מבשלת הגולן ו"מרינדו הבשר-מהגולן" מציגים יצירה משותפת לחגי המנגל והמדורה – בירה בוטיק "מרינדו אֵיְיל" (Ale).
קראת יום העצמאות ול"ג בעומר, מציה מבשלת הגולן, בשיתוף עם "מרינדו הבשר-מהגולן", בירה חדשה. הבירה טרייה ומיוצרת בכמויות קטנות. חומרי הגלם נבחרים בקפידה ותהליך הכנת הבירה מבוקר ובהכנה ידנית ולא תעשייתית. בירת "מרינדו" היא בירת אֵיְיל (Ale) מאוזנת, המשתלבת להפליא עם כל מנה וארוחת בשר. בירות בסגנון אייל הן לרוב בצבע נחושת עמוק, ארומתיות ועם טעמים חזקים הנוטים לכוון המריר.
מקורה של בירת אֵיְיל הוא באנגליה של המאה ה-18, שהיוותה פתרון למשקה לספנים במהלך שיט ספינות הסחר המייגע, מיבשת ליבשת, על ידי יצרן בירה לונדוני בשם ג'ורג' הודג'סון. זו בירה המבושלת מלתת שעורה ושמרי בירה, בתהליך של תסיסה, עלית חמה ומהירה יחסית.
האייל מותסס בטמפרטורה של 15-24 מעלות צלזיוס, כאשר השמרים מייצרים כמות גדולה של אסטר ויעניקו לבירה מתיקות וגוף מלא ופירותי. בכדי לאזן את המתיקות של הלתת, מוסיפים גם כָּשוּת.
לשמירת איכות הבירה, ממליצים ב"מרינדו" לאחסן את הבקבוק בעמידה במקום קריר ומוצל ובטמפרטורה יציבה. טמפרטורה מומלצת להגשה – 8-12 מעלות צלזיוס.
רכיבים:
מים, שמקורם במי התהום המצויים בתוך שכבת הבזלת באדמת הגולן
לתת – בשילוב ייחודי של לתת ב-3 רמות קלייה שונות מאזור BAMBERG, בוואריה
כישות – מאזור TETTNANG , מתאפיינת במרירות מתונה
שמרים – שמרי בירת אייל
4.7 כוהל בנפח
מכיל גלוטן
מחירים:
330 מ"ל- 18 ש"ח – מבצע 4 ב-55 ש"ח
750 מ"ל- 34 ש"ח
מיוצר ע"י מבשלת הגולן א.ח.ר (2009) קצרין.
כשר. בהשגחת הרב לוי יוסף שמעון, רב העיר קצרין, רמת הגולן.
"מרינדו-הבשר מהגולן" – 04-6658550, www.marinado.co.il