רוצים שינוי? מחקרים מוכיחים כי סביבה תומכת מגדילה מאוד את אחוזי ההצלחה בשינוי אורח החיים לבריא יותר. שתפו את המשפחה. בנו ביחד בית בריא יותר
מחקרים מראים כי הצלחה במעבר לאורח חיים בריא תלויה במידה רבה בתמיכת הסביבה הקרובה ביותר – משפחה, חברים וסביבת העבודה. ככל שתהיה סביבה זו שותפה ותומכת יותר, כך נוכל לשמר את בריאותנו לאורך זמן רב יותר. במעבר לבית בריא יותר, שיתוף כל בני המשפחה בתהליך מאפשר לייצר שינוי מבלי להיות "השוטר הרע" ומבלי לריב, להתווכח ולהתאכזב.
בריאות המשפחה שלנו נוגעת ומשפיעה על כולנו. לעתים, זו מחלה של אחד מבני המשפחה, הגורמת לרצון לייצר שינוי באורח החיים שלנו ולעתים, הפחד ממחלה… אין זה משנה מה הסיבה, הרצון והמוכנות לשינוי הם גורם המפתח ליצירת השינוי והצעד הראשון להצלחה.
חשוב לציין ולהפנים כי שינויים לוקחים זמן וטוב שכך! שינויים מהירים סופם להיעלם באותה המהירות. לאורך כל התהליך, תוכלו להכיר טוב יותר את צרכי המשפחה, את הדברים הבריאים שאתם "מתחברים" אליהם ולתמוך בהם יותר
אך השאלות הן רבות: איך עושים זאת? מהיכן מתחילים? מה יגידו ואיך יגיבו בני המשפחה? מה קונים? מה מכינים? הרבה שאלות ולעתים, גם עומס מידע סותר ומבלבל שאיננו עוזר ואף מונע מאתנו להתחיל.
ראשית, עם כל הרצון הטוב שלכם לייצר שינוי בריא בבית, אני ממליצה לכם לקיים דיון משפחתי משותף בנושא. להעלות את רצונכם בפני בני המשפחה ולנמק מדוע זה חשוב לכם וכיצד זה משפיע גם עליהם. למשל, אם לאבא יש סוכר גבוה ונוציא מהבית את הקולה, גם בריאות שאר בני המשפחה תשתפר, המשקל יתאזן ויהיו פחות חצ'קונים… אם קיבלתם את נכונות והסכמת בני המשפחה, הדרך כבר תהיה הרבה יותר פשוטה.
- רשמו ביחד מהם, לדעתכם, הגורמים לירידה בבריאות, או/ו באורח החיים הקיים כיום בבית, לדוגמה: חוסר פעילות גופנית, רביצה ממושכת מול הטלוויזיה והמחשב, אכילת "ג'אנקפוד" באופן קבוע ועוד.
- הכינו רשימה קצרה והגיונית של משימות שיטיבו את בריאותכם, כמו: הליכה משותפת בערב, פעמיים בשבוע, או יותר, הוצאת משקאות ממותקים מהבית, אכילה בחוץ רק פעם בחודש וכד'. חשוב שהמשימות יהיו ברות-ביצוע.
- הכינו רשימת קניות וצאו לקניית מזון בריא ביחד. החליטו ביחד אילו מזונות מזיקים (ביסלי, במבה, קולה, וופלים וכד') אתם מוציאים מהבית ואילו מוצרים בריאים יותר אתם בוחרים להכניס (פירות טריים, שקדים, אורז ולחם מלאים וכד').
חשוב לציין ולהפנים כי שינויים לוקחים זמן וטוב שכך! שינויים מהירים סופם להיעלם באותה המהירות. לאורך כל התהליך, תוכלו להכיר טוב יותר את צרכי המשפחה, את הדברים הבריאים שאתם "מתחברים" אליהם ולתמוך בהם יותר.
למשל, אם התחברתם להליכות, הירשמו לצעדות וטיולים רגליים, או לחדר כושר ביחד. אם אוכל בריא אהבתם, הכינו מתכונים ובשלו ביחד. חשוב גם להכיר בקשיים. לכל אחד ולכל משפחה יש רגעים "חלשים". לעתים, אלו אירועים משפחתיים, חופשות, או שבתות, שם תוכלו למצוא תחליפים בריאים יותר. לדוגמה: במקום להכין/לקנות 3 קינוחים, הגישו קינוח אחד (בריא כמובן), במקום להכין לשבת אורז ותפו"א ותבשיל חיטה, החליטו על סוג פחמימה אחד וכולכם תרוויחו הרבה פחות קלוריות… הבחירות הן בידיים שלכם, של כל המשפחה! ברגעים קשים, שתפו את בני המשפחה ועודדו אחד את השני.
חטיף אנרגיה נחטף
מצרכים
4 כוסות שיבולת שועל
3/4 כוס קמח כוסמין מלא
1 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס שמן קוקוס
1/2 כוס דבש
1/2 כוס חמאת בוטנים
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גדושה קינמון
1 כוס תערובת אגוזים, קצוצים גס
1/2 כוס צימוקים, או אוכמניות יבשות
½ כוס קוקוס טחון
לפני שמתחילים:
לרפד תבנית תנור, או פיירקס גדולה, בנייר אפייה
לחמם תנור ל-170 מעלות
הוראות הכנה
- לשים בקערה את הקמח, שיבולת השועל ואבקת הסודה לשתייה ולערבב.
- להמיס את שמן הקוקוס בסיר קטן על אש נמוכה ולהוסיף לקערה עם תערובת הקמח.
- להוסיף את הדבש, הסוכר, חמאת הבוטנים, הווניל, האגוזים והפירות היבשים.
- לערבב הכול היטב לתערובת אחידה.
- להעביר את התערובת לתבנית ולהדק היטב בעזרת תחתית כוס שטוחה.
- לאפות כ-45דקות עד להזהבה, לקרר מעט ולחתוך לריבועים. יש להפריד רק כשמתקרר לחלוטין.
- לאחסן במיכל אטום.
בתיאבון J
אולי יעניין אותך גם:
-
תוספת אח למשפחה
ילד נוסף במשפחה, אח לילד הקיים, הוא שמחה גדולה, אך גם מבוא לרגרסיה ותחושות קנאה,…
-
תיירות הגולן - יותר אטרקציות, יותר מטיילים
קיץ 2015 היה טוב לתיירות הגולן. למרות החום המעיק והדי הקרבות בסוריה, היו לנו יותר…
-
מגדלים בריא יותר
גידול משמעותי נרשם בשימוש חקלאי בשרוולי גידול מנותקים מהקרקע, המאפשרים הפחתת הדברה. ה"גרובגים" מאפשרים גידול…