החלו השינויים בקווי התחבורה הציבורית בגליל המזרחי. יושקו 13 קווים חדשים, ישודרגו 16 קווים קיימים ויתוגבר השירות ל-46 יישובים
הרשות הארצית לתחבורה ציבורית החלה במימוש התכנית לייעול התחבורה הציבורית בגליל המזרחי. השבוע תוגברו קווים קיימים והתווספו קווים חדשים. ראש מועצת יסוד המעלה ויו"ר ועדת התחבורה באשכול גליל מזרחי, אילן אור: "מדובר בפרויקט רחב היקף שמטרתו לשפר את איכות החיים של התושבים תוך הנגשת התחבורה הציבורית לכל דורש. על פי התכנית, תשתיות התחבורה הציבורית מותאמים לצרכי התושבים ולביקוש ולא להפך".
בשבוע שעבר, החלה הרשות הארצית לתחבורה ציבורית, יחד עם מפעילי התחבורה הציבורית, בביצוע השינויים והשיפורים בקווי הנסיעה המשרתים את מכללת תל חי והגליל העליון. השינויים שכבר יצאו אל הפועל הם:
התאמה בשעות בשתי נסיעות של קו 20 /20א לשעות תחילת/סיום שיעור במכללה.
תוספת שתי נסיעות יומיות בקו 80, המבצע איסוף בכיסוי נרחב בקריית שמונה וממשיך למכללה.
תוספת שתי נסיעות יומיות בקו 30, המשרת בין תחנה מרכזית קריית שמונה לבין עמיר, שמיר, כפר סאלד ושדה נחמיה.
בנוסף, חברת התחבורה הציבורית "רמה", של המועצה האזורית גולן, החלה להפעיל קו חדש בין רג'ר לקריית שמונה. הקו פועל בתדירות של 10 נסיעות יומיות, בעיקר (אך לא רק) למטרות תעסוקה. בד בבד, עם הסדרת התשתיות והחלת שירות התחבורה הציבורית לכפר, הוארך קו 87 (המחבר את ארבעת הכפרים הדרוזים בצפון הרמה עם קצרין) אף הוא לרג'ר, בעיקר לטובת הסטודנטים הלומדים במכללת "אוהלו".
13 קווים חדשים
מנהל הרשות הארצית לתחבורה ציבורית (תא"ל במיל'), מאיר חן: "בוא האביב הוא הזדמנות מצוינת להתחדשות ולפריחה גם בנושא התחבורה הציבורית בגליל המזרחי. מדובר בתחילת יישום תכנית רחבת היקף, אשר תשפר עד מאוד את השירות לנוסע ותגדיל, ללא ספק ובאופן משמעותי, את מספר נוסעי התחבורה הציבורית במרחב.
"כזכור, מדובר ביוזמה שעלתה לפני כשנתיים, על ידי ראשי הרשויות באשכול גליל מזרחי, במטרה לייעל את נושא התחבורה הציבורית במרחב. התכנית אושרה על ידי שר התחבורה, אשר נתן את ברכתו למהלך חיוני זה. לשם כך, עמלו ברשות הארצית לתחבורה ציבורית, ביחד עם חברת 'יפה נוף' וחברת ,'mtp' על תכנית מפורטת שתתוקצב על ידי משרד התחבורה. בתכנית החדשה המתוכננת, יתווספו בסופו של התהליך 13 קווים חדשים, ישודרגו 16 קווים קיימים, תתאפשר הכללת 15 יישובים שבעבר לא קיבלו שירות ויתוגבר שירות ל-46 יישובים".
אילן אור: "מטרת התכנית היא לסייע לאוכלוסייה שצורכת את שירותי התחבורה הציבורית. זוהי בשורה של ממש לאיכות חיי התושבים בצפון. אנחנו מצפים שבחודשים הקרובים, תיושם התכנית במלואה. אני רוצה להודות לשר התחבורה, ישראל כץ ולמנהל הרשות הארצית לתחבורה ציבורית, מאיר חן, שפועלים לצמצום פערי התחבורה הציבורית בגליל המזרחי".
מנכ"לית אשכול גליל מזרחי, נורית צור רבינו: "יישום התכנית מתבצע בהדרגה בשל הצורך בהתאמת התשתיות בשטח. בסופו של הליך, אזור הגליל המזרחי יהיה נגיש יותר מבחינת התחבורה הציבורית לכלל התושבים".