קרן "ביחד", של משפחת סטלה ויואל קרסו, חברה למכללה האקדמית תל–חי לטובת הקמת המכון הלאומי לחדשנות במזון
בין המכללה האקדמית תל–חי ומשפחת קרסו מתקיימים יחסי שותפות ומחויבות ארוכי–שנים ההולכים ומתהדקים. בימים אלה, נחתם הסכם רשמי בין המכללה ובין קרן "ביחד", הקרן המשפחתית של סטלה ויואל קרסו. במסגרת ההסכם, תתרום הקרן לבניית המכון הלאומי לחדשנות במזון, שייבנה בקמפוס מערב של המכללה וייקרא: "מרכז קרסו למדעי המזון", (Carasso Center for Food Sience).
המרכז, בשטח כ-1,800 מ"ר, במבנה בן שתי קומות, יכלול את המכון הלאומי לחקר המזון, לצד המרכז של החוג למדעי המזון במכללה. בטקס החתימה, השתתפו יו"ר הקרן, יואל קרסו, מנכ"לית קרן "ביחד", עתר רזי אורן, יו"ר חבר הנאמנים של המכללה, זאב פלדמן, יו"ר הוועד המנהל, אריק דיין, נשיא המכללה, פרופ' אליעזר שלו, מנכ"ל המכללה, אלי כהן, חברי הנהלת המכללה וד"ר אופיר בנימין, מהחוג למדעי המזון.
מכון המזון שיקום במכללה הוא חלק ממהלך אזורי מתמשך לעידוד צמיחה מכלילה בגליל: הוא מצטרף לפעילות המחקר שכבר קיימת בחוג למזון בתל–חי ובמכון מיגל, מתחבר לפעילות עסקית–חברתית, שמוביל ד"ר אראל מרגלית, ב"מרגלית סיטי", במרכז קריית שמונה, חממת "פראש סטרט", שגם יושבת בעיר, לפעילות "גליליום" לחינוך מדעי–טכנולוגי באשכול גליל מזרחי ועוד.
מכון המזון יביא לגידול כושר התחרותיות והייצוא של תעשיית המזון הישראלית, לעידוד כלכלה מעגלית וקיימות ולקידום תחום הפוד–טק, המתבסס על חדשנות טכנולוגית בתעשיית המזון, עם שמירה על איכות מוצר גבוהה והתייעלות. באמצעות המכון, יתקיים קשר הדוק עם התעשייה במגוון רחב של תחומים: שירותים, מו"פ, מחקרים משותפים, ייעוץ והכשרה מקצועית. המכון יציע מגוון שירותים לתעשייה, שחלקם הגדול ניתן עד היום בחו"ל. זאת, באמצעות מתקן פיילוט, ציוד אנליטי וסנסורי מתקדם וכן צוות חוקרים ויועצים. כבר היום, המכללה מקיימת קשרים ענפים עם עסקים בארץ ועם מכוני מחקר בעולם. הקמת מכון המזון בתל–חי תביא לקפיצת מדרגה בתחום.
מכון המזון הלאומי יופעל על ידי המכללה האקדמית תל–חי, מכון המחקר מיגל, משרד הכלכלה, הרשות לחדשנות ושותף עסקי שגויס בימים אלה. המכון ישתרע על 1,800 מ"ר ויכלול 800 מ"ר של מבנה פיילוט תעשייתי, 340 מ"ר – מבנה מעבדת מחקר ו-660 מ"ר שישמשו למבנה כיתות לימוד ומשרדים של החוג למדעי המזון במכללה. העלות הכוללת של המכון הלאומי לחדשנות במזון היא כ-30,000 מיליון ש"ח.
מהלך לאומי
מנכ"ל המכללה, אלי כהן: "הקמת המכון הלאומי לחדשנות במזון הנה חלק ממהלך לאומי כולל לקידום תעשיית המזון והפוד–טק בישראל כולה ובגליל בפרט, בעקבות החלטת הממשלה. מהלך זה הוא עוד צעד משמעותי ביצירת האקו–סיסטם בגליל, לו שותפים, לצד המכללה, ומכון המחקר מיגל, גם 'מרגלית סטארט אפ סיטי גליל', חממת הפודטק Fresh' Start', מתחם מיקרו התעשייה בקריית שמונה ורשויות אשכול גליל מזרחי".
באירוע החתימה על התרומה, אמר יואל קרסו: "כמשקיע חברתי, אני חש זכות ומחויבות לתמוך בהצמחת תשתיות שמאפשרות פיתוח כלכלי, בחיבור לנכסים שהגליל בורך בהם. פיתוח כלכלי שמשלים השקעה של המדינה וגורמים נוספים בחינוך מדעי–טכנולוגי בגילאים צעירים יותר ויוצר תעסוקה איכותית ותעשיה מתקדמת בגליל ומעודדת צעירים, יהודים וערבים, לשמור את מרכז חייהם בו".
ד"ר אופיר בנימין, מהחוג למדעי המזון בתל–חי: "תעשיית המזון היא אחת התעשיות המשמעותיות בישראל. לתעשייה זו פדיון של כ-50 מיליארד ש"ח ומועסקים בה כ-60 אלף עובדים בכ-1000 מפעלים, למעלה ממחציתם קטנים, או זעירים. תעשיית המזון מתאפיינת בתהליכי ייצור מסורתיים ורמת חדשנות נמוכה, המובילים לרמת פריון נמוכה, ולחשיפה נמוכה של התעשייה לתחרות ולמגמות עולמיות. כמו כן, קיימת עלייה במודעות ובדרישות לאוכל בריא, עשיר בחלבון ולא מעובד. מכון המזון יספק את התשתיות הדרושות והייעוץ המקצועי, על מנת להתמודד עם הצורך בהעלאת הפריון וחיבור לטרנדים עולמיים של ייצור בר–קיימא ומזון בריא וכן להטמעת חדשנות בתהליכי ייצור המזון ובמוצרי תעשיית הפוד–טק."
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
מודל לאומי להגשת עזרה ראשונה נפשית
משרד הבריאות אימץ את מודל מעש"ה, שפותח ע"י ד"ר משה פרחי, כמודל לאומי להגשת עזרה…
-
קסם התנועה - שירות לאומי למבוגר
לפני שנה וחצי יצאה תמי קבלו מקדמת צבי לפנסיה, אחרי כ-30 שנות הוראה. בתוך כשנה…
-
העתקת מכון המחקר החקלאי לגליל יוצאת לדרך
אלי מלכה ראש מוא"ז גולן ויור פורום ראשי רשויות: "יוזמה זו היא בשורה ענקית, מרגשת…