עונת המסיק החלה. עדויות לגידול זיתים והפקת שמן הזית ניתן למצוא בגליל ובגולן לאורך ההיסטוריה, מאז תקופת האבן. מסלול לאורכם של מטעי זיתים אל מול נופי הכנרת טעימות בבית הבד
עונת המסיק החלה. לאורך ההיסטוריה, מתקיים ענף גידול זיתים כאחד מענפי החקלאות העיקריים של אזור הגליל והגולן. עדויות לכך ניתן למצוא בעתיקות ובמבנים היסטוריים, לאורך התקופות השונות, החל מתקופת האבן. בגליל ובגולן ניתן לראות עצי זית בני יותר מ-2,000 שנים!
בחורבות גמלא, קיים בית בד ענק בעל שתי מסחטות עתיקות, שעל פי הערכות החוקרים הצריך אלפי דונמים של זיתים על מנת למלא את עקליו בתוצרת לשם הפקת שמן זית.
מנהלת אגף חינוך וקהילה ברשות הכנרת, יעל סלע, ממליצה על מסלול סתווי, דרך מטעי הזיתים, ביקור בבית הבד ותצפית לעבר הכנרת: "ניכנס מכביש 789, לעבר מצפה אופיר. בתחילת המסלול, בראש גבעה סלעית הניצבת מעל ערוץ נחל סמק, קיימת תצפית מרהיבה אל הכנרת. התצפית הוקמה על ידי ג'ימי שעל, ממושב גבעת יואב, לזכר בנו אופיר, שנפטר ממחלה בגיל 16 ולזכרו נטעו במצפה 16 עצי זית.
"נרד בשביל המסומן בכחול לעבר ביר א-שגום – בני יהודה הישנה, מהמושבות היהודיות בגולן שהוקמו ב-1886, עוד טרם עליית 'חובבי ציון'. בדרך אל הכפר, נעבור בכרם זיתים סורי, הזן הנפוץ ביותר בארץ, המלווה את המסלול עד ליישוב גבעת יואב, עתיר עצי הזית עתיקים וחדשים, המעידים על היסטוריה של מעל ל-2,000 שנים בגידול עצי זית בגולן.
"נחלוף בסמוך למעיין הכפר, דרך שביל 'ירוק-כחול-לבן' ונעלה חזרה אל הגולן. במושב גבעת יואב, ניתן לבקר בבית הבד של טויסטר, בו ניתן לצפות בתהליך הפקת השמן, בסרטון המחשה ואף ליהנות מטעימות בעלות של-15 ש"ח. מרכז המבקרים פעיל בימים א'-ו', בין השעות 10:00-18:00 וביום שישי נסגר עם כניסת השבת. לתיאום הגעה: 052-3261767".