כשנאמין שקו החינוך שלנו הוא האני-מאמין שלנו ולא נוותר עליו, אנחנו ניתן את הביטחון לילדינו שקו החינוך נכון ומתאים לנו כמשפחה
כהורים, חשוב שלעולם לא נשכח או נזניח את הערכים שלנו, המאפיינים האישיותיים המשפחתיים והכללים, המהות וההוויה שלנו. עלינו לשמור על האותנטיות שלנו, על ה"אני מאמין" האמתי והעמוק שלנו, או שאין לנו שום סיכוי להחזיק מעמד בתהליכי החינוך שלנו המושתתים על בסיס הערכים הללו. מערך האמונות שלנו נובע מההוויה שלנו. אם בהוויה שלי, אני זקוק באופן קבוע לתשומת לב, ברור שההתנהגות שלי תושפע מהאמונות שלי. אם אנחנו נאמין "אני טוב", סביר להניח שנשכיל למנף זאת להתנהגות המיטיבה עם הסביבה ומן הראוי – עם ילדינו.
יתרה מכך, כשאנחנו נאמין שקו החינוך שלנו הוא האני-מאמין שלנו ולא נוותר עליו, אנחנו ניתן את הביטחון לילדינו שקו החינוך נכון ומתאים לנו כמשפחה ולהם בתקופה בה הם חיים. בכיתות הצעירות נוהגים לשלוח ילדים להתארגן בקבוצות קטנות, שמא ילד ייפגע מנהירה המונית לכיוון המקום בו מונחים הילקוטים. שלחתי את כל מי שיש לו "קוקו", קמו בנים ובנות ויצאו. את כל מי שלובש חולצה שחורה, מיד קמו כל הילדים שלבשו חולצה שחורה וכך הלאה. כשנותרו כחמישה ילדים, אמרתי: "כל מי שיש לו עיניים יפות יכול לצאת", הילדים לא זזו. הסתכלו אחד בשני ואז אחד אמר: "יש לי עיניים כמו של אחותי והן יפות". ואז, לאט לאט, ממש לאט לאט, הלך עוד אחד ועוד אחת. ואני שואלת: איך? למה ילד לא מאמין באמונה שלמה שיש לו עיניים יפות? העיניים הם המראה של הנשמה. כל ילד חייב להאמין באמונה שלמה שהעיניים שלו יפות.
בכל שלב שבו אנחנו נמצאים בחיים, גם בזמנים של משבר ומצוקה, ואולי דווקא אז – זה בדיוק הזמן לדאוג לאיכות החיים שלנו. דווקא אז, בזמנים של משבר, הילדים שלנו הכי צריכים אותנו. לקבל אמונה שלמה בעצמם. הם זקוקים לאותו ליווי, חיבוק, תקשורת מקרבת שתחמם את רוחם, שתחזק אותם, שתאפשר להם "פינה חמה".
האם הילדים שלכם מאמינים בעצמם? האם נתתם להם את הכלים להאמין שהם מסוגלים להתמודד? עד כמה "הפינה החמה" מהווה מקום לקבל כלים להתמודדות ולא מקום לקורבנוּת? הילדים שלנו מבקשים כלים להתמודד עם הקשיים, להסתגל לסביבת חיים חדשה, לדמויות חדשות בחייהם. ההסתגלות היא תהליך, את התהליך עוברים ביחד. ההורה מהווה מדריך, מורה דרך לחיים. את ההנחיה כיצד ללוות את הילדים וכיצד להיות עבורם במקום הנכון, בזמן הנכון ובכובע הנכון, אפשר לקבל בליווי מקצועי של הדרכת הורים. בקליניקה, ההורים יכולים להכיר את האני-מאמין שלהם, מה הם הערכים החשובים שהיו רוצים להעניק לילדים וכיצד להטמיע את אותם ערכים תוך חיזוק "האני" של כל ילד וילד, כך שיאפשר להם להתמודד, להסתגל למסגרת חדשה, למורה שלא הכירו ולא לסגל דפוס הימנעות, שלא מקדם אף אדם ולא משנה מה גילו.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
לא קודחים לפני שמדברים
בגיליון האחרון של 'שישי בגולן' (11.4.14) הופיעה כתבה (עמ' 36) בנושא 'אוצרות הטבע של הגולן'…
- לא על המילקי לבדו
מאז יציאת מצרים, הנהייה אחרי עגל הזהב והערגה לסיר הבשר במצרים או לסיר המילקי בברלין…
- ביננבאום לא זכה לעלות במעלית
"המעלית של 'הכללית'" היה נושא כאוב בחמש השנים האחרונות ואף קודם. מאיר ביננבאום, שכה נזקק…