אומנם הוא שף, אבל בבית, אשתו מבשלת. לאחרונה, פתח עם שותפים את מסעדת VIDA" טבריוס", בטבריה. "אני נע ונד. מחלק את חיי בין רחובות מיאמי, זנזיבר, טבריה". האורח שלנו לשבת הוא משה בדישי
קצת על עצמך
"משה בדישי, בן 43, נשוי ואב לשני ילדים".
עיסוק
"שף, יזם בעלים של מסעדת VIDA' טבריוס' – מסעדה בשרית כשרה, בקניון 'דנילוף' בטבריה. פתחנו את המסעדה בתחילת המלחמה, עם אמיר ואריאל מזרחי, בעלי ה'סין צאן' וספי פורטל.
"אנחנו מאמינים בטבריה ורצינו לייצר שפה קולינרית חדשה בעיר. השקענו במטבח משולב מישראל ומהעולם, קולינריה טובה שמתאימה לכולם. אנחנו רוצים לתת חוויה אחרת עם אוכל טוב וקוקטיילים. 'וידה' בספרדית זה חיים, התחדשות, בריאה. זה מתחבר לסיפור שאנחנו רוצים לספר ולחדש בתחום הקולינרי באזור וגם לתקופה הנוכחית".
איפה נולדת וגדלת?
"נולדתי ברחובות, גדלתי בשכונת שעריים, שכונה שהיא כמו מושב. כל המשפחה המורחבת גרה באותו רחוב. היינו כולנו לומדים באותו בית ספר. ילדות יפה. ילדות של משחקים בשכונה. היינו משחקים 'מדרכות' כי עוד לא היו הרבה מכוניות וכשהחשיך, האימהות היו קוראות לנו מהחלון לחזור".
מגורים
"אני נע ונד. מחלק את חיי בין רחובות מיאמי, זנזיבר, טבריה ועוד".
איך נראה יום שישי שלך?
"מתחיל את הבוקר עם קניות והתארגנויות לשבת וכל מה שלא הספקנו בבית, כל השבוע".
מה כוללת ארוחת השבת שלכם?
"אומנם אני שף, אבל בבית, אשתי מבשלת. ביום שישי, לא מוותרים על הדגים החריפים שלה והסלטים. כשבאים אורחים, אני גם נכנס למטבח ועושה בשרים ודגים, במגוון סוגים".
זיכרון ילדות משבת
"סבא וסבתא היו אנשים שממש אהבתי וגרנו בבית מתחתם. ביום שישי, סבא שלי היה מחכה לי בחוץ עם חליפה ומגבעת, שאבוא אתו לתפילה".
ספרים, או עיתונים בשבת?
"בשבת, אני מתנתק מהחול. לא קורא עיתונים. מעדיף ספרים על תורת הנפש היהודית, נושא שמרתק אותי בשנים האחרונות".
מה הכי כיפי בשבת שלך?
"אני בא ממשפחה דתית, אבל הרבה שנים לא הייתי בעולם הזה והרבה מסעדות שלי היו לא כשרות. באיזשהו שלב, החלטתי למכור את כל העסקים הלא-כשרים ומאז, אני שומר שבת, עושים קידוש וארוחות ואני נמצא עם המשפחה. מהלך שאני מאוד שמח שעשיתי.
כל השבוע, אני עובד קשה, נוסע הרבה לחו"ל ובשבתות, אני משתדל להיות בבית ולהקדיש למשפחה. אני אוהב את ארוחת שישי ושבת בבוקר, יושבים יחד, אוכלים, הבית פתוח ובאים אורחים ושמח אצלנו".
עם מי היית רוצה לשבת לקפה?
"עם שמעון פרס. הוא היה איש משכמו ומעלה. עשה דברים טובים. אני לא מסכים עם כל דעותיו אבל נראה לי שהוא היה איש מעניין, שאפשר ללמוד ממנו".
מה עושה בשעות הפנאי?
"האמת, אין לי הרבה כאלה, אבל כשיש קצת, משתדל להיות עם הילדים והזמן הזה סובב סביב קולינריה ואירוח".
איך משפיעה עליך המלחמה?
"תקופה לא פשוטה, אבל משתדל למצוא את הטוב. זה חיזק את הרצון שלי והשאיפה לגדל את הילדים בארץ. לפני המלחמה, היינו בתהליך של רילוקשיין לחו"ל, לתקופה, ועצרנו הכול. זאת המדינה שלנו ואנחנו נשארים. במלחמה, גם התחלנו עם השיפוצים למסעדה והיו חששות, אבל החלטנו שממשיכים וחייבים לפתוח ולפתח דווקא עכשיו. מקווים שהתיירות תחזור והצפון ישגשג ויצמח".
מהו המוטו שלך בחיים?
"'סור מרע ועשה טוב'. להפיץ אור כמה שאתה יכול, לחלוק כבוד לכל מי שמסביב ולהיות נוכח בכל מה שאני עושה".
מה אתה מאחל לעצמך?
"להמשיך להביא את עצמי לידי ביטוי באופן מקצועי בכל העולם ולהיות תמיד ביצירה ועשייה. העשייה מחיה אותי ועושה לי טוב".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
על הנתינה
פורים, מלבד היותו חג של שמחה ומגילה ותחפושות, הוא גם חג של נתינה, משלוחי מנות…
-
נסיעה על הרצף
ילדי האוטיזם מסוגלים, רואים, שומעים וחשים את הסביבה. הם שונים, אך הם שווים וראויים, כמו…
-
החיים על יד
זה תמיד ליד, כמו הטלוויזיה, שאני בוהה בה ולא באמת מסתכלת עליה. לפעמים, אני דוחקת…