כיתת "ויליאם" נחנכה במכללה האקדמית תל–חי. הכיתה כוללת ציוד משוכלל ומתקדם ללמידה מרחוק. בכיתה יופקו גם קורסים בין–לאומיים
כיתת "WILLIAM", הכוללת ציוד מתקדם ללמידה מרחוק, נחנכה לאחרונה במכללה האקדמית תל–חי. הכיתה היא אחד מתוצרי פרויקט "ויליאם", של "ארסמוס", העוסק בקידום "בין–לאומיות בבית". בפרויקט זה, שותפים מוסדות להשכלה גבוהה בארץ ובאירופה, ביניהם המכללה האקדמית תל–חי.
באירוע חנוכת הכיתה, לקחו חלק נשיא המכללה, פרופ' מקורי, המשנה לנשיא, פרופ' סנאית תמיר, מנכ"ל המכללה, אלי כהן והסמנכ"ל הבכיר, מוטי כהן. כמו כן, השתתפו באירוע גלית ברשח, מהיחידה למצוינות בהוראה, שהובילה את ביצוע פרויקט הכיתה וצוות "ויליאם" תל–חי, הכולל את פרופ' מולי להד, פרופ' שירה הנטמן, נטלי אידלמן פורת, רעיה גל, ד"ר הילה נבו, איציק שטיין, אושרית שיטה וקארין סטיבנסון.
כיתת "ויליאם" תאפשר למרצים לצלם שיעורים ולערוך שיעורים מקוונים ברמה גבוהה מאוד וכן לקיים שיעורים משותפים בשידור חי בשיתוף מוסדות אקדמיים בחו"ל, כאשר הסטודנטים מתל חי נוכחים בכיתה, מצולמים וצופים בעמיתיהם מחו"ל דרך מסך מרכזי
כיתת "ויליאם" תאפשר למרצים לצלם שיעורים ולערוך שיעורים מקוונים ברמה גבוהה מאוד וכן לקיים שיעורים משותפים בשידור חי בשיתוף מוסדות אקדמיים בחו"ל, כאשר הסטודנטים מתל חי נוכחים בכיתה, מצולמים וצופים בעמיתיהם מחו"ל דרך מסך מרכזי. בכיתה יופקו קורסים בין–לאומיים וכבר צולמו בכיתה הרצאות לסדנת ביו–אינפורמטיקה, של ד"ר איתי שרון וד"ר שריאל היבנר, סדנה בינ"ל המוצעת השנה באופן מקוון.
באירוע החנוכה, אמרה פרופ' שירה הנטמן: "זהו רגע מאוד מרגש עבורי, לחנוך את הכיתה הזו. זהו רגע המסמל שלב חשוב בהתפתחות המכללה. לאורך השנים האחרונות, קידמנו את הלמידה המקוונת ואין ספק כי כיתה זו תיתן דחיפה גדולה לנושא. ברגע שיש תשתית טכנולוגית מתאימה ומתקדמת, יהיה לנו קל יותר לקדם קורסים מקוונים בחוגים השונים, במיוחד עתה, בעידן הקורונה, אך לא רק".
גם פרופ' מולי להד היה נרגש מהמעמד ואמר: "הכיתה הזו היא מהלך מדהים. היא כוללת אולפן וציוד מתקדם ומשוכלל, שיקדם אותנו בכל צורות ההוראה מרחוק וההוראה המקוונת. השלב הבא של פרויקט 'ויליאם' הוא הפקת קורס בין–לאומי משותף עם אוניברסיטה בחו"ל, עליו החל לעבוד ד"ר גד שפר".
במהלך חנוכת הכיתה, הציגה גלית ברשח בפני המשתתפים את הפונקציות השונות שהמערכת מציעה לשימוש המרצים ואת הרעיון שעמד מאחורי התכנון, לאחר למידת הנושא במהלך 18 החודשים האחרונים בפרויקט "ויליאם" וסיורים מקצועיים במוסדות השותפים בפרויקט.
"היה לנו חשוב להשקיע, לא רק בציוד, אלא גם בעיצוב הכיתה", אומרת נטלי אידלמן פורת, מרכזת היחידה לקשרים אקדמיים בין–לאומיים. "גלית נעזרה במעצבת פנים המתמחה בעיצוב מרחבי למידה, במטרה ליצור סביבת למידה נעימה ואנחנו שמחים מאוד על ההשקעה מצד המכללה בהיבט זה. הכיתה הזו מאפשרת לנו כעת גם הזדמנויות חדשות לשיתוף פעולה עם מרצים וסטודנטים מחו"ל".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
מפגש תלמידים בשביל הגולן
בשבוע שעבר, התקיים מפגש מוצלח ומרגש בין תלמידי כיתה ט' ממג'דל שמס לשכבת ט' של…
-
הרכב מנצח
"סינקופה", התזמורת המשותפת לבתי הספר היסודיים בקצרין, מסיימת עוד שנה בסטייל. בזמן שתכניות טלוויזיה יוצרות…
-
מיזם פורץ דרך: כיתת גוונים בבית הספר נופי גולן
כיתת "גוונים" בבית הספר נופי גולן היא מיזם חדשני של מועצה אזורית גולן ומועצה מקומית…