לדאבון הלב, קיימים בגולן כ-160 אנדרטאות ואתרי הנצחה. תלמידי הגולן, מתוגברים בחיילי החטיבה המרחבית, יצאו לנקות ולשפץ את האנדרטאות לקראת יום הזיכרון
במסגרת אמנת השותפות בין המועצה האזורית גולן לצה"ל – פיקוד צפון, התקיים השבוע, לקראת יום הזיכרון לחללי מערכות ישראל ופעולות איבה, פרויקט משותף – שימור אנדרטאות "הולכים בדרכם האחרונה". בפרויקט השתתפו חיילי החטיבה המרחבית גולן ובני נוער מהגולן. חזון הפרויקט: חיזוק המחויבות והקשר בין צה"ל לאוכלוסייה האזרחית במרחב הגולן, בסימן מורשת מלחמת ששת הימים ויום הכיפורים ושימור אנדרטאות לקראת יום הזיכרון.
בני הנוער והחיילים התפזרו בין אתרי מורשת הקרב והאנדרטאות השונות ודאגו לניקיונם ולחזותם. לאחר מכן, שמעו סיפורי מורשת קרב מפי לוחמים. בפרויקט השתתפו מכינת "טל חרמון" עם גדוד ההנדסה, מפקדת חטיבת הגולן עם מכינת "תמיר" בקצרין, חיילי גדוד השריון עם תלמידי שכבה ח' במסע גולני, גדס"ר גבעתי עם ישיבת "טל חרמון", ישיבת אלוני הבשן, המדרשה בנוב, מחלקת הילדים והנוער וקבוצות ומתנדבים נוספים.
המסע הגולני של שכבות ח' היה מסע בן יומיים של בתי הספר "אביטל", "שורשים" ו"מצפה גולן". המסע כלל שיח ערכי בשאלות של אדם ומקום, מפגש עם דמויות עבר שסיפורן מגיע עד ימינו מתוך ההיסטוריה והארכיאולוגיה, הכרת מורשת הקרב ועשייה פעילה עם למידה אודות סיפורי הקרבות דרך האנדרטאות.
תודות גדולות לקצינת החינוך של חטיבת הגולן, סגן לי אשורי וקצין ההגמ"ר של הגולן, לשם צוריאל וליחידה הסביבתית גולן.
בגולן קיימות כ-160 אנדרטאות, אשר מופו בפרויקט משותף של המועצה האזורית גולן וחטיבת הגולן, על ידי בני הנוער מישיבת אלוני הבשן, לפני כחמש שנים. מאז, מתַחזקת המועצה, בעזרת קבוצות מתנדבים, את האנדרטאות השונות ושומרת ככל שניתן על אופיין וחזותן, כדי לכבד את הנופלים ובני משפחותיהם, בבואם לאנדרטאות. ניתן לאתר אנדרטאות שונות במפת האנדרטאות אשר מופיעה באתר המועצה ובאפליקציה ולקרוא את סיפור הנופלים.
נועם שיר, ממרכז "עיינות" של המועצה: "הייתה חוויה מאוד משמעותית עבור התלמידים, במפגש עם החיילים ובעבודה המשותפת באנדרטאות. היה שיח פתוח והתלמידים התעניינו מאוד בסיפור של מורשת הקרב. הייתי בקבוצה שחידשה את האנדרטה על ציר הנפט, לזכר סמח"ט 188 במלחמת יום הכיפורים, דויד ישראלי. הייתה הרגשה של עשייה משמעותית, בעצם זה שנמצאים במקום עצמו, עוזרים ומחדשים את האנדרטה, שהיא ההנצחה והזיכרון לאנשים שהגנו על הגולן במלחמת יום הכיפורים".