השבוע, זכו בנות אולפנת הגולן–קצרין בפרס "חמד חסד", של משרד החינוך, כאות הוקרה על המעורבות החברתית והעשייה בקהילה
דוברות מועצה מקומית קצרין
התנדבות ותרומה לקהילה הפכו בשנים האחרונות לאבן דרך מרכזית בפעילותן של הבנות מאולפנת הגולן–קצרין. האולפנה מונה 180 תלמידות ומורכבת משכבות ט' עד י"ב, בנות מרחבי הגולן והסביבה. בעוד שבמסגרת המעורבות החברתית, מחייב משרד החינוך בהתנדבות אישית וקבוצתית לתלמידי י'-י"ב, באולפנה, מתחילים להתנדב באופן קבוע כבר בכיתה ט' כחינוך לדרך חיים של מעורבות בקהילה.
השנה, בחר משרד החינוך להתמקד בנושא "ערבות ומעורבות". נושא זה תואם את דרך האולפנה והאידאולוגיה המנחה את המוסד החינוכי – "ראיית האחר".
רכזת המעורבות, יסכה זכריה: "הממ"ציות (מדריכות מעורבות צעירות) פועלות ועובדות לילות כימים, על מנת שלכל בת תהיה מעורבות בה היא מרגישה בנוח ובה היא תרגיש שהיא נותנת את כל יכולתה ומגיעה להישגים וליעדים אותם הציבה לעצמה".
אחד הפרויקטים הבולטים בקסמו הוא פרויקט "סבבתא", המורכב מסבבה וסבתא. "סבבתא" הנו פרויקט ארצי הפועל בכמה מקומות בארץ. בקצרין, ביוזמה מדהימה של שתי בנות האולפנה, מגיעות בנות האולפנה, בימי ראשון אחרי הצהריים, למקבץ הדיור ובתושייה רבה מעלות חיוך על פני הקשישים, מעבירות פעילויות לחגים, משחקים ומפיגות את בדידותם.
השנה, הפתיעו תלמידות האולפנה, כשהציבו לעצמן מטרה נעלה, הפקת בת–מצווה למשפחה מעוטת יכולת. כל הנוגעים בדבר התרגשו.
הבנות מתכננות התרמות וקמפיינים חברתיים, מתנדבות בתנועות הנוער הדתי בקצרין ובגולן, בספריות האזוריות, מד"א, השומר הצעיר, מועדונית צמי"ד, גני הילדים, שיפוץ בתים ומקלטים ובכלל, ידיהן עמוסות במעשים טובים לרוב.
ורדית טפרברג, מנהלת אולפנת קצרין–גולן: "הייחודיות במעורבות החברתית באולפנה היא הנתינה העקבית, הרציפה שנובעת מתוך אמונה בצדקת הדרך. לא התמקדות בימי שיא ובאירועי התנדבות חד–פעמיים, אלא שגרת נתינה, שבונה בכולנו קומה של רגישות ואחריות חברתית. פרס 'חמד וחסד' הוא הוקרה מרגשת על אחת האבנים החשובות ביותר שהצוות החינוכי מוביל ועל מערך שלם של התנדבות, שמובילה ביד רמה באולפנה יסכה זכריה, רכזת המעורבות החברתית".
חברה מתוקנת יותר
יובל פרקוביץ, תלמידת י"א: "כשאת עוזרת לכל כך הרבה גוונים באוכלוסייה, ואת נפגשת עם כל כך הרבה אנשים מיוחדים, את לומדת לקבל אנשים בצורה טובה יותר וגם להבין אנשים וזה מה שמוביל אותנו להיות חברה מתוקנת וטובה יותר"
יובל פרקוביץ, תלמידת י"א: "מעבר לזה שאנחנו זוכות לעזור לאנשים אחרים, אנחנו עוזרות לעצמנו, כי כשאת עוזרת לכל כך הרבה גוונים באוכלוסייה, ואת נפגשת עם כל כך הרבה אנשים מיוחדים, את לומדת לקבל אנשים בצורה טובה יותר וגם להבין אנשים וזה מה שבסופו של דבר, מוביל אותנו להיות חברה מתוקנת וטובה יותר".
יסכה זכריה: "אני רואה במעורבות החברתית דרך חיים שעל פיה צריך להתנהל ודרכה מנחילים לבנות את ערך ההתנדבות והנתינה לאחר".
מנהל אגף החינוך, במועצה האזורית גולן, חגי סמט: "אולפנת גולן–קצרין הפכה את ערך הנתינה לדרך חיים. הפרס הארצי בו זכתה האולפנה מהווה הערכה נוספת לתפישה החינוכית בה מנהיג צוות האולפנה, בראשות ורדית, את התלמידות".
מנהל מחלקת החינוך, במועצה המקומית קצרין, צבי בונדהיימר: "השילוב של חינוך ערכי יחד עם תפישה פדגוגית הופך את האולפנה לאבן שואבת לבנות הגולן. הדרך לקבל טמונה ביכולת לתת. הנתינה היא הקבלה הגדולה וזו אחת מאבני היסוד לדרכה החינוכית של האולפנה. יישר כוח גדול למנהלת, לצוות ולתלמידות הנהדרות".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
מעגלים של אור
פרויקט "מעגלים" בבית הספר "גמלא" הקים קבוצת העצמה באמצעות שיח ותנועה, לבנות כיתות ד'-ו'. בתהליך…
-
הכירו את הרופא של חיספין
הכירו את ד"ר דוד יריחובר, מנהל מרפאת ה"כללית" בחיספין. "אני אוהב לעבוד כרופא ורואה בתפקיד…
-
להרגיש את עצמך בטבע
יום פעילות מיוחד לכ-160 אנשי חינוך, מטעם הקרן הקיימת לישראל, התקיים ב"קשת יהונתן", קשת. בתכנית…