לפני כחצי שנה, עלתה לאוויר תחנת רדיו קהילתית חדשה בגולן – "ארץ הגולן", מבית המרכז הקהילתי גולן
אם איכשהו עוד לא נתקלתם בגלגול החדש של "ארץ הגולן", הגיע הזמן לעקוב אחרי הפלא החדש שתופס כאן תאוצה. לפני כחצי שנה, עלתה לאוויר תחנת רדיו קהילתית חדשה בגולן, שמופעלת בהתנדבות על ידי תושבי הגולן. התחנה מתמקדת בעיקר בתכנים הנמצאים על סדר היום הציבורי והתקשורתי שבגולן ופועלת תחת קורת הגג של מחלקת אומנויות הבמה, במרכז הקהילתי גולן.
רובכם ודאי מכירים את "ארץ הגולן" כעיתון המקומי שהגיליון הראשון שלו יצא אי שם ב-1975 ומאז עבר לא מעט גלגולים.
"אחרי תהליך אסטרטגי שעסק בכל נושא הפרסום והפצת המידע של הפעילויות שלנו, הבנו שקיים צורך בכלי שימטב את הקשר בין המרכז הקהילתי גולן והתושבים וגם ייתן להם במה לבטא את עצמם בתחומים שונים", אומר גל שוורץ, מנהל מחלקת אומנויות הבמה. "הבנו שהפלטפורמה החסרה לנו היא ערוץ תקשורת, שכולל רדיו אינטרנטי, תכני וידאו ודיגיטל שיתעדו את החיים בגולן בכל התחומים – תרבות, תיירות, חקלאות, חברה, יזמות וכל השאר. בהתאם לכך, החלטנו להקים ערוץ ניו-מדיה שייתן מענה מיטבי והשם נבחר כי התכנים ברובם עוסקים באנשים ובחיים כאן, ב'ארץ הגולן'".
הרדיו משדר כבר קרוב לחצי שנה וכולל מספר תכניות קבועות שמשודרות מדי יום, לצד תכנים מיוחדים, או חד-פעמיים, שמשתלבים בהתאם לרלוונטיות.
"יצאנו לדרך כשאנחנו לא בהכרח מחויבים למתכונת ולמסגרת של הרדיו המסורתי", מסביר מיקי נירון, הפרויקטור ומנהל התוכן של "ארץ הגולן". "בגלל ריבוי הערוצים, היום כל אחד צורך תכנים בזמן, במקום ובצורה שנוחה לו ולכן זה לא רלוונטי שנכתיב שתכנית משודרת אך ורק בשעה מסוימת ורק בתדר כזה או אחר. כדי להקל על תושבי הגולן, אנחנו מציעים להיחשף לתכנים במגוון דרכים – פייסבוק לייב, יוטיוב, אתרים שונים ובקרוב גם אפליקציה מתקדמת שמותאמת לתכני רדיו. כל אחד ימצא אותנו איפה ומתי שנוח לו ויבחר בדיוק את התכנית שמעניינת אותו".
לשקף את קהילת הגולן
התכניות הנוכחיות עוסקות ביזמות ועסקים, תרבות, מוזיקה מקומית, טבע וחקלאות, כיאה לאזור. במקביל לתכניות הקבועות, התחנה משדרת מדי פעם בלייב מאירועים גדולים שקורים בסביבה: כנס לימוד גולן, כנס חדשנות בחקלאות, יום העצמאות ויום הסטודנט הם רק חלק מהאירועים ששודרו בערוץ. את טקס ההכרה האמריקנית ברמת טראמפ, בחודש שעבר, שידרו ב"ארץ הגולן", לצדם של עשרות כלי תקשורת בין-לאומיים מרחבי העולם.
"מבחינתנו, שידורי הפרויקט צריכים לשקף את קהילת הגולן על כל גווניה ולייצג בנאמנות את כל הדעות, הרצונות והמחשבות שיש כאן", אומר נירון.
לשם כך, וכדי להרחיב את מעגל השדרנים, צפוי להסתיים בקרוב המחזור הראשון בקורס "מקצועות הרדיו" וחברי המחזור הראשון כבר מתחילים לגבש את התכניות האישיות שלהם. בספטמבר, ייפתחו חוגים וקורסים נוספים לגילאים שונים, שיכשירו את המשתתפים בתחומי הווידאו והרדיו. במקביל, מתגבשים שיתופי פעולה עם גורמים שונים בגולן כמו מחלקת הצעירים, מכללת "אוהלו", ביה"ס "נופי גולן", ביה"ס "אביטל" ואחרים, במטרה לייצר תוכן איכותי ומגוון במיוחד.
לשידורים ניתן להאזין בכל זמן נתון בכתובת: Golan.org.il/radiotv, או בשידורי הלייב פייסבוק בדף שנקרא "ארץ הגולן radiotv".
המרכז הקהילתי גולן
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
המצטיינות של חטיבת הגולן
המצטיינות של חטיבת הגולן, חיילות גדוד האיסוף, מספרות על התפקיד המאתגר. שואלים את רב"ט מיכל…
-
טיול אחר של מדרשת הגולן
על פניו, טיול שנתי - צחוקים, חטיפים ומשחת שיניים על הפרצוף. אלא שגורמים חינוכיים לוקחים…
-
ארץ גשור
ממלכה קדומה שכנה בגולן ושמה - גשור. היא מוזכרת כבר בספר יהושע, כאזור אותו לא…