תחת הכותרת "שנת החמישים – כשרוח ואנשים נפגשים", נפתחו אירועי שנת ה-50 לחידוש ההתיישבות בגולן, בכנס "לימוד גולן", שאכן הפגיש אנשים עם תכנים רוחניים
מגוון רחב של אנשים בעלי דרך חיים יהודית שונה, מהגולן ומחוצה לו, נפגשו השבוע בכנס לימוד גולן, אירוע שפתח את חגיגות היובל לחידוש ההתיישבות בגולן, תחת הכותרת "שנת החמישים – כשרוח ואנשים נפגשים".
הכנס, שהתקיים במלון "כינר", כלל יומיים עשירים בתרבות ובתוכן יהודי-ישראלי והיו משולבים בו סיורים, הרצאות, סדנאות ומופעים מוזיקליים. את האירועים הנחו והעבירו אנשים ונשים בעלי דעות שונות בחברה הישראלית, בעלי עמדות ותפיסות שונות של היהדות והכול ביחד יצר הרמוניה מופלאה, חגיגה אמתית של תוכן.
הכנס נבנה בשותפות מלאה של המרכז הקהילתי עם המועצה האזורית גולן והיו שותפים לבנייתו גם "מכון שמיר למחקר" ורשות העתיקות.
בסיום הכנס, שיתפה אחת המשתתפות: "אני מרגישה קפיצת הדרך בצעדים שאני עושה במסע החיבור שלי לתרבות היהודית. כותרת הכנס מבטאת בדיוק את מה שהיה כאן ביומיים האלה, מפגש בין אנשים, ובין האנשים לתוכן ורוח. תודה למועצה על יומיים מופלאים"
בסיום הכנס, שיתפה אחת המשתתפות: "אני מרגישה קפיצת הדרך בצעדים שאני עושה במסע החיבור שלי לתרבות היהודית. כותרת הכנס מבטאת בדיוק את מה שהיה כאן ביומיים האלה, מפגש בין אנשים, ובין האנשים לתוכן ורוח. תודה למועצה על יומיים מופלאים".
לאחר סיור בדיר עזיז, נפתח הכנס בברכות ובפתיחת התערוכה המרהיבה של האמנית דקלה לאור, מגבעת יואב, אשר הציגה את "נשות המקרא בנופי הגולן", באופן שמחבר בין העולם היהודי לנופי הגולן.
לאחר הרצאתו של דב אלבוים, נחלק הקהל להרצאות וסדנאות שונות, אחת מהן לנוער, בהנחיית תכנית "עמיתי דילר". לאחר ארוחת הערב, הוקסמו הנוכחים מהופעה של אביתר בנאי, שאותו ואת כולם חימם עמי נגר.
תמונת האנשים והנשים שיצאו מההרצאות והלימודים, כשהם חולקים בהתרגשות את שלמדו ושמעו זה עתה הייתה מרגשת ומחממת לב.
יום שישי נפתח בסיור לתל בית צידא ולאחריו, פאנל מרתק בהנחיית העיתונאית אמילי עמרוסי, בהשתתפות ראש ישיבת הגולן, הרב יואל מנוביץ', ראש מדרשת השילוב, הרב אביה רוזן, וד"ר אליזבט גולדווין, מהמדרשה באורנים. היה מעניין לשמוע ארבעה יהודים בעלי תפיסות שונות ודרך חיים שונה וגם הדיונים שהמשיכו במסדרונות העידו על כך. במקביל, חלק מבאי הכנס השתתף בסיור לסוסיתא.
את הכנס חתמה קבלת שבת בשמש החורפית, בהנחייתו של אהרון פררה, כשכולם באווירה מרוממת של חוויה משותפת מעצימה, אשר הותירה חותם אצל כל אחד ואחת.
בכנס השיקה נטע קציר, מנהלת "עיינות" – יהדות ישראלית בגולן, (לשעבר מרכז "חגים") את השם החדש, והסבירה: "בספר דברים אנו קוראים בתיאור הארץ המובטחת: 'ארץ נחלי מים עיינות ותהומות יוצאים בבקעה ובהר.
"באופן הטבעי, אנו רגילים לקבל את המים מלמעלה, כממטרים, אך ישנם מקרים, בייחוד בארץ ישראל, ועוד יותר בגולן, בהם המים נובעים מלמטה – כעיינות.
"המושג עיינות בא לבטא הן את הנביעה הפנימית של כל אדם, וחיבורו לתרבות ישראל, והן את החיבור לעשיה והתחדשות גם במעגלים הקהילתיים, אשר נותנים מקום לעיינות נוספים בגולן.
"הגולן הנו חבל ארץ משופע במים ותורת ישראל נמשלה גם היא למים. החיבור בין הדברים, המאפשר נביעה והתחדשות מתמדת בכל זרם בו יבחר תושב הגולן, הוא הוא היצירה המשותפת שאנו מבקשים לעשות כאן ב'עיינות', ביחד עם המרכז הקהילתי".
ולסיום? רק מילותיה של לאה גולדברג: "ופשוטים הדברים וחיים ומותר בם לנגוע ומותר לאהוב, ומותר ומותר לאהוב"… להתראות בכנס הבא.