כנס וודק העשירי התקיים בנושא מורשת קרב מלחמת יום הכיפורים ובסימן פתיחת שנת היובל למלחמה. "נתיב הגבורה", גבעת הקרב ו"בוסתן משה"
כנס וודק, המתקיים מזה עשור על ידי מרכז סיור ולימוד "קשת יהונתן", הפך זה מכבר לאבן שואבת עבור לוחמים ומפקדים שלחמו בגולן במלחמת יום הכיפורים, לצד היסטוריונים, מדריכי טיולים, אנשי ידיעת הארץ וקהל רחב.
מדי שנה, עוסק הכנס בנושאים שונים בתחום מורשת הקרב ובייחוד במלחמת יום הכיפורים בגולן.
השנה, יומו הראשון של הכנס התמקד בלחימת התותחנים בדרום הגולן. על לחימתם העיקשת של התותחנים ותרומתם העצומה לניצחון, לצד סיפורי גבורה של חילוץ פצועים, חברים לנשק תחת אש תופת.
פגשנו יחדיו במפגש אישי נדיר לוחם שחילץ את חברו במשך יומיים, כשהם לבדם בשטח, יחד עם הפצוע שחולץ ובתו.
ב"בוסתן משה", שהוקם לזכרו של משה צימרמן ז"ל, שנפל ממש סמוך למושב יונתן כיום, סיפרו דינה ושמעון זרקא על הקמת הבוסתן והאנדרטה כמפעל חיים של הנצחת זכרו של חייל שכלל לא הכירו, על ידי הקמת מקום מדהים ביופיו שמזמין אליו מטיילים וחיילים שנמצאים בגולן.
היום הראשון של הכנס הסתיים בטקס יסוד "נתיב הגבורה", פרויקט שמוקם בימים אלו על ידי "קשת יהונתן" ושותפים רבים ומטרתו לספר את סיפור הלחימה השלם של כל היחידות הלוחמות בגולן במלחמת יום הכיפורים.
את הטקס כבדו בנוכחותם ראש המועצה האזורית גולן, חיים רוקח, האלוף יוסי פלד, מג"ד בחטיבה 679 במלחמה וכיום יו"ר עמותת החטיבה, חיים דנון, מחט ברק 188, אל"מ רועי סבירסקי ועוד אנשי ציבור לוחמים ומפקדים.
ביומו השני של הכנס העפילו המשתתפים אל הר החרמון, עליו נפלו במלחמה 97 מחיילנו.
העפלנו עד לגבעות הקרב, שם שמענו את סיפור גבורתם הבלתי נתפס של הלוחמים מפי יודק'ה פלד, מג"ד 51 בכיבוש החרמון, מודי בן שך, מ"פ בגדוד 17, סגן מפקד הסיירת, מ"מ השריון מחטיבת ברק ועוד לוחמים ומפקדים ששיתפו בסיפור לחימתם וגבורתם מעוררת ההשראה.
הכנס נחתם בתפילת "יזכור" ובשירת התקווה, שפרצה מפי המשתתפים בספונטניות.
הכנס התקיים בהובלתו של יהונדב עציון, מנהל מחלקת מחקר ומורשת קרב ב"קשת יהונתן" והוא חלק ממערך פעילות שלם המתקיים ב"קשת יהונתן" סביב שנת היובל למלחמת יום הכיפורים.
מוזמנים לעקוב ולהשתתף בפעילויות שעוד יבואו.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
- בני יהודה, 6 באוקטובר 1973 - מלחמת יום הכיפורים בגולן
לסדרת כתבות "שישי בגולן" על תושבי הגולן שפונו ביומה הראשון של מלחמת יום הכיפורים, מצטרף…
- היה או לא היה: פינוי ישובי רמת הגולן במלחמת יום הכיפורים
קשה לבחון מבעד לעדשת הזמן את מוצאותיה של החלטת הממשלה על פינוי יישובי הגולן ערב…
-
תלמידי קצרין, צעדו בעיר לכבוד יום ירושלים
תלמידי קצרין, בירת הגולן החוגגת 40, צעדו בעיר לכבוד יום ירושלים, בירת ישראל, החוגגת 50…