לראשונה השנה, משתתפים בתי בד מהגולן בפסטיבל "ימי ענף הזית". המורשת הוותיקה במשק טויסטר, הכרם של הילמן ובית הבד "ארץ גשור"
פסטיבל "ימי ענף הזית" המסורתי, מתקיים השנה בפעם ה-23, בהובלת הרשות לפיתוח הגליל ובשיתוף משרד התיירות, הרשות לפיתוח כלכלי של המיעוטים במשרד לשיווין חברתי, ענף הזית והקק"ל. הפסטיבל יתקיים בתאריכים 2-19.11.17, י"ג בחשוון – א' בכסלו תשע"ח, בסימן "עץ אחד – שפע של תרבויות".
במהלך הפסטיבל, יתקיימו אירועים גליליים במגוון מוקדים ברחבי הגולן, הגליל והעמקים, אירועים בחברה הבדואית, אירועי "כפר ביקרתם?", בחברה הדרוזית ואירועי "מרחבא", בחברה הערבית. יתקיימו סיורים מודרכים במטעי זיתים, מסיק זיתים, ביקורים בבתי בד, סדנאות ייצור שמן זית, דוכנים ומאכלים אותנטיים ומופעים לכל המשפחה.
ללו"ז האירועים המלא, פרטים נוספים והרשמה: http://olivefest.org.il/ או בפייסבוק: הרשות לפיתוח הגליל – הדף הרשמי
להלן פעילויות שיתקיימו השבוע בגולן 16/11-19/11:
גבעת יואב:
משק טויסטר – מפעל חיים משפחתי, שראשיתו בשנת 1890, ביישוב עין זיתים, הסמוך לצפת. אליעזר טויסטר הגיע בשנת 1972 לרמת הגולן, כדי להמשיך את שושלת גידול וייצור שמן הזית.
מרכז המורשת מהווה מקור להנחלת תרבות שמן הזית על פי מיטב המסורת לבית משפחת טויסטר ומהווה מרכז מורשת שמן הזית. ביום שישי, בין השעות 10:00-16:00, יוצע בילוי חווייתי באווירה טוסקנית חמה, המשלבת סרט וסיפורי מורשת, סיור בבית הבד וטעימות שמן זית.
מטיילים וטועמים גולן – טיול ג'יפים מבית הבד בגבעת יואב לכרם הזיתים של משפחת הילמן, במושב נוב, הסמוך לגבול ישראל-סוריה. נלמד על השיטות החדשניות של גידולי זיתים, ההבדלים בין הזנים, נפגוש בבוצרת (מיכון חקלאי), נתצפת אל הגבול ונחזור לבית הבד לטעימות והדרכה בנושא שמן הזית (בתשלום). הטיול יוצא כל השבוע, לא כולל שבת.
נוב:
כרם זיתים משפחת הילמן – הוקם על ידי הזוג הצעיר רוני ואביה הילמן, שניהם בני הגולן הגרים במושב נוב. הכרם ניטע בשנת 2009, באדמת הבזלת של דרום רמת הגולן, בתנאי קרקע ואקלים שמתאימים במיוחד לגידול זיתים. הזיתים נמסקים בשיטת מסיק מודרנית על ידי בוצרת, המוסקת את הזיתים במהירות, כך שהזית מגיע רענן וטרי לבית הבד הקרוב. ביום שישי, בתיאום מראש.
גשור:
"ארץ גשור" – בית הבד "ארץ גשור" מציע ביקור לכל המשפחה ומשלב סרט על בית הבד, צפייה בתהליך המתקדם של אצירת השמן האיכותי, טעימות ממגוון השמנים והכרת השימושים והארומה הייחודית לכל זן.