מוצרי מזון חדישים ומקוריים, שפותחו על ידי הסטודנטים מהחוג למדעי המזון בתל-חי, הוצגו בפני בכירי תעשיית המזון בארץ, בכנס "חדשנות בענף המזון"
סיגל סירואה, תל חי
מוצרי מזון חדשים ומקוריים אשר פותחו על ידי הסטודנטים מהחוג למדעי המזון, במכללה האקדמית תל-חי, הוצגו בכנס "חדשנות בענף המזון". הכנס נערך בתל-חי, בשיתוף עם מכון המחקר מיג"ל. למעלה מ-300 טכנולוגים של מזון ובכירי תעשיית המזון מהחברות המובילות בארץ, השתתפו בכנס שנערך זו השנה החמישית ברציפות והתרשמו מהמוצרים, שחלק מהם אנו צפויים לראות על המדפים בקרוב.
בין המוצרים החדשים שפותחו: כדורי שוקולד מתפוצצים עם משקה חלבי, חטיף פרי עם מיץ פרי בתוכו, תפוחים בטעמים, קפסולות תה בצבעים טבעיים, כוס קפה אכילה "ביס קפה", קרטיב אלכוהול קוקטילי, ארטיק מוזלי, חטיף כדורי פרי, דפי טחינה, קוטג' טבעוני ועוד.
חברת "תנובה" משתפת פעולה עם החוג למדעי המזון זאת השנה השנייה, דרך הסדנה לפיתוח מוצרי מזון חדשים. חלק מהמוצרים שפותחו השנה נעשו על פי רעיונות משותפים של החברה והסטודנטים. הסטודנטים קיבלו ליווי של טכנולוגים בכירים מהחברה, מתוך כוונה שהמוצרים שפותחו בתל-חי ישווקו ב"תנובה".
חברת "תנובה" משתפת פעולה עם החוג למדעי המזון זאת השנה השנייה, דרך הסדנה לפיתוח מוצרי מזון חדשים. חלק מהמוצרים שפותחו השנה נעשו על פי רעיונות משותפים של החברה והסטודנטים. הסטודנטים קיבלו ליווי של טכנולוגים בכירים מהחברה
שיתופי פעולה אקדמיים ומחקרים יישומיים בתחום הפוד-טק הולכים וצוברים תאוצה ומתבצעים בשנים האחרונות בין החוג למדעי המזון בתל-חי, מכון המחקר מיג"ל וחברות המזון הגדולות בארץ. בנוסף ל"תנובה", ניתן למנות כאן גם את "שטראוס", "קוקה קולה", "פריגת", מחלבות רמת הגולן ועוד. שיתופי פעולה אלה נעשים כחלק מהמהלך של הקמת מכון מזון לאומי בגליל, עליו הכריזה הממשלה בתכנית הצפון, בעלות התחלתית של 21 מיליון ש"ח.
הכנס, הנחשב לאחד הכנסים הגדולים והחשובים בתחום המזון בארץ, התמקד השנה בנושא "פוד-טק בגליל – אקדמיה, מחקר ויזמות". בין הנושאים שנדונו בכנס: חיבור תעשיית המזון הישראלית לחדשנות ומחקר בעזרת האקדמיה, האם הצרכן הישראלי מוכן לפוד-טק, איך הפכנו את הפוד-טק למותג גלובלי, משולש הזהב: יזם-טכנולוגיה-צרכן ועוד.
כמו כן, במהלך הכנס התקיים פאנל שעסק בשאלה "כיצד נצליח לסייע לצמיחת חברות פוד-טק מובילות מישראל".
בכנס לקחו חלק, נשיא המכללה האקדמית תל-חי, פרופ' יוסי מקורי, מנכ"ל המכללה, אלי כהן, אריק דיין, המשמש כיו"ר הוועד המנהל במכללה ומנכ"ל "כרומגן", יו"ר ויסוצקי ויו"ר איגוד תעשיית המזון, שלום זידלר, יו"ר חבר הנאמנים במכללה האקדמית תל-חי ויו"ר דירקטוריון פעילים, חנה פרי-זן, שותף בקרן PeakBridgePartners"", נדב ברגר מנהלת קהילת הפוד-טק בישראל, כרמית אורון ועוד.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
מעשה בעוגיות טחינה
על פי "חוק הדתיים הסרוגים", השיח שמתחיל במתכון, נמשך מיד לחיפוש ומציאת קרבת משפחה. משם,…
-
יש מה לפצח במגרשי הכדורגל
בחודשי הקיץ החמים, שטחים חקלאיים רבים המיועדים לגידולים עונתיים, מתמלאים באבטיחים ולא רק אבטיחים כפרי…
-
כמה אהבה יש בלב שלה
פינוק מיוחד לתושבי הגולן ב"דה קרינה": מבצעים מפנקים במיוחד לרגל "יום האהבה", ב-14.2. אהבה מתוקה…