דווקא בימי המלחמה, כשאין תנועה תיירותית, יזמים צעירים בגולן, דור ההמשך, פותחים עסקים חדשים (הסעדה) ואומרים: אנחנו כאן כדי להישאר. זאת תמונת ניצחון
הגולן, תמיד היה יעד תיירותי שמשך אליו מטיילים רבים. בלי להיות משוחדת, אני חושבת שזהו האזור הכי יפה בארץ, עם שקט ושלווה, נחלים זורמים, פריחה יפהפייה והכנרת פרוסה לרגליו.
לצערנו, מאז השבעה באוקטובר, גם הגולן הפך לאזור מלחמה ואנחנו נשארנו פה, נאחזים באדמתנו, אבל המטיילים חששו להגיע. רבים מאתרי התיירות נסגרו, או שנפתחו לסירוגין. הגולן לא היה שומם כמו בשנה האחרונה, כבר שנים רבות.
דווקא בתקופה מאתגרת שכזאת, קמו יזמים צעירים מקומיים שמצאו הזדמנויות ופתחו עסקים חדשים בתחום המזון, למרות האתגרים, עם אמירה חזקה: אנחנו כאן כדי להישאר ולנצח.
אז בינתיים, ברוך השם, יש התעוררות ואתרי התיירות חוזרים לפעילות. יצאתי לשמוע שניים מהסיפורים היפים של היזמים הצעירים, הדור הממשיך של המשפחות המקומיות, שחולמים ומגשימים. מה שמשותף ליזמים הצעירים שפגשתי הוא אהבתם לאוכל ואירוח, החיבור לגולן והרצון להישאר במקום בו גדלו.
"סוזנה בר" מסעדת בשרים
השבוע, נפתחה להרצה מסעדת הבשרים "סוזנה", בכפר האמנים אניעם, בבעלות חדשה.
העסק: "סוזנה בר" מסעדת בשרים.
המיקום: כפר האמנים אניעם.
הבעלים: לירן ריימונד, 26, ירין ביטון, 22, מקצרין.
החלום: לירן הוא שף פרטי שהיה עושה ארוחות שף פרטיות. ירין חבר אליו לפרויקט אוכל ולעבודה משותפת וככה נפתחה מחדש ה"סוזנה".
הסיפור של פתיחת העסק: ירין: "חברנו יחד לאיזה פרויקט וחיפשנו מקום לבשל בו. חיברו אותנו ל'סוזנה' והגענו למשהו חד-פעמי. נכנסנו למקום והתלהבנו מהמבנה ומהאווירה ותוך כדי שהיינו שם, זה התפתח. התאהבנו והבנו שממש מתבקש לפתוח את המקום מחדש.
"ה'סוזנה בר' – זו תמיד הייתה מסעדה נחשבת בגולן, שאנשים מכל הארץ והעולם הגיעו לאכול בה ואנחנו שמחים להמשיך עם השם שלה".
מה מגישים?
"כרגע, מריצים את התפריט עם מנות פתיחה כמו הכנפיים המיתולוגיות של ה'סוזנה', קרפצ'ו בשר, סיגר של אסדו, כריכי אנטריקוט, המבורגרים, סטייקים פרימיום. בירה 'בזלת', יינות מהגולן ועוד…".
לא היו חששות מלחמה וכאלה?
"כשפותחים עסק, תמיד יש חששות, אבל אחרי ערב הפתיחה, ההרגשה היא שאנשים חיכו לפתיחה".
לסיום: זה אחלה מקום, עם אווירה לשבת, לאכול בשר טוב ולשתות, גם למקומיים גם למטיילים והמקום כשר.
החטופים עדיין בשבי, המלחמה עוד לא באמת נגמרה אבל בתוך כל הקושי הזה שאנחנו סוחבים אתנו ומתפללים שייגמר ונחזור לשגרה המבורכת, משמח לראות את נקודות האור, את היזמות את הרצון של בני הגולן לתקוע יתד, ליזום ולהישאר דווקא בימי המלחמה. זהו ניצחון הרוח של הדור הזה, אנחנו חזקים ואיתנים. תמיד היינו.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
- מצילים חיות בר בגולן
לפני כחודש מצא נער מהכפר מסעדה עקב חורף פצוע. הנער נהג כפי שלמד במסגרת התוכנית…
-
מצילים חיות בר בגולן
שוב מסתבר שאין תחליף לערנות ועוברי האורח בגולן להצלת חיות הבר ושמירת ערכי טבע. עקב…
-
עידו בר בוצר ברינה
עידו בר, 39 מקיבוץ מרום גולן, לשעבר מנהל מסעדת הבוקרים הוא היום מרכז הכרם של…