מכל הדברים, התכנית החינוכית להטמעת כבוד הדדי, סובלנות וערבות הדדית מבוססת על משחק הכדורגל. שלא כשמו, "שער שוויון" עושה את ההבדל
זו השנה השלישית ברציפות, שהמועצה המקומית קצרין, באמצעות מחלקת חינוך, מפעילה את פרויקט "שער שוויון" בהצלחה וסוחפת את המערכת החינוכית ביישוב לטורניר הסיום.
בבסיס התכנית: שאיפה לבניית חברה טובה יותר, שוויונית ואכפתית, המושתתת על משחק הכדורגל. איך הפך המגרש שאותו אנחנו מכירים, לצערנו, לאו דווקא כמקום של סובלנות, לתכנית כל כך מוצלחת עם שלוחות רבות בארץ ובחו"ל?
הסוד טמון בשילוב של ספורט, חונכות והקניית הרגלי למידה לדרך ארץ וכבוד. בפרויקט "שער שוויון" משתתפים שני בתי הספר היסודיים, "דרכי נעם" ו"גמלא", מתאמנים פעמיים בשבוע עם מאמן הקבוצה, במטרה להגיע למשחקי הכדורגל במחוז ולנצח. התכנית חושפת את התלמידים לחברים חדשים, לאוכלוסיות ומגזרים שונים, כך שמעבר להכנה הגופנית, ישנה הכנה מנטאלית וחשיבתית – כיצד מתנהגים במערכה תחרותית, קבלת השונה והאחר. ערכים של כבוד, סובלנות ודו-קיום צפים על פני השטח ומחייבים את התלמידים להתמודד כבוגרים.
מנהל מחוז גליל עליון, נבו: "תלמידי קצרין זכו למערכת חינוך הרואה חשיבות בתכנית בלתי פורמאלית כמנוף ועזר לתכנית הלימודים. מי שמרוויח הם התלמידים, אך היישוב כולו מרוויח אזרחות מעולה בעתיד".
תלמידי הפרויקט משולבים במרכז למידה והתכנית פועלת בשיתוף פעולה פורה עם מכללת "אוהלו", המקצה בכל שנה מספר סטודנטים לתכנית. התלמידים נעזרים בסטודנטים בהכנת שיעורי הבית ובלמידה למבחנים בכל המקצועות הנלמדים בבית הספר. המטרה היא להפגיש בין שני התחומים: תלמיד שחזק בספורט, אך חלש בלימודים ולהפך. כל אחד יקבל את החיזוק במקום שקשה לו. כך מדרבנים לפעילות גופנית וללמידה והשגיות. ההצלחה באה לידי ביטוי בשיפור הישגי התלמידים בבית הספר ומדי שנה, בטורניר הכדורגל.
המטרה היא להפגיש בין שני התחומים: תלמיד שחזק בספורט, אך חלש בלימודים ולהפך. כל אחד יקבל את החיזוק במקום שקשה לו. כך מדרבנים לפעילות גופנית וללמידה והשגיות. ההצלחה באה לידי ביטוי בשיפור הישגי התלמידים בבית הספר ומדי שנה, בטורניר הכדורגל
מנכ"ל "שער שוויון", לירן ג'רסי: "קצרין היא דוגמה מעולה ליישוב שלוקח אחריות. הטורניר המסכם מתארח בקצרין, זו השנה השלישית, המשחקים מתנהלים בצורה מכובדת, כיאה לאמנת 'שער שוויון', שיתוף הפעולה בקצרין בין פרויקט זה לתכנית 'עיר ללא אלימות' הפך לדוגמה בארץ ובעולם ועל כך הכבוד וההערכה".
השנה, זכתה קבוצת "גמלא" במקום השני, בטורניר מחוז צפון.
מנהל מחלקת החינוך, צבי בודנהיימר: "אין דבר נפלא יותר מללוות את ילדי 'שער שוויון' ולהגיד בסיום השנה 'יישר כוח' למנהלי בתי הספר, שנותנים לזה לקרות, ליוסי דורון, הקב"ס, שמלווה את התכנית בכל שנה ולאורך כל השנה וכמובן, לתלמידים. בכל שנה, כשהם מניפים את הגביע, כולם מבינים מהי תחושה של גאווה יישובית.
"ריגשו במיוחד התלמידים שנבחרו לשאת דברים באירוע המסכם. הם הודו למאמנים, אלכס ומוחי, שצועדים אתם מדי שנה וחווים עמם את הרגעים המיוחדים, הירידות והעליות, ההפסדים והניצחונות, הקושי וההתגברות. המילים שכל אחד מהם בחר לתאר את מה שהתכנית העניקה לו וכיצד צמח בה עשו את דרכן בטבעיות ללב השומעים".
ראש המועצה, דימי אפרצב, מסכם: "בכל שנה, מתכנסות שתי הקבוצות, 'גמלא' ו'דרכי נעם', בלשכתי וחותמות על אמנת 'שער שוויון', טקס רב-משמעות להם ולי, אך כשמגיעים לטורניר ורואים את הטמעת התכנית בתלמידים לאורך השנה, נשאר רק לאחל לכולנו שתכנית זו תמשיך ותצמח אתם, גם כשיסיימו את חוק לימודיהם".