בזכות החורף הגשום במיוחד, צפויים מטעי התמרים בעין גב להניב כמות של כ-100 טון תמרים. בעין גב מגדלים את זן התמרים ברהי, שהוא דל בקלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים
צוות המטעים בעין גב החל בעבודת תמיכה וחיזוק של כפות התמרים, לאור יבול השפע השנה, המכופף את ענפי הדקלים.
מנהל ענף המטעים בעין גב, סטיב קרסן, אומר כי שטח מטעי התמרים בעין גב משתרע על פני מאה דונם מניבים וכן עוד 10 דונם שנטעו רק השנה וכי צפוי יבול מצוין העונה, בזכות החורף הגשום. פי הוא 100 טון תמרים. עוד מוסר סטיב כי בעין גב מגדלים את זן התמרים העונתי, הצהוב, המתאים לאזור, הברהי – צורתו עגולה, בעל טעם עפיץ והוא נאכל טרי, או לאחר הקפאה והפשרה, אז משתנה הטעם לנימוח ומתוק.
הזן דל בקלוריות ועשיר בסיבים תזונתיים ובשונה מזני התמרים הנמכרים כל השנה, זן הברהי מבשיל לקראת חגי תשרי, בין החודשים אוגוסט–אוקטובר. מי שיגיע לנופש בכפר הנופש עין גב, יכול להציץ על צוות המטעים בעבודתם ובחגים, לטעום מהזן הטעים הצהוב של תמרי עמק הירדן.
צילום: מטעים עין גב
תקשורות
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
80 לקיבוץ עין גב
לרגל ציון יום הולדת 80 לקיבוץ עין גב, התקיים בכפר הנופש עין גב, טקס הסרת…
-
תיירות עין גב העניקה תעודת עובדת מצטיינת
תעודת עובדת מצטיינת של תיירות עין גב לתושבת קצרין את פתיחת חגי תשרי חגגו הנהלת…
- עין זיוון
קיבוץ שהוקם ב-1968 בצפון הגולן.משהו ייחודי: הקיבוץ הראשון במדינה שהופרט, בעל מטעי הדובדבן הגדולים במדינה.מקורות…