המיזם "מקום לצדך", לזכרו של ד"ר יוסי צידון כהן, מציע מעטפת תומכת וכלים להתמודדות עם מציאות מורכבת של חולים כרוניים ובני משפחתם
שירה לנגר, 35 ורויטל לב רן, 29, אחיות, תושבות הגולן ויזמיות חברתיות, הקימו לפני כשנה את המיזם "מקום לצדך", לזכרו של ד"ר יוסי צידון כהן. הרעיון היה ליצור מרחב קהילתי הנותן תחושת שייכות וביטחון ומעניק סיוע וכלים להתמודדות עם מציאות מורכבת של חולים כרוניים ובני משפחתם, שמתמודדים עם מצבים לא פשוטים.
קבענו להיפגש בכנס ותיקי הגולן, באשכול "אל על", בחיספין, שם הן הציגו את המיזם שלהן למשתתפים. תוך כדי שאנחנו מדברות על העיסוקים והעשייה, אימא שלהן עוברת בסביבה ומביאה לשתיהן כריך ופרי ובודקת אם הן צריכות משהו ואני חושבת לעצמי, איזה כיף זה לעבוד קרוב לאימא וכמה עוזרת התמיכה המשפחתית.
"כולנו זקוקים למעטפת, גם הבריאים שבינינו", אני אומרת להן ומבינה פתאום לעומק את מה שהן מנסות לייצר ב"מקום לצדך", תמיכה ומעטפת למי שכל כך זקוקים לה.
מאיפה עלה הרעיון למיזם?
שירה: "לפני כשנה, נפטר חבר משפחה שלנו והרופא המיתולוגי של מרפאת קופת חולים 'כללית' בבני יהודה, ד"ר יוסי כהן צידון ז"ל. הוא היה בעבורנו הרבה יותר מרופא. מעבר לטיפול ולידע המקצועי, הוא תמיד נתן לנו, כמשפחה ומטופלים, מעטפת רחבה יותר של טיפול ותמיכה, שהייתה מאוד משמעותית עבורנו ותמיד ניתנה במאור פנים ובסבלנות. כשהוא נפטר, רצינו לעשות משהו כהוקרה לזכרו".
רויטל: "עוד לפני הקמת המיזם שלנו, אני עובדת בעמותת 'חברות', ששמה לעצמה מטרה להכניס את משאבי הרוח למרכזים רפואיים. בעמותה, שמים דגש על החלקים הבריאים של האדם ואנחנו מביאים לבתי החולים מלוות רוחניות, אמנות ומוזיקה, לתוך המערכת הרפואית, שלא תמיד נעים בה, לפעמים היא לחוצה ועמוסה. אנו מציעות משהו מרגיע לנפש.
"במסגרת העמותה, נחשפתי לחולים רבים ולעובדה שזה לא פשוט להיות חולה במחלה כרונית, שתובעת ממך להתמודד במהלך היום-יום עם המחלה עצמה, עם הטיפולים הנובעים ממנה, עם תופעות הלוואי והשינויים המשפיעים על הגוף והנפש ועם כל הביורוקרטיה מסביב ובתוך כל זה, לחיות חיי שגרה ומשפחה. כך, בהשראתו של ד"ר יוסי צידון כהן, וכדי לשמר את הרוח שלו אתנו, החלטנו להקים את 'מקום לצדך' ולייצר רפואה בקהילה שנותנת יד לאנשים המתמודדים עם מחלה כרונית, להפיג את תחושת הבדידות ולסייע במה שאפשר".
שירה: במרכז שלנו, אנחנו נותנות מענה לחולים כרוניים ובני משפחותיהם בשני כיוונים. מצד אחד, סיוע בכל הצד הביורוקרטי – ניהול תיק רפואי, טפסים, רופאים, תרופות ועוד. מצד שני, אנחנו גם מחזקות את החלקים הבריאים שבאדם
מה אתם בעצם עושות?
שירה: "במרכז שלנו, אנחנו נותנות מענה לחולים כרוניים ובני משפחותיהם בשני כיוונים. מצד אחד, סיוע בכל הצד הביורוקרטי – ניהול תיק רפואי, טפסים, רופאים, תרופות וליווי פרטני, תוך הנגשת המידע ומיצוי זכויות, כל זה בשיתופי פעולה עם עובדות סוציאליות, קופות חולים ועוד. מצד שני, בהמשך לתורה שאנחנו לומדות מעמותת 'חברות', שייסדה רחל פוקס-אטון, אנחנו גם מחזקות את החלקים הבריאים שבאדם. נותנות תמיכה וכלים להתמודדות, הרצאות ויש לנו גם קבוצות סריגה שמפיגות בדידות ואנחנו גם בונות קהילה תומכת של עזרה הדדית, דרך מפגשים פיזיים ווירטואליים. השיח המשותף מאפשר לפתוח את ההתמודדויות לשתף, לשמוע וזה מאוד עוזר".
מקסים לראות שתי נשים צעירות שבאות מעולמות תוכן אחרים, רויטל למדה תקשורת שירה עסקה בעיצוב אופנה ואז משהו בתוכן גרם להן לעשות את השינוי ולהקים מיזם חדש לטובת הקהילה בגולן. "מקום לצדך" פועל בשיתוף פעולה עם המועצה האזורית גולן ועמותת "חברות", שפועלים יחד מתוך אמונה ששפת הרוח והיצירה והקשר האנושי הם משאב חיוני לריפוי וצמיחה ולחוסנה של החברה.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
- קצרין 2013 בדרך לשום מקום
זהו מכתב גלוי לתושבי קצרין ולמתמודדים (הרבים מידי) בעיר. חלקכם מכירים אותי היטב, ולכן אני…
- מקום ראשון בתחרות מדעים לתלמידי הישיבה התיכונית חספין
מקום ראשון לתלמידים מהישיבה התיכונית חספין בתחרות מדעים שהתקיימה בשבוע שעבר בקמפוס האוניברסיטה העברית בגבעת…
-
גביע ניצחון - מקום שני לנבחרת האתלטיקה בי"ס גמלא קצרין
שנה מוצלחת לבנות נבחרת האתלטיקה גמלא קצרין. הנבחרת סיימה את השנה במקום השני בליגה, לאחר…