בסוף השבוע שעבר, החליטה הממשלה כי כחלק מהחזרה של המשק לפעילות, תחזור מערכת החינוך לפעול בהדרגה. ההורים והרשויות, מצאו את עצמם נדרשים להיערך תוך זמן קצר
הפעלתה מחדש של מערכת החינוך הייתה צעד נדרש וכזה שחיכינו לו כולנו. כמעט חודשיים, עברו מהרגע שהגנים ובתי הספר חדלו לפעול. כולם נשארו בבית. חלק למדו מרחוק וחלק לא. היה מי שהשיטה התאימה לו, היה לו ציוד מתאים וזמין והיה מי שנרתע מהמחשב, מהתחושה שפלשו לו הביתה. היו מורים שהרגישו פתאום "חשופים" – השיעור שלהם התנהל לעיני כל – הורים, מורים אחרים, מנהלים ועוד. ללא ספק, התקופה הזו הגדירה הרבה דברים מחדש, את המושג "קשר אישי", תקשורת, חיבור, מרחק ומה לא. בעיקר, שיכללה התקופה את היכולות של כולם בשימוש בתוכנת הזום. כולנו מזמזמים רוב היום…
נוסעים צעירים עם מסכות צבעוניות
ההיערכות לחזרה למוסדות החינוך החלה באמצע השבוע שעבר והמשיכה גם ביום ראשון, השבוע. המנהלים, הצוותים החינוכיים, עובדי המנהלה במוסדות החינוך, צוותי המועצה ואנשים נוספים התכוננו, ניקו, סידרו והכינו מערכת לשבוע החדש – לראשון בספטמבר שהתרחש בחודש מאי.
האיסורים החלים בנסיעה הם: אסור לשבת במושב שמאחורי הנהג ולצדו, רק תלמיד אחד יושב בכל ספסל זוגי, כל תלמיד עולה כשהוא עוטה מסכה ואין מגע בין הילדים. ההגבלות הללו מאפשרות הסעה של רק כ-50% מנפח הנוסעים בכל אוטובוס
ביום שני בבוקר, החלו להגיע תלמידי כיתות א'-ג' מהיישובים השונים, אל בתי הספר, באמצעות ההסעות. זו הזדמנות לספר כמה מורכב היה מערך ההסעות. האיסורים החלים בנסיעה הם: אסור לשבת במושב שמאחורי הנהג ולצדו, רק תלמיד אחד יושב בכל ספסל זוגי, כל תלמיד עולה כשהוא עוטה מסכה, אין מגע בין הילדים ויש להימנע ככל הניתן ממגע בידיות, מעקות, חלונות וכד'. יחד עם זאת, חובת חגירת חגורת הבטיחות כמובן לא בוטלה. ההגבלות הללו מאפשרות הסעה של כ-50% מנפח הנוסעים בכל אוטובוס. כלומר, היה צורך בהפעלת מספר כפול של אוטובוסים כמעט.
ביום ג', הצטרפו גם תלמידי י"א–י"ב, שגם הם נסעו תחת אותן מגבלות, לתיכונים בגולן ומחוצה לו. בל נשכח כי היקף התחבורה הציבורית צומצם עד יום ב' ורבים מהנהגים לא עבדו. בנוסף, נוצר צורך לערוך שינוי במערכת הקווים הרגילה על מנת להצליח להסיע את התלמידים והיה חשש שהשירות בתחבורה הציבורית ייפגע. מוקד גולן נכנס לכוננות ותגבר את הצוות על מנת לענות על כל שאלה ולהגיב על כל בעיה. הבנתם כבר את המורכבות, נכון? אבל הצוות המנצח צלח גם את הקושי הזה וההסעות זרמו כסדרן.
מהמועצה האזורית גולן, מוסרים כי ביומיים הראשונים של החזרה ללימודים, הגיעו כ-70% מהתלמידים.
שמחים לחזור גם לשיעור חשבון
נו, והילדים? הם מאושרים? והצוות? אז התמונות יספרו כמה טוב היה לכולם! מהלימודים, מהחברותא, מצבעי המסכות והדוגמאות, מהמשחק בחצר, משיעור הספורט ואפילו משיעור החשבון. תסתכלו… תראו את החיוכים! הצוותים דאגו שילדים ירחצו ידיים, ישתמשו באלכוג'ל ובמסכות, המועצה תגברה את בתי הספר בניקיון וחומרי חיטוי לציוד, לילדים ולצוות וכולם למדו להתנהל תחת ההנחיות, הכל כך חשובות.
חוזרים לשגרה, שומרים על ההנחיות: היגיינה – רחיצת ידיים תכופה ושימוש באלכוג'ל, מסכה – בכל זמן שהות במרחב הציבורי ועדיין לא מתחבקים.
בעזרת אחריות אישית – נעבור גם את זה. אנחנו כבר כמעט שם!
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
לבנות נכון
מרכז הבנייה הישראלי הפגיש בין נבחרת מומחים בענף הבנייה לבין עשרות משפחות שבונות את ביתן…
-
חינוך מצטיין
משרד החינוך פרסם את רשימת 285 מוסדות החינוך של החטיבה העליונה, אשר הצטיינו בשנת הלימודים…
-
יוון הוותיקה
מסע מיוחד עם חבורה מיוחדת לצפון יוון- טיול של אזרחים ותיקים, אנשי הגולן שלקחו את…