מבין התחומים הרבים בהם הרפואה הסינית יודעת לטפל, להפרעות כאב יש מקום של כבוד. לכל הרפואה הסינית רואה בכל כאב פגיעה בזרימה החופשית של הצ'י ושל הדם
כאב הוא אחת התלונות הנפוצות ביותר שמגיעות לקליניקה, כי מי מאיתנו לא נאלץ להתמודד עם כאב כלשהו באיזושהי נקודת זמן בחייו? אם זה כאב גב, או כאב ראש, כאב בטן, כאבי מחזור וכדומה.
איך מתייחסת הרפואה הסינית לכאב?
ברפואה הסינית המסורתית, אנחנו מתייחסים לכל כאב כאל פגיעה בזרימה החופשית של הצ'י ושל הדם. בכתבים הסינים העתיקים כתוב: "אם יש זרימה חלקה, אין כאב". כשיש זרימה חלקה של דם ושל צ'י – אנרגיית החיים הנמצאת באדם – אזי אין כאב, אבל כשהצ'י והדם "נתקעים" ולא זורמים, נוצר כאב.
כיצד מטפלים בפגיעה? על המטפל לאבחן מהי הסיבה לתקיעוּת ולטפל בהתאם לכך. בראייה הסינית, הסיבה לתקיעות יכולה להיות עודף, או חוסר.
במצב של עודף, נראה פגיעה בתנועה בגלל חסימה. דמיינו נחל שמלא באבנים, המים שאמורים לזרום בו לא יזרמו כראוי, כי הוא חסום. על מנת להזרים את המים, עליכם לפנות את הנחל מהגורמים המפריעים ורק אז המים יוכלו לזרום כראוי. אם תנסו להזרים מים בנחל לפני שתפנו אותו, הם לא יגיעו לסוף הנחל. הנחל יגאה על גדותיו ועלול ליצור נזקים לסביבה.
במצב של חוסר, נראה פגיעה בתנועה בגלל שיש חוסר בצ'י ובדם. אם נחזור לדימוי של הנחל, הפעם יש בנחל מעט מאוד מים ולכן אין זרימה טובה, דווקא כי יש חסר. על מנת להזרים את המים, כל שעליכם לעשות הוא להגדיל את כמות המים בנחל ואז תהיה זרימה טובה.
הפרעות בזרימה יכולות להתרחש בכל חלקי בגוף: במערכת השריר והשלד, במפרקים, בגפיים, באיברים הפנימיים, בראש וכדומה.
כיצד נטפל?
ברפואה הסינית המסורתית, הטיפול מותאם לכל מטופל על פי אבחנה ספציפית. על מנת לטפל כראוי, על המרפא הסיני לערוך אבחון למטופל – אם מדובר במצב חוסר, או עודף, אילו איברים מעורבים, אילו ערוצי אנרגיה מעורבים ובהתאם לכך להתאים נקודות דיקור, צמחים ותזונה לאותו מטופל. לכן, שני מטופלים שיגיעו עם אותה בעיה, עשויים לקבל טיפול שונה לחלוטין.
לדוגמה, בחודש האחרון הגיעו לקליניקה שתי נשים המתלוננות על מיגרנות וכאבי ראש. אצל אחת מהן האבחון היה חוסר – הלשון הייתה חיוורת, האישה חווה תסמינים נוספים כגון עייפות, נשירת שיער, קשיי שינה והירדמות וסימנים נוספים שעל פי הרפואה הסינית מעידים על חוסר. המטופלת השנייה הציגה מיגרנה על רקע של עודף, היא נוטה לעצבנות ולאי שקט, נמרצת מאוד, סובלת מחום ומציגה סימני עודף נוספים. כמובן שהטיפול שונה מאוד בין שתיהן. לא מספיק לטפל באיבר הפגוע אלא לאבחן את הסיבות לפגיעה. טיפול שגוי עלול לגרום להחמרה ולפגיעה במערכות נוספות בגוף.
מדוע חשוב לקבל טיפול בסמוך ככל האפשר להתחלת הבעיה?
אם נחזור לדימוי של הנחל ככל שהמים לא יזרמו, אם מחוסר ואם מעודף, יותר נזק יצטבר. כשהנחל לא זורם כראוי, כל סביבת הנחל נפגעת – צמחייה, חיות הבר ובני האדם. כך גם בגוף, כאשר איבר אחד איננו משגשג, גם שאר האיברים לבסוף נפגעים. לכן חשוב בכל פגיעה, לקבל טיפול כמה שיותר מהר, על מנת לשמור על איזון ושגשוג של כל איברי הגוף.
רק בריאות, קרן מיכאלי
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
דור העתיד ברפואה
מנהל המרכז הרפואי "פדה-פוריה", ד"ר ארז און, נפגש עם בנות מגמת הרפואה באולפנית טבריה. מגמת…
-
על שגעת פורים
ביום שלישי האחרון, כשכל הילדים חזרו לגן, התחיל הבוקר בטלפונים. "נו, את מתאוששת?", "גם את…
-
על הנתינה
פורים, מלבד היותו חג של שמחה ומגילה ותחפושות, הוא גם חג של נתינה, משלוחי מנות…