כמדי שנה, בסיום עונת החפירות בסוסיתא, נערך לתושבי עין גב, הקיבוץ המארח, סיור באתר. הממצא הבולט השנה – פסיפס יפהפה, שמור כמעט במלואו
כמו בכל סיום עונת חפירות ארכיאולוגיות, בעיר העתיקה סוסיתא, גם השנה, הוזמנו חברי קיבוץ עין גב, המארחים לאורך כל השנים את משלחות החופרים המתנדבים מכל העולם, לסיור מודרך בחפירות. את הסיור, הדריך ראש משלחת החופרים, ד"ר מיכאל אייזנברג, מהמכון הארכיאולוגי של אוניברסיטת חיפה, שסקר וסיפר על החפירות שנערכו השנה ועל הממצאים. במרכז תשומת הלב – נחשף בחודשי החפירה האחרונים, פסיפס יפהפה, שמור כמעט במלואו, כחלק מהכנסייה המערבית, החמישית שנחפרה באתר. בסיור, השתתפו ראש המועצה האזורית ויו"ר איגוד ערים כנרת, עידן גרינבאום ומעל מאתיים מתושבי קיבוץ עין גב ויישובי עמק הירדן.
כזכור, חברי קיבוץ עין גב היו הראשונים לסקור ולחפור את סוסיתא העתיקה, עוד בשנת 1885, ביזמתו של מנדל נון ז"ל. כמו כן, האתר יושב על ידי חברי עין גב, במסגרת התיישבות "חומה ומגדל" במלחמת העצמאות, אך לבסוף, עקב קרבות הדמים עם הסורים שישבו ברמת הגולן וצלפו על התושבים, המשיכו את ההתיישבות על גדות הכנרת והאתר לא יושב שנית.
העיר (פוליס) סוסיתא, הצופה אל נוף הכנרת ממרומי ההר, הייתה גדולה ועשירה וחלשה על כל האזור. עדיין קיימים בה רחובות רחבים, כנסיות, בתי מרחץ, מזרקות, עמודי שיש, פסלים מפוארים ועוד. סוסיתא נוסדה במאה השנייה לספירה, בידי הממלכה הסלוקית ולאחר מכן, עברה ידיים ושלטונות רבים ונפגעה פעמיים ברעידות אדמה. בפעם השנייה, בשנת 749 לספירה, נחרבה.
בתמונות: סיום עונת החפירות הארכיאולוגיות בתל סוסיתא, סיור מודרך עם ד"ר מיכאל אייזנברג מהמכון הארכיאולוגי באונ' חיפה, לתושבי עין גב ומועצה אזורית עמק הירדן
צילום: אריאל צור, עין גב
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
תיירות גולן - סיור באתר עין קשתות
במסגרת מתווה התיירות של מועצה אזורית גולן, הכולל פיתוח תיירות תוכן לאחרי מורשת בגולן, נערך…
-
חפירה ארכיאולוגית באתר תל מחפי בצפון מזרח הגולן
בימים אלו מסיימת רשות העתיקות חפירה ראשונה באתר תל מחפי. אורן זיגבוים תל מחפי הינו…
-
סיור רשות מקרקעי ישראל
השבוע אירח ראש מועצה אזורית גולן, אלי מלכה, סיור של צוות רשות מקרקעי ישראל ברמת…