בשורה לגולן: לאחר חודשים של עבודה, אושרה התכנית האסטרטגית הראשונה מתוך חמש תכניות אסטרטגיות, אותן מובילה המועצה האזורית גולן. על התכנית וכיצד היא תשפיע על החיים כאן בגולן
בחודשים האחרונים, הפכה המילה "פתרון" למטבע לשון השגור בפי הנהגות הגולן ואף תושבים רבים. תכנית פיתוח תשתיות רמת הגולן, הידועה כתכנית "פתרו"ן", אושרה השבוע פה אחד במליאה.
התכנית מתווה חזון ומטרות לתחום פיתוח התשתיות בגולן, בהסתכלות על תשתיות אסטרטגיות לכלל הגולן, תשתיות אזוריות דרך המרכזים האזוריים בכל אשכול ותכנית פיתוח לכל יישוב.
ראש המועצה האזורית גולן, אורי קלנר: "אנו מובילים חמש תכניות עבודה אסטרטגיות בשיתוף הציבור ובהובלה מקצועית של סיגל גלבוע. כאן תוצג לציבור התכנית הראשונה כפי שמתכנן אותה צוות התכנון הגולני, בהובלת סגן ראש המועצה, יעקב שה לבן. תכניות אלו מכניסות את הגולן לסדרי עדיפויות של המדינה ומתוות כיוון אסטרטגי ברור לשנים הבאות".
במסגרת כתיבת התכנית, נעשתה עבודת עומק בהשתתפות מנהלי ועובדי המועצה, מנהלי קהילות ונציגי ציבור ונקבעו בה עקרונות ומפתחות לקבלת החלטות בתחום הפיתוח.
משמעות הדבר היא שלכל תחום, מסדר תיקון כבישים פנימיים, דרך בינוי מבני ציבור, או הקמת פינות גזם, יש הגדרות ברורות, תקנים ויכולת לקבוע סדרי עדיפות לביצוע, באופן מקצועי ושקוף.
מקצועיות, שיתופיות, ושקיפות
את כתיבת התכנית הוביל צוות "פתרו"ן" שהוקם במועצה וכלל נציגות מאגפי ההנדסה, התפעול, הגזברות והקהילה, יחד עם סגן ראש המועצה, יעקב שה לבן, שמסביר: "כשיש למועצה רשימת פרויקטים וסדר עדיפות, בכל תחום ובכל זמן נתון – ההזדמנויות לא מפסיקות לצוץ. גופי ממשלה וארגונים מהמגזר השלישי מזהים שותף שחושב אסטרטגית ונרתמים למימוש. כבר עכשיו, הצלחנו לגייס משאבים גדולים לתחומים כמו מרכיבי ביטחון, שיקום תשתיות ושיפוץ מגרשי ספורט. את התוצאות מתחילים לראות בשטח כבר עכשיו ואנו מקווים שבקרוב יהיו עוד בשורות. זוהי רק ההתחלה".
התכנית תפורסם במלואה בקרוב לכל תושב ותציג את האסטרטגיה והתכנית המפורטת בראייה ארוכת טווח.
המליאה אישרה הקמה של ועדה ציבורית, בה חברים נציגי המליאה, נציגי מנהלי הקהילות ופורום מרכזי משקים. הוועדה תבחן את החלטות הצוות המקצועי באופן תדיר.
היישובים, בהובלת המנהיגויות היישוביות, הנם שותפים מלאים, כאשר לכל יישוב נבנה תיק נתונים כולל תיעדוף יישובי, לפרויקטים החשובים ביותר והתקיימו פגישות עבודה וחשיבה משותפת עם מנהלי הקהילות.
שה לבן: "הערכים שבלב התכנית הנם: מקצועיות, שיתופיות, ושקיפות. אנחנו מבצעים מהלך פורץ דרך. הציבור ייחשף לדרך העבודה שלנו ומהם הקריטריונים לאורם אנחנו מקבלים החלטות.
"הציפייה היא שהנהגות היישובים יוכלו לקדם מהלכים, בדגש על תכנון לטווח ארוך, וגם יבנו על גבי התשתית שיצרנו יחד עוד קומה של תכנית חומש ליישוב, בתחומים בהם אנו, כמועצה, פחות נוגעים.
"חשוב להבין שזו תכנית. אנחנו נעשה הכול על מנת לממשה ועם זאת, כבר עכשיו ברור לנו שיהיו הזדמנויות לממש עם יישובים שיעלו בדירוג ואחרים שייתקלו בחסמים. עצם קיום התכנית מאפשר את הגמישות והדינמיות".
בשם הנהגת המועצה, מבקשים להודות למנהלי הצוותים, לעובדי המועצה ולציבור שלקח חלק בגיבושה.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
ממשיכים בביצוע תכנית פתרו"ן
המועצה האזורית גולן ממשיכה לעבוד בשטח, בהובלת אגף הנדסה, אגף תפעול והחכ"ל וגם: מעצבים יחד…
-
אושרה התכנית לקליטה לנחלות
ממשלת ישראל אישרה את התקציב ל"תכנית לפיתוח החקלאות בגולן", אשר תהווה מנוע צמיחה לכלכלה ולחברה…
-
מי היה פה קודם?
מספרו המתורגם של גוטליב שומכר, ראשון סוקרי הגולן, עולה כי ההתיישבות הישראלית שהחלה בגולן ב-67'…