היא הבעלים של חומוס "כולו זאכי" בקצרין, חשוב לה להיות עצמאית ואדונית לזמן שלה. ביום העצמאות היא מהדרת במצוות המנגל ולא מוותרת גם על חומוס משובח, אלא מה. האורחת שלנו ליום העצמאות היא בת עמי אגוזי, מיונתן
קצת על עצמך
"בת עמי אגוזי, אימא לארבעה".
עיסוק
"הבעלים של חומוס 'כולו זאכי', במרכז המסחרי 'איתן', בקצרין. פתאום, אני שמה לב שיש לי את החומוסייה כבר כמעט שבע שנים וזה מרגש ומשמח איך שהזמן עובר. לפני זה, עסקתי בחינוך ועבדתי במשך עשר שנים בכפר הנוער ביונתן, עד שהחלטתי לעשות שינוי ולהפוך לעצמאית. אני מאוד אוהבת לארח אנשים ולהעניק להם את הטוב ביותר שאני יכולה. יש לנו אווירה טובה וכיפית במקום ואני עושה מאמץ לקבל את כל מי שנכנס בסבר פנים יפות וחיוך. הכי חשוב לי שכל אורח שנכנס לחומוס יקבל את החוויה הטובה ביותר ושיהיה לו טעים וטוב ואם הוא יוצא מבסוט, מחייך ומרוצה, אני את שלי עשיתי. הקו שמנחה אותי מתחילת הדרך הוא 'ואהבת לרעך כמוך', לתת לאורח שלי מה שאני הייתי רוצה לקבל.
"למה עצמאית? היתרונות בלהיות עצמאית זה החופש לתכנן את הזמן שלך כמו שמתאים לך והיכולת להגשים את כל החלומות בעסק שלך כמו שאת רוצה ואוהבת, בלי לתת דין וחשבון לאף אחד. מבחינתי, עצמאות זה לקום כל בוקר בשמחה, ללכת לעבודה במקום שהוא שלי ואני עושה בו את מה שאני הכי אוהבת".
מגורים
"מושב יונתן. הקהילה הכי טובה בגולן"
איפה נולדת וגדלת?
נולדתי וגדלתי בחיספין, יישוב מקסים שטוב לגדול בו".
מהו יום העצמאות בשבילך?
"יום העצמאות זה גאווה להיות חלק מהעם הזה ולחגוג את עצם קיומנו פה בארץ ישראל. להראות לכל מי שלא אוהב שאנחנו כאן, שעם ישראל חי, קיים וחזק".
איך את חוגגת את העצמאות?
"בערב יום העצמאות, אני הולכת לבית הכנסת לתפילת ערבית של יום העצמאות. זאת התפילה שאני הכי אוהבת. היא מרוממת ומשמחת. זאת תפילה שממלאת אותי גאווה והודיה לה' יתברך. ביום העצמאות עצמו, מהדרים במצוות החג עם מנגל".
מה כוללת ארוחת יום העצמאות שלכם?
"באופן מפתיע – בשר על האש, עם יין טוב ולא מוותרים על חומוס משובח".
כאושיית חומוס, גלי לנו את הסוד של החומוס. למה אנשים כל כך אוהבים אותו?
"חומוס הוא המאכל הלאומי, אהוב על כמעט כולם, כי הוא אוכל פשוט וטעים וכשיודעים לעשות אותו טוב ועם מלא אהבה, זה מעדן. לא צריך הרבה מסביב כדי ליהנות ממנו. אפשר לאכול אותו בכל שעה, בכל זמן ובכל מקום והוא בדיוק מתאים לתרבות הישראלית ולזה תוסיפי את כדורי הפלאפל, שאצלנו אני מכינה במקום והם טעימים – למות… מלאים בעשבי תיבול ריחניים ואפילו ללא גלוטן. זו חגיגה אמתית, טעימה ופשוטה והכי ישראלית שיש".
מה את עושה בשעות הפנאי?
"אין לי הרבה שעות פנאי, יש לי עסק וארבעה ילדים… אבל במעט שיש, אני אקרא ספר, או אשב עם חברה לקפה".
איך השפיע עלייך קורונה?
"הקורונה הייתה מאתגרת ונאלצתי להמציא את עצמי מחדש, כדי להמשיך להתפרנס. אבל יחד עם זה, גיליתי שכשאתה מאמין שהפרנסה היא משמים, זה מכניס אותך לאיזה שקט נפשי".
מהו המוטו שלך בחיים?
"להיות אדם טוב ולהשתדל להיות בשמחה תמיד. גם כשקשה ולא קל, להמשיך להאמין שהכול לטובה".
מה את הכי אוהבת בגולן?
"את השקט והשלווה והמרחבים האין–סופיים, האנשים הטובים שגרים פה. נולדתי פה ואני לא רואה את עצמי בשום מקום אחר".
מה את מאחלת לעצמך?
"להמשיך, בעזרת השם, לצמוח ולהתמקד תמיד בחלק הטוב של החיים".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
עצמאות בגולן - צעדת גני הגולן
כאלף ילדי הגולן יצאו בבוקר יום העצמאות לצעדה בת 2 ק"מ על גדות נהר הירדן,…
-
מייעלים את ההשקיה במכון לחקר הגולן
בעקבות הקיצוצים במנות ההשקיה והעלייה במחירי המים של השנים האחרונות, מוביל המכון לחקר הגולן מחקרים…
-
את היא השינוי
איריס סומך, (59), היא תושבת קצרין, אימא לשלושה ילדים וסבתא לשלושה נכדים מאת: מירב מערבי,…