היא קונדיטורית ולאחרונה, פתחה עם גיסה את "סַמְּסָם" – בית מאפה ומקום נהדר לקפה, בקדמת צבי. בתפריט – בעיקר תוצרת מקומית. עסק חדש וכל החיים סביבו. האורחת שלנו לשבת היא נעם שרון, מקדמת צבי
קצת על עצמך
"נעם שרון בת של אבי ושרה שרון. בת זוגו של דניאל ואימא לעופר בת השנה וחצי".
איפה נולדת וגדלת?
"נולדתי וגדלתי במושבה קדמת צבי".
מגורים
"לפני כחצי שנה סיימנו לבנות את ביתנו בקדמת צבי, בעזרתה הגדולה של אחותי, שליוותה אותנו בעיצוב הבית".
עיסוק
"קונדיטורית ויחד עם גיסי, גונן אבידור, פתחנו לאחרונה את 'סַמְּסָם' – בית מאפה ומקום נהדר לקפה. גונן מנהל את כל האספקט התפעולי ואני את הצד הקולינרי של העסק.
בשנה האחרונה מרבית העשייה שלי היא סביב המקום החדש שפתחנו.
"גונן שיפץ את הקרון ובנה לנו את השולחנות והכיסאות בחצר של בית המאפה, בזמן שאני עבדתי על תוצרי המטבח, על מנת להגיע לתוצאה המדויקת אליה כיוונו.
'סמסם' – זה חורבות של כפר צ'רקסי שבאזור שלו הוקמה קדמת צבי. חיפשנו שם מקומי שיחבר את המקום לאזור. וגם בתפריט שלנו אנחנו משתמשים ומוכרים בעיקר תוצרת מקומית כמו מינאס – מחלבה בקדמת צבי, דבש ממשק פלס, בקדמת צבי, מיצים של קשת, שמן זית ממשק שגיב, מנאות גולן, בירה שמייצרים חבר'ה מקדמת צבי, יינות של הגולן, פירות מהעצים שלנו. עכשיו, למשל, יש חגיגה של דובדבנים ופטל.
"התפריט של 'סַמְּסָם' מורכב בעיקר ממה שצומח בגינת הירק של גונן. הוא מלקט ירקות ובהתאם לכך, אני מכינה את המאפים ואת המנות השונות".
איך נראה יום שישי שלך?
משכימה בחמש בבוקר וישר מגיעה לבית המאפה שלנו– 'סַמְּסָם', שנמצא בקדמת צבי, קרוב לבית… אני נמצאת בעסק ומעבירה את מרבית השישי באפייה, באירוח ובמפגשים עם המון אנשים שמגיעים אלינו. המקום פתוח מיום רביעי ועד שישי, בין השעות שמונה וחצי לשתיים בצהרים.
"אחרי מנוחת צהרים קלה, שותים קפה ומתחילים במלאכת הכנת ארוחת שישי. אנחנו נוהגים לאכול יחד עם הוריי ואחיותיי בימי שישי. בכל פעם, בית אחר מארח".
מה כוללת ארוחת השבת שלכם?
"המשפחה שלי מאוד אוהבת אוכל טעים וטרי. לגונן ולאחותי יש גינת ירק עונתית והם דואגים להכין מאכלים וסלטים עונתיים, בהתאם למה שהגינה שלהם גידלה באותו שבוע.
אימא שלי מכינה קוסקוס, בכל יום שישי. האחריות שלי היא דגים טריים, סביצ'ה ים תיכוני, קרפצ'יו אסיאתי, או מבושלים, כמו חריימה, או סלמון בתנור, עם הרבה עשבי תיבול מהגינה.
"וכמובן… ה–ח–ל–ה, שלמעשה, אני לא יכולה להגיע לארוחת שישי בלעדיה".
זיכרון ילדות משבת
"תמיד היינו מחכים לשבת, כדי לאכול מהקוסקוס החלומי שאימא שלי עד היום נוהגת להכין, לצד טירשי מדהים וירקות חמוצים".
ספרים, או עיתונים בשבת?
"הספר 'על השולחן' ואני אוהבת להישאב גם לאינסטגרם ולעקוב אחרי קונדיטורים ושפים".
בשבת שלי, אני מאוד מאוד אוהבת לנוח ולבלות עם עופר בתי הקטנה והאחיינים שלי. אני גם מאוד אוהבת לארח ומאז שעברנו לבית החדש, זה תענוג להזמין את החברים שהשארנו במרכז להגיע לבקר ולטייל במרחבים של הגולן
מה הכי כיפי בשבת שלך?
"בשבת שלי, אני מאוד מאוד אוהבת לנוח ולבלות עם עופר בתי הקטנה והאחיינים שלי. אני גם מאוד אוהבת לארח ומאז שעברנו לבית החדש, זה תענוג להזמין את החברים שהשארנו במרכז להגיע לבקר ולטייל במרחבים של הגולן".
איך השפיעה עלייך הקורונה?
"בתקופת הקורונה, גרתי בגבעתיים ועבדתי ב'רביביה וסיליה'. מכיוון שמדובר היה בתחום המזון, המשכנו ועבדנו יום יום, ללא קשר לסגרים".
מסלול, מעיין, או פינת חמד שאת אוהבת בגולן?
"עין תינה, על יד גדות. אם כבר טיולים, אז טיולי מים".
מה את מאחלת לעצמך?
"אני מאחלת לנו שנצליח בעסק החדש שלנו ושאנשים יבואו וייהנו מהמקום שלנו ומהמאפים שאני אופה".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
הכירו את הרופא של חיספין
הכירו את ד"ר דוד יריחובר, מנהל מרפאת ה"כללית" בחיספין. "אני אוהב לעבוד כרופא ורואה בתפקיד…
-
הגוזלים עזבו את הקן
טוב, לא כולם, אבל הבית הולך ומתרוקן והבכורה כבר שואלת אם לא בא לי עוד…
-
מייעלים את ההשקיה במכון לחקר הגולן
בעקבות הקיצוצים במנות ההשקיה והעלייה במחירי המים של השנים האחרונות, מוביל המכון לחקר הגולן מחקרים…