרך לבין יישום בשטח בתחומים כגון חקלאות, טכנולוגיות, אנרגיה, אקלים וחינוך. "המכון חייב להגדיל את מספר הסטודנטים לתארים מתקדמים שיתפקדו כשגרירים שלנו וימשכו חוקרים צעירים נוספים לאזור", אמר שרודר והדגיש גם את חשיבות חיזוק הקשרים הבינלאומיים.
ראש המועצה האזורית גולן, אורי קלנר: "'מכון שמיר למחקר' מהווה מנוע צמיחה ייחודי בגולן, המחבר בין מצוינות אקדמית ליישום טכנולוגי ופיתוח כלכלי. במסגרת ישיבת התקציב, שהתמקדה בצרכים השוטפים ובתכנון ארוך טווח, אישרנו תקציב לשנת 2025 שיאפשר הכפלת פעילות המכון. לצד הקמת בית הספר לווטרינריה והפקולטה של אוניברסיטת תל חי בגולן, אנו בונים תשתית לקידום חדשנות בתחומי החקלאות והטכנולוגיה, תשתית המבטיחה עתיד של התחדשות ומצוינות עבור הגולן ותושביו".
ראש המועצה המקומית קצרין, יהודה דואה: "אני רואה ב'מכון שמיר למחקר' שותף אסטרטגי לפיתוח קצרין והגולן. אני גאה שיש בבירת הגולן מכון מחקר מתקדם שממשיך לצמוח ולהתפתח. בתור מועצה, יש לנו מחויבות אדירה להמשיך ולתמוך במכון, שכן הוא משרת את האקו-סיסטם הקצרינאי והגולני שאנו מקדמים כאן בשנה האחרונה. ההשקעה המוגברת בתשתיות ובפעילות המחקרית ב-2025 מחזקת ומעצימה את קצרין והגולן כמרכז מחקר מוביל באזור. אני בטוח שבעזרת החזון המשותף ושיתוף הפעולה בין כלל הגורמים, נצליח למצות את הפוטנציאל האדיר של קצרין והגולן לטובת כל תושביו".
כישרונות חדשים מובילים את המחקר
בסיום הישיבה, נחשפו חברי הוועד לשני חוקרים צעירים מבטיחים מהמכון. ד"ר בן שחר, שסיים לאחרונה דוקטורט בתחום המיקרוביולוגיה הסביבתית והמיצויים מן הצמחים, נקלט כחוקר צעיר במכון וד"ר נורית אליאש, שחזרה לאחר פוסט-דוקטורט ביפן, מובילה את תחום חקר בריאות כוורת הדבורים. ד"ר אליאש, שמובילה בתחומה בארץ ואף בעולם, זכתה לאחרונה בתקציב משמעותי מהרשות לחדשנות ועובדת רבות עם חקלאים מהגולן ומהארץ ועם חברות סטארט-אפ בתחום AI בכוורות דבורים.
שני החוקרים עוסקים במחקר בסיסי ברמה בין-לאומית, לצד מחקר יישומי שתורם באופן ישיר לאזור. בנוסף, הם עובדים על פיתוח IP חדש, שעתיד לייצר חברות חדשות ולתרום לצמיחה הכלכלית של הגולן. חברי הוועד התרשמו מאוד מהפעילות החדשנית של החוקרים הצעירים ובירכו אותם על תרומתם המשמעותית לאזור.
הישיבה הדגישה את חשיבות המכון כמוסד שמייצר חיבור ייחודי בין אקדמיה, יישום טכנולוגי, ופיתוח אזורי.
"עם תקציב מאושר לשנת 2025 ותמיכה רחבה מצד המועצות, נראה כי 'מכון שמיר למחקר' יהפוך לשחקן מרכזי בפיתוח הגולן כמרכז מצוינות מחקרית", סיכמה מנכ"לית המכון, דינה גלעד. "המכון לא רק מחזק את מעמדו בישראל, אלא פועל במרץ להפוך לגורם משפיע בזירה הבין-לאומית – וכל זה, מתוך הגולן".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
ביקור חניכי "מכון מנדל" בגולן
בשבוע שעבר, התקיים בגולן סיור לימודי של "מכון מנדל" למנהיגות. המכון הוא המוסד היוקרתי ביותר…
-
"תצפיטבע" – קהילה מנטרת טבע בגולן
המועצה האזורית גולן, בשיתוף "מכון שמיר למחקר" (המכון לחקר הגולן) ואוניברסיטת חיפה השיקה את היישומון…
-
תחנת חקר חקלאות וסביבה בגולן
נחנכה תחנת חקר לנוער, בתחום החקלאות והסביבה, ב"מכון שמיר למחקר". המטרה: הקניית מיומנויות חקר לילדי…