לפני כחצי שנה פתח סהר סבאג את מסעדת "השף" במרכז המסחרי "איתן" בקצרין. סהר, שעבד לפני כן כסו-שף במסעדות שונות, מכין בעצמו כל מנה ומנה המוגשת במסעדה, כולל מנה ייחודית של בגט שווארמה. ובתוכנית? מערכת תופים חדשה
סהר סבאג, יזם צעיר מקצרין פתח לפני כחצי שנה את מסעדת "השף" בעיר הולדתו לאחר שנים כסו-שף במסעדות שונות. סהר שנולד וגדל בקצרין, נשוי כיום לעדי, ואב לאלירז שנולד לפני כשנה וחצי. על ההחלטה האמיצה והשינוי הקולינארי שהביא לסביבה, הוא מספר כ"אורח בשישי".
מה אתה הכי אוהב בגולן?
את השקט, ואת הטבע.
משהו שאף אחד לא יודע עליך?
יש לי תחביב ילדות – אני מאוד אוהב לתופף בתופים. בעבר גם הייתה לי מערכת תופים, ובקרוב מתכנן לקנות חדשה…
אם היה משהו אחד שיכולת להעתיק מתל אביב לגולן, מה הוא היה?
אני מאוד אוהב בתל-אביב את ענף המסעדנות והקולינאריה, אז הייתי מעתיק את המודעות לאוכל ולמסעדות.
במה עסקת לפני פתיחת מסעדת השף?
לפני פתיחת העסק, עבדתי בהמון מסעדות בתפקידים ניהוליים, הבאתי לארץ קינוח מיוחד שחקרתי והתאהבתי בו בתאילנד ובניתי עגלה הנקראת "עגלת בננה לוטי-רוטי". הייתי מסתובב כשנה ברחבי הארץ ומפעיל את העגלה הייחודית.
מה הוביל אותך כיזם צעיר לפתיחת המסעדה?
אחרי שנים במקצוע, הגעתי לבשלות ולהבנה בתחום והחלטתי לפתוח עסק עצמאי, הייתי בפרשת דרכים – או לבצע מעבר למרכז הארץ ולעבוד כסו-שף במסעדות המובילות בארץ או להישאר בקצרין ולפתוח עסק עצמאי.
מה המנה הייחודית שלך במקום?
בגט שווארמה. הבגטים אצלי נאפים במקום ועוברים תהליך ייחודי שהפקתי ולמדתי עם השנים במקצוע. אני מכין את שיפוד השווארמה מפרגיות ומוסיף תבלינים שאני מכין. יש לציין שאני היחידי שמכין את המנות. כל מנה שלקוח מזמין, אני מכין אותה במקום ועובד על כל מנה ומנה ולכן התוצאה יוצאת מוצלחת וטעימה במיוחד.
יש שינויים בתפריט שמיוחדים ומתאימים לקיץ?
בטח. אני תמיד מגוון ומחדש את התפריט לעיתים קרובות, לכבוד הקיץ ובמיוחד לילדים לחופש הגדול הכנסתי מנת ילדים מיוחדת וקרטיב קרח לרענון.
במידה והקונספט יצליח, יש כוונה לפתוח סניפים נוספים?
בוודאי, לשם אני מכוון וחולם להגיע. אני משקיע את כולי בעסק, עובד לבד ללא שותפים, עובד המון שעות ומקדיש את כולי לטובת הלקוח. אני עושה את זה לטובת מטרה אחת – לשמור על העסק ברף הכי גבוה שאפשר ולגרום לכל לקוח לצאת הכי מרוצה שאני יכול. אני מאמין בדרך הזו שרק ככה אפשר להגיע לגבהים ולהתפתח.
מה אתה אוהב לעשות בזמנך הפנוי?
להקדיש זמן למשפחה, ובעיקר לאכול ולבקר במסעדות נחשבות בארץ.
מה היית ממליץ למשפחה חדשה העוברת לקצרין?
אני מניח שבעיקר לבקר באתרים של הגולן.
מה עושה בד"כ בשישבת?
בעיקר נח ואוגר כוחות לשבוע החדש.
מה אתה הכי אוהב לקרוא ב"שישי בגולן"?
כל שבוע אני מחכה לקרוא את העיתון ואוהב להתעדכן בכל השינויים והחידושים הנעשים בקצרין ובגולן.