מחקר חדש של מו"פ צפון למציאת דרכי התמודדות עם נזקי קרה במטעי האבוקדו, בעמק החולה, הביא לתוצאות של פי 20 יותר פרי איכותי
בשנים האחרונות, לאור הרחבת שטחי גידול האבוקדו, הפכו נזקי הקרה בלילות החורף לבעיה מרכזית בגידול זה. בשל כך, במו"פ (מחקר ופיתוח) צפון ובחברה לפיתוח הגליל בוחנים מספר דרכים להתמודדות עם הנזקים ולצמצם את נזקי הקרה.
האבוקדו נחשב לעץ רגיש לנזקי קרה. עקב שינויי אקלים בשנים האחרונות, חלה עלייה במספר אירועי הקור החמורים והחשש הוא כי עלייה בתדירות התופעה תהפוך לאיום קיומי על ענף האבוקדו.
עקב כך, החלו במו"פ צפון, מיג"ל ובחברה לפיתוח הגליל, בהובלת ד"ר ליאור רובינוביץ', לבחון מגוון דרכים ופיתוח אמצעים להתמודדות עם הבעייה. המחקר נערך בשיתוף "אבוקדו גל", של "החברה לפיתוח הגליל" ובתמיכת קק"ל, משרד החקלאות ומדריכי הגידול.
נבחנת יעילותן של מערכות המטרת מים מעל הנוף, רשתות תרמיות, רשתות הצללה, מחממים נגררים ומערכות ערבול רוח שונות.
במהלך החורף הנוכחי, נרשם הישג יוצא דופן: אם בעבר, בעקבות נזקי הקרה, עץ אבוקדו היה מניב כ-10 פירות בממוצע, השנה נקטפו 200 פירות בממוצע לעץ.
המחקר צפוי להמשך מספר שנים ולכלול בחינת אלמנטים נוספים כגון איתור זנים עמידים לתנאי קור וכדומה. כעת מדווחים המגדלים על תוצאות מרשימות וירידה חדה בנזקים, למרות ריבוי לילות קרים, במהלך החורף האחרון.
בשל העלייה במודעות לתכונותיו הבריאותיות, הביקוש לאבוקדו עולה מדי שנה, דבר המעודד חקלאים רבים לגדל אבוקדו. כיום, היקף המטעים עומד על כ-80,000 דונם.
אולי יעניין אותך גם:
-
מחקר חדש הוביל לגידול משמעותי ביבול המנגו
מתברר כי כאשר המנגו נשתל על מצע של טוף טבעי, הוא משלש ויותר את התנובה…
-
חדש בחרמון: בעקבות נסיכת הקרח
אתר החרמון מציע משחק משפחתי חדש למבקרים באתר בחודשי הקיץ. מאוד דומה לאסקייפ-רום. בתוך שעה,…
-
הרכב מנצח
"סינקופה", התזמורת המשותפת לבתי הספר היסודיים בקצרין, מסיימת עוד שנה בסטייל. בזמן שתכניות טלוויזיה יוצרות…