כ-40 מארגני תיירות נכנסת מרחבי הארץ הגיעו ליומיים לגולן לסיור חשיפה והכרות עם אתרים שיכולים לקלוט תיירים מחו"ל. האורחים סיירו ביום הראשון באתרי כורסי וגמלא ובחמת גדר, והתארחו למחרת ביקב רמת הגולן ובית הבד של הגולן
אגף תיירות במועצה אזורית גולן בשיתוף עם חברת סמייל שרותי תיירות (חברת הבת של לשכת מארגני תיירות נכנסת) ורשות הטבע והגנים, קיימו בשבוע שעבר סיור מקיף בעוגני תיירות עיקריים בגולן, שגם מתאימים לאירוח תיירים מחו"ל.
הסיור בן היומיים, נועד לחשוף בפני מארגני התיירות אתרים, אטרקציות, מקומות בילוי, הסעדה ולינה שיש לגולן להציע. בסיור ביקרו מארגני התיירות באתרי רשות הטבע והגנים המתאימים בעיקר לקהל הנוצרי: כורסי וגמלא, וכן בחמת גדר, אתר המרחצאות של הגולן, בו סעדו הסוכנים ארוחת צהריים ונהנו מהמתקנים השונים באתר. בערב התארחו הסוכנים במסעדת מושבוצ ברמות – אירוח משובח במסעדת שף יוקרתית, כאשר כל המוצרים בהם משתמש השף הינם מתוצרת מקומית של הגולן. המסעדה ממוקמת במושב רמות מול נוף עוצר נשימה של כנרת ושקיעה.
את הלילה העבירו בקיבוץ אורטל, זכו לקבלת פנים חמה, לבבית וביתית ולפני השינה אף טעמו מן היינות המובחרים אשר ביקב הבוטיק שבאורטל.
ביומו השני של הסיור ביקרו הסוכנים ביקב רמת הגולן שם סיירו וזכו לראות את תהליך הביקבוק המרתק של היין המתוק המופק בימים אלו מענבי מוסקט, אכלו ארוחת צהריים חלבית טעימה ומושקעת של קייטרינג פרנצ'וק והתבשמו בסוגי היין השונים שהוגשו בהתאמה מושלמת למנות השונות. האירוח המושלם נערך בחדר האח"מים של היקב.
את הסיור בגולן סיימו מארגני התיירות בביקור בבית הבד של הגולן בקצרין, הם סיירו במקום, למדו על תהליך הפקת שמן הזית במקום, ביקרו במעבדה ולמדו שלכל חלק מהזית נמצא שימוש.
שמואל חזן, מנהל אגף תיירות במועצה אזורית גולן, שגם ליווה אותם בביקורם זה, מספר כי בין שאר פעילויות אגף תיירות בימים אלה נעשית פעילות למידה, פיתוח והתאמת מוצרי התיירות של הגולן לתיירים המגיעים מחו"ל. "אני מקווה שבשנה הקרובה נראה בגולן קבוצות תיירים ממקומות שונים בגלובוס, שמגיעים לישראל ובאים לבקר בגולן ליותר מיום אחד".