היא עושה אמפנדס ואלפחורס, עם מגוון של ציפויים מיוחדים, שגם בבואנוס איירס לא היו מאמינים והיא גם ספרית כלבים. האורחת שלי לשבת היא אביב אפלבון ממושב נטור
קצת על עצמך
"אביב אפלבון, בת 25. ההורים שלי עלו לארץ מארגנטינה ומשם, יש לי אהבה גדולה ומיוחדת לאוכל הארגנטינאי. אנחנו שלושה אחים. יש לי אחות גדולה ואח קטן ואני הסנדביץ'".
עיסוק
"בעלת שני עסקים.
"אני ספרית כלבים. לפני שנתיים, סיימתי קורס ספרות כלבים ומאז אני עוסקת בזה, בבוקר, במספרה לכלבים בנוב, אצל מנחם ואליענה הורוביץ. בלילה, אני אופה מאפים ארגנטינאיים במטבח שנמצא בנטור.
החברים התלהבו מאוד ואמרו שאני חייבת להתחיל למכור ואני עפתי על הרעיון ולקחתי את זה למקום שלי והתחלתי לייצר גם אמפנדס וגם אלפחורס, בסגנון ארגנטינה, עם מגוון שלם של ציפויים מיוחדים וקראתי לזה 'פרימברה', שזה אביב בספרדית
"העסק של המאפים התחיל לגמרי במקרה. בסגר השני, חברים ביקשו ממני שאכין להם אמפנדס, כמו בארגנטינה. אז ביקשתי מסבתא שלי, שהיא מלכת האלפחורס/אמפנדס, את המתכון שלה. החברים התלהבו מאוד ואמרו שאני חייבת להתחיל למכור ואני עפתי על הרעיון ולקחתי את זה למקום שלי והתחלתי לייצר גם אמפנדס וגם אלפחורס, בסגנון ארגנטינה, עם מגוון שלם של ציפויים מיוחדים וקראתי לזה 'פרימברה', שזה אביב בספרדית. אני מאוד נהנית מהאפייה, מהיצירה ומהלקוחות המרוצים שמקבלים מוצר שהוא ממש כמו המקור בארגנטינה".
איפה נולדת וגדלת?
"נולדתי וגדלתי בנטור".
מגורים
"גרה בנטור".
איך נראה יום שישי שלך?
"בימי חמישי, אני במטבח עד השעות הקטנות של הלילה, אופה אלפחורס ואמפנדס לאנשים שהזמינו. ביום שישי בבוקר, אני יוצאת למשלוחים וישר אחרי זה, מתחילה עם הניקיונות של הבית, לכבוד שבת".
מה אוכלים בארוחת שבת?
"ארוחת השבת שלנו מאוד מגוונת. אימא שלי ואחותי הן צמחוניות ואני לא אוכלת גלוטן, אבל בכל זאת, השולחן שלנו תמיד מלא במאכלים מיוחדים. פאי רועים עם בשר צמחוני של 'טבעול', ירקות בתנור. הסלטים מגוונים. אני אוהבת במיוחד תירס עם מיונז ושמיר, זיתים מבושלים עם רוטב עגבניות וכמובן, שיש גם את האמפנדס הבשרי והצמחוני שלי".
זיכרון ילדות משבת
"כשהיינו ילדות קטנות, היינו קמות מוקדם בשבת בבוקר ואימא הייתה מכינה לנו 'סלט יום שבת', שזה בעצם סלט גדול עם גבינה. בשבילי ובשביל אחותי, זה הזיכרון הכי טוב שלנו מיום שבת. ממליצה לכם לנסות את זה".
עם מי היית רוצה לשבת בשולחן שבת?
"הייתי רוצה לשבת עם אריק איינשטיין".
ספר מומלץ
"הספר שאני הכי אוהבת זה 'מועדון ה-5 בבוקר'. ממליצה בחום".
בשעות הפנאי, מה עושה?
"אני מאוד אוהבת לעשות ספורט ולהתנדב בעמותת 'אנוש'. אני אוהבת לקרוא והכי אני אוהבת ליצור אלפחורס ואמפנדס חדשים".
איך השפיעה עלייך הקורונה?
"בתקופת הקורונה, היה לי זמן לשבת ולחשוב מה עושה לי טוב ומה אני רוצה לעשות. אז פתחתי את מספרת הכלבים שלי וקראתי לה 'T.A.V', שזה השם הראשון שלי. פתחתי את המספרה ב'חיות ברמה', בשיתוף פעולה עם מנחם ואליענה הורוביץ. יצרנו מספרה בסגנון חדשני. בהתחלה היה לי קשה, כי ראיתי שהכלבים סובלים מתספורות, אז לקחתי את זה למקום משלי, שיגרום לכלב להרגיש הכי טוב ובטוח שאפשר. אני מספרת את הכלבים בדרך המיוחדת שלי ובקצב שהכלב זקוק לו".
מהו המוטו שלך לחיים?
"בדיוק כמו שאני ככה, זה טוב, שאני שלם, לא חסר בי דבר ומותר לי אותי לאהוב".
מהו החלום שלך?
"בתור ילדה סבלתי מהפרעות אכילה. לא כל כך אהבתי לאכול ולפעמים, היו מצבים שגם לא הייתי מצליחה, גם כשמאוד רציתי. היו לי תקופות שממש לא הייתי מסוגלת לאכול כלום וכולם היו נלחצים מזה. רק אבא שלי היה אדיש למצב. הוא היה קורא לי למטבח לעזור לו לבשל וככה, תוך כדי עבודה במטבח, הוא היה מצליח לגרום לי לאכול, בלי לשים לב אפילו.
"החלום שלי הוא לפתוח בתי קפה בסגנון ארגנטינה ולשלב בעבודה במטבח בנות שסובלות מהפרעות אכילה".
מה את הכי אוהבת בגולן?
"את השקט ואת תחושת המשפחה".
מה את מאחלת לעצמך?
"אני מאחלת לעצמי להגשים את החלומות שלי ולהצליח ולהיכנס ללב של כל אחד ואחת מהלקוחות שלי".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
חדש בחרמון: בעקבות נסיכת הקרח
אתר החרמון מציע משחק משפחתי חדש למבקרים באתר בחודשי הקיץ. מאוד דומה לאסקייפ-רום. בתוך שעה,…
- אורח בשישי - אלון קייטלמן
אלון קייטלמן רוצה להעתיק מתל אביב לגולן את חיי הלילה. רוצה וגם עושה: במהלך המונדיאל,…
-
אורח לשבת גולן אליסף
בלבו הוא ירושלמי, מחנך ומורה, לומד לנגן על פסנתר, מבשל את השבת בבית וחולם ללמוד…