לקצין הרפואה של חטיבת גולני, סרן גלעד שפיגל, אחריות רבה על הכתפיים. דבר זה הביא אותו לרצות ליצור פעילות ייחודית לצוותי הרפואה על מנת לחזק את מיומנותם, וכך יצר את תחרויות תחנות האיסוף הגדודיות, אשר האחרונה בהן התקיימה בגולן
לא ניתן לפספס את אהבתו של סרן גלעד שפיגל, קצין הרפואה החטיבתי של גולני, לתחום הרפואה בו עוסק. "מה שיפה ברפואה, הוא שכל דבר שאתה עושה ומתאמן עליו, בסופו של דבר נועד בכדי לעזור לאחרים. התאג"ד הוא הגוף המקצועי בתוך הגדוד אשר אחראי על תחום הרפואה, הלב של הרפואה בגדוד. זה הכוח אליו מפנים את הפצועים באירועים, וביום יום זאת החבורה שמאמנת את החובשים בפלוגות ומלמדת את הלוחמים לתת טיפול רפואי ראשוני מיידי, מה שלעיתים מציל פצועים ממוות".
תפקידו של קצין הרפואה החטיבתי של גולני מתחלק לתקופות שגרה, חירום וביטחון שוטף. בחירום הוא מרכז את תמונת המצב של הפצועים בחטיבה בזמן אמת. הוא דואג לפינויים אל מול הדרישות של המסוקים והאמבולנסים. "אני ותא הרפואה שלי מחברים את הרמה של השטח לרמה שנמצאת מעבר לגדר. כוחות בשטח יודעים לייצר לנו את תמונת המצב הטובה ביותר, כדי שאדע איפה הכי טוב להנחית את המסוק ומה הדחיפות של כל מקרה. לדוגמא, היה מקרה בו החלטנו להנחית בשביל פצוע מסוק ממש על הגדר, כיוון שמצבו היה קשה".
על מסורת התחרות שיצר סרן גלעד הוא מספר, "אם נלך מעט אחורה בזמן, נכנסתי לתפקידי הנוכחי לפני שנה, והיה לי חזון לעשות בחטיבה משהו שיגבש אותנו כחטיבה ויחזק את היכולות של כולנו כאחד", ומפרט, "יצרנו תחרות גדודים שהרעיון שלה הוא להביא את צוותי הרפואה של החטיבה ליום אינטנסיבי בו הם יקבלו הזדמנות להתאמן על הרמה המקצועית בכמה תחומים מרכזיים של הרפואה הצבאית".
בתחרות זו הצוותים עוברים במהלך היום שבע תחנות שונות, שבוחנות את תפקודם בשגרה ובחירום בדרך עיונית ופיזית. סרן גלעד מסביר, "תחנה אחת עסקה בטיפול בפצוע בודד, החובש מגיע לפצוע ומבצע את כל השלבים – טיפול ראשוני, דיווח, פינוי וכן הלאה. בתחנה אחרת, צוותי הרפואה עבדו יחד באירוע רב נפגעים. את האירוע סיימנו בריצת אלונקות, כאשר כל צוות בחר פצוע ורץ איתו כ-200 מטרים. אחד מאנשי הצוות היה צריך לפתוח וריד, ולאחר מכן הם רצו את כל הדרך עם האלונקה בחזרה.
"בתחרות יש טירוף באוויר, כולם עם הרבה מוטיבציה וכיף לי לראות את זה. חשוב להגיד שהכל נעשה באווירה טובה ובתחרות הוגנת. לצערי, במבצע 'צוק איתן' לחטיבה היו לא מעט פצועים, ויצא לרובם לטפל בפצועים אמיתיים. זה עדיין נמצא לכולם טרי בראש, מה שמעלה להם את ההרגשה שהתפקיד שלהם הוא בעל משמעות אמיתית. זו סגירת מעגל. לצד זה, ישנם הרבה רופאים וחובשים חדשים שמביאים רוח רעננה אלינו. תחרות התאג"דים האחרונה הייתה אירוע מוצלח מאד, הסמח"ט הגיע לחלק את התעודות למקומות הראשונים, והם כמובן שמחו והתרגשו. אגלה לכם בסוד, שהחיילים אמרו לי שהם רוצים גם תחרות כדורגל, מה שנקרא כשירות נדרשת נוסף על התפקיד", צוחק.