בפעם העשירית, יצא לדרך "מירוץ העגור" (23.4), בשיתוף הקרן הקיימת לישראל, "מרתון ישראל" ואגמון החולה
אגמון החולה של הקרן הקיימת לישראל הנו אחד מאתרי הטבע והצפרות החשובים בישראל ולאורך ציר נדידת הציפורים. הוא מהווה תחנת עצירה קריטית לציפורים הנודדות בין אפריקה לאסיה ולאירופה. אחד המינים הבולטים הוא העגור האפור. מתוך כ-100,000 עגורים, שחולפים בשמי ישראל בנדידה דרומה, כ-30-40 אלף עגורים נשארים בעמק החולה בעונת החורף. נוכחות העגורים באגמון החולה היא אחת מתופעות הטבע המרשימות והייחודיות בעולם. עם זאת, נוכחותם בעמק החקלאי, מציבה אתגרים למציאת האיזון בין הטבע והחקלאות. לשם מציאת איזון עדין זה, חברו גופים רבים ל"פרויקט העגורים", שמטרתו לשמור על העגורים כערך טבע מוגן מחד ולמנוע נזקים בשדות החקלאיים, מאידך.
"מירוץ העגור", שהתקיים בפעם העשירית ביום שישי שעבר הנו מירוץ חברתי, המחבר בין טבע, תיירות, חקלאות וספורט. מטרתו להעלות את המודעות ולסייע בגיוס כספים לקיומו של הפרויקט החשוב, תוך שימור ציפורים נודדות ובפרט – העגור. המירוץ עצמו הנו יוזמה משותפת של משרד רו"ח EY, שנותן חסות ראשית לאירוע ויוצא לדרך יחד עם חברת "מרתון ישראל" ובשיתוף עם קק"ל.
המירוץ כלל שלושה מקצים: "מקצה עגור" – חצי מרתון, כולל הקפה חיצונית מסביב לפארק והקפה פנימית מסביב לאגם, "מקצה דוכיפת" – 10 ק"מ לצדו של האגם ו"מקצה פשוש" – 4 ק"מ עממי סביב אגמון החולה–קק"ל. מדובר במסלול שטוח שמספק מפגש עם נוף מרהיב, ציפורים נודדות וחווית ריצה יוצאת דופן.
מנהל אזור עמק החולה בקק"ל, אפי נעים: "בעשורים האחרונים, פועלת קק"ל לפיתוח חבל הארץ של עמק החולה, במטרה להפכה למנוע צמיחה אזורי–כלכלי. אירוע 'מירוץ העגור' הנו הוכחה לדו–קיום הרמוני שבין טבע, תיירות, חקלאות וספורט. הקו המנחה הנו דגש על מירוץ חברתי–חווייתי ופחות תחרותי, נגד השעון. בעתיד, אנו מתכננים להרחיב את פעילות הרצים ליומיים של פעילויות".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
עשור לפסטיבל זמר וריקוד ב"מצפה גולן"
במערכת השעות של ביה"ס "מצפה גולן" יש שיעור בשם "שיר עברי". באמצעות השירה העברית, התלמידים…
-
מירוץ חטיבה 7
ביום שישי האחרון, יצאה חטיבה 7 למירוץ החטיבתי הראשון שלה. כלל יחידות החטיבה הגיעו…
-
מנכ"ל התיירות בחרמון
לקראת היערכות אתר החרמון לעונת החורף הקרבה, ופתיחת האתר עם בוא השלג הראשון, הצפין לביקור…