חוקרי מו"פ צפון ערכו סיור חשיפה ראשוני לחלקת מודל לגידול מסחרי של קינואה, במבוא חמה, ברמת הגולן
סיור מקצועי להצגת מחקר חדש בתחום גידול הקינואה, נערך בדרום רמת הגולן. הקינואה נחשבת לסופר–פוד וצוברת ביקוש בכל העולם, עקב הגידול בדרישה למזון בריאות ותכונות הצמח המלא בחלבון, ויטמינים ומינרלים.
את המחקר מובילים ד"ר ליאור רובינוביץ' וד"ר אביב אשר, ממו"פ צפון, במכון המחקר מיגל, של החברה לפיתוח הגליל, בשיתוף פעולה עם ד"ר מולי גלילי, ממנהל המחקר החקלאי (מכון וולקני).
בגולן, נזרעו שתי חלקות מודל במבוא חמה, בהן נבחן לראשונה גידול הקינואה בהיקף חצי מסחרי וחלקת מודל נוספת, שנזרעה השנה בשטחי הגד"ש של רמת מגשימים.
הסיור נערך במטרה לחשוף בפני חקלאי האזור את הצלחת המחקר בגידול קינואה באופן בלתי אמצעי, המתקיים מזה שלוש שנים במו"פ צפון. המחקר מתקיים במימון המדען הראשי של משרד החקלאות, הבודק את פוטנציאל הגידול וההיתכנות הכלכלית של הקינואה באזור, לפיתוח וגידול של מזון עילית ברמת הגולן.
במסגרת הסיור, הציג ד"ר ליאור רובינוביץ' את ניסויי השדה שנעשו ברמת הגולן, בדגש על חלקות המודל וד"ר אביב אשר הציג למשתתפים תוצאות מניסויי גידול קינואה למספוא, להזנה של חיות משק.
בעקבות התוצאות החיוביות, בתחום האגרוטכני ובתחום ההזנה של חיות המשק, קיים כבר ביקוש מצד חקלאים למיזמים החדשים לגידול הקינואה לגרעינים למאכל בני אדם וקינואה למספוא להזנה במשקים.
סגן ראש מועצה אזורית גולן, גל גפני, המעודד את המחקר וגידול הקינואה בשטחים החקלאיים בגולן, סקר בפני המשתתפים את נושא טיפוח זני הקינואה והתאמת הזנים לאזורים השונים, שונות בין הארצות והיתרון הכלכלי לגידול קינואה בארץ וכן אתגרי הריבוי של הזנים השונים. בסיור, השתתפו גם מנהלת מו"פ צפון, חיה רק–יהלום, מנכ"ל חברת "אקווינום", גיל שלו, אנשי מבוא חמה, רכזי משקים וגד"ש מהאזור, חקלאים וחוקרים.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
"לדאוג למה שקורה בתוכנו"
ציונות 2017: הנוער הישראלי מחשב מסלול מחדש ויוצא לשטח, בעקבות 120 שנה לקונגרס הציוני הראשון…
-
למה קוראים לה כנרת?
הטיול "בשביל הוותיקים 3" ירד לכנרת, סבב את טבחה וכפר נחום, חיפש את "המעיין הנעלם"…
-
מעגלים של אור
פרויקט "מעגלים" בבית הספר "גמלא" הקים קבוצת העצמה באמצעות שיח ותנועה, לבנות כיתות ד'-ו'. בתהליך…