כמו שאמרו רבותינו: יש פיצה ויש פיצה. "פיצה העמק", במתחם "פז" בקצרין, היא על פי המפרשים: פיצה-פיצה. 100% גבינה אמתית ומשובחת, בצק מעולה וכשרות מחמירה
כולם אוהבים פיצה, אבל יש פיצה ויש פיצה. יוחנן סבאג, חיפש דרך להביא פיצה טעימה מבצק מעולה, עם גבינה איכותית, במחיר לכל כיס וכך עשה. במשך חצי שנה, חיפש יוחנן רשת מזון זולה עם מוצרים איכותיים:
"הייתה לי חנות נוחות בחאן בזוויתן, ששם בעיקר עבדתי בתחום התיירות, מן הסתם זה תחום יקר גם לתייר וגם לתושב ומשם הבנתי שאני רוצה להביא לגולן רשת מזון זולה. הגעתי ל'פיצה העמק', שיש לה סניפים ברחבי הארץ ואנחנו מוכרים מגש פיצה ב-19.90 ש"ח".
לאחר שסבאג מצא את הרשת שהתחבר אליה, החל להסתובב בין סניפי הרשת, לטעום ולבחון את סוגי הבצק והגבינות ובחר בשביל הסניף שלו את המוצרים הכי איכותיים.
"חיפשתי את הבצק הכי טעים והכי איכותי. לא היה אכפת לי להשקיע כסף במוצרים, העיקר שהלקוחות יהיו מרוצים ויבואו לאכול אצלי בלי לחשוב על ההוצאה. בחרתי את הגבינות של 'גבינות העמק', שהן 100% גבינה אמתית והיה חשוב לי להביא כשרות גבוהה, כדי שגם שומרי המצוות יוכלו לבוא ולאכול. הכשרות היא מהדרין ובד"צ 'בית יוסף'. בנוסף, הבאתי ציוד משוכלל, על מנת שזמני ההמתנה לפיצה לא יהיו ארוכים".
סבאג הביא לסניף שפתח בקצרין שני תנורים משוכללים, שיכולים להכין פיצה ב-75 שניות. חוץ מהפיצה הטעימה, אפשר להזמין במקום גם זיווה, מלוואח, סלטים ולהתפנק בגלידות של "פלדמן", במחיר סיטונאי.
"פיצה העמק" ממוקמת במתחם "פז", בקצרין. על העיצוב בטוב טעם של המקום אחראי סבאג.
"בניתי הכול בשתי ידיים, עבדתי ימים ולילות על כל פרט. היה חשוב לי לעשות אווירה טובה ושהלקוחות ייהנו להגיע ולשבת אצלי".
כששאלתי את סבאג מהם התחביבים שלו, הוא מיהר להסביר: "מאז שאני בעסק, שמתי את התחביבים שלי בצד. אני מאוד אוהב ספורט מוטורי, אבל מאז שאני בעסק, אין לי זמן אפילו לתחביבים שלי".
יוחנן מקווה להצליח עם העסק ומספר על המטרות שלו: "אם החנות תצליח ואראה שהביקוש תואם להיצע, המטרה שלי היא להכניס עוד רשת מזון לקצרין ולגולן. אני מאוד אוהב את התושבים ואת האווירה של הגולן. אני מחובר למקום ורוצה שכולם יהיו מרוצים, גם מבחינת האוכל ובעיקר, מבחינת המחיר".