מיליגרמים אחדים של אבץ ביום הם כל מה שדרוש לגופנו. חסרונו בגוף עלול לגרום לבעיות שונות. האבץ חיוני לנו במספר רב של תחומים ובעיקר – במערכת החיסונית
חיוני לפעילות תקינה של הורמונים שונים כולל בלוטת התריס והרבייה
הוא דרוש לנו בכמויות מינימליות, אך חשיבותו לבריאות תקינה גבוה לעין ערוך. האבץ הנו מינרל השייך לקבוצת יסודות הקורט, הנדרשים לגוף בכמויות קטנות של מ"ג אחדים עד עשרות מ"ג בלבד ליום. האבץ הכרחי לבריאותנו. בחוסר, הוא עלול לגרום להחלמה אטית של פצעים, פגיעה בתפקוד המערכת החיסונית, פגיעה בספיגה במעי, בעיות עור, נשירת שיער, עייפות, ליקויים בגדילה ובהתפתחות המינית. תפקידיו של האבץ בגופנו רבים ומגוונים. רגע לפני שהחורף הקר תופס מקום בחיינו, הנה ההזדמנות שלכם לתת עזרה רצינית למערכת החיסון שלכם. רשימה שכדאי לדעת ולזכור:
תפקידיו העיקריים של האבץ:
- אנטי ויראלי – נחוץ לתפקוד תקין של מערכת החיסון ולמניעת זיהומים, כמו מחלות החורף. מסייע במצבים של אקנה, הרפס ומפחית חומרה ומשך של שלשולים.
- חיוני לפעילות תקינה של הורמונים שונים כולל בלוטת התריס והרבייה. מרכיב חשוב בייצור תאי הזרע אצל גברים ולמניעת הגדלה של בלוטת הערמונית. אצל נשים – אחראי על סדירות המחזור החודשי.
- חיוני לתפקודם של יותר מ-300 אנזימים שונים. מעורב במטבוליזם של פחמימות וחלבונים.
- שומר על בריאות העור והשיער.
- מסייע בהחלמת פצעים
- מעורב בתפקוד תקין של החושים: ראייה, ריח וטעם.
- נוגד חמצון חזק.
- חיוני להתפתחות תקינה של עוברים.
- מגן על הכבד מנזקי אלכוהול.
- מווסת את רמות האינסולין בדם.
- מונע תחילתו של התהליך הטרשתי על ידי שמירה על השלמות של דפנות כלי הדם.
- חיוני במצבים של תת-תזונה ואנורקסיה.
- מסייע בהפרעות קשב וריכוז – ADHD.
- שיפור שליטה ברמות הסוכר בדם בחולי סוכרת II.
אז עכשיו, כשהבנו שהאבץ חשוב וחיוני לנו, נחפש ונמצא כיצד להשיגו דרך התזונה וגם במידת הצורך כתוסף תזונה (כאבץ פיקולנט) ועל פי המלצת גורם מקצועי בלבד!
האבץ הוא אנטי ויראלי ונחוץ לתפקוד תקין של מערכת החיסון ולמניעת זיהומים, כמו מחלות החורף. מסייע במצבים של אקנה, הרפס ומפחית חומרה ומשך של שלשולים.
את האבץ נוכל למצוא בבשר בקר מבושל, בשר הודו, סרדינים וכמות יפה בכבד מבושל. גם במזון מהצומח נמצא אבץ איכותי וזמין. גרעיני דלעת הם העשירים ביותר במינרל האבץ ומומלץ לאכול אותם בסלט, או מעל מרק, או כנשנוש קל. בנוסף, אפונה יבשה, שעועית אזוקי מבושלת, סובין חיטה, עדשים, פול, אגוזי קשיו וטחינה מלאה מכילים גם כמות של אבץ, אמנם קטנה יותר, אך עדיין איכותית ומזינה. מזונות אלו רצוי לאכול בנפרד ממזונות עשירים בסידן. זאת ועוד, תהליכי הנבטה והשריית קטניות יגבירו את ספיגת האבץ מהמזון.
ממרח בריאות מחזק
צנצנת קטנה טחינה מלאה
150 גר' גרעיני/ זרעי דלעת לא קלויים
150 גר' אגוזי מלך
1/3 כוס שמן זית
11/2 כוסות מים פושרים
1 חבילת כוסברה
2 חבילות פטרוזיליה
ראש שום
1כפית מלאה כמון
1 כפית מלח
כף מיץ לימון טרי
אופן ההכנה:
מרוקנים את הטחינה למערבל מזון עם כוסות המים הפושרים. שופכים למערבל את המים, הלימון, המלח, הכמון, שמן הזית, גרעיני הדלעת, אגוזי המלך והשום. מערבלים עד שנוצרת עיסה בעלת מרקם אחיד וללא גושים. מרוקנים לקערה גדולה.
את הירק – הפטרוזליה והכוסברה – קוצצים דק על קרש חיתוך ו \מערבלים במעבד מזון עם להב חד בקבוצות, עד לקבלת מחית. את כל מחית הירק, שופכים לתערובת הטחינה ובוחשים היטב עם כף עץ. מאחסנים במקרר (לא בהקפאה), נשמר מעל לחודש בקירור .
למרוח על לחם ולאכול עם סלט כל יום. לבריאות ובתיאבון.
הכתוב במאמר אינו מחליף ייעוץ, או טיפול רפואי
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
דחליל ושמו "הדתה"
לקמפיין ההפחדה - ה"הדתה" אין בסיס של אמת. הבעיה במערכת החינוך הייתה ונשארה בורות בנושאים…
-
צעד קטן לשינוי גדול - קבוצת הריצה של מתנ"ס קצרין
אורח החיים המודרני ותרבות השפע בה אנו חיים, הוציאו את רובנו ממעגל ההישרדות והכושר הגופני.…
-
קסם ושמו שֹהם
שֹהם, תלמיד עם מוגבלויות ממרום גולן, הגיע ל"נופי גולן", שנערך לקבלו בחיבוק חם. מתמיד, למד…