כמה סמלי הוא שגמלא נופלת אחרי קרב הרואי, בשנת 67 לספירה ובשנת 1967, אנחנו חוזרים לגולן וחושפים את גמלא. בואו לטייל בפסח עם מדרשת הגולן
מני צוברי, מנהל חינוכי מדרשת הגולן, מייל להרשמה לטיולי פסח: menits@mhg.org.il
"הגולן הוא יותר קודר, יותר פראי, יותר הרואי מכל חבל ארץ אחר במקומותינו". כך כתב עמוס קינן, בתיאור ארוך ומפורט על הגולן. בימים אלה, אין כל קדרות. הגולן פורח בכל גווניו – לבן, צהוב, ארגמן ושלל צבעים נוספים. כל השנה, כדאי לטייל בגולן ובימי אביב אלה, במיוחד. הנחלים שוצפים וזורמים והמפלים רועשים למרחוק. לא לשווא נכתב (תהילים מ"ב): "תהום אל תהום קורה לכל צינורך".
רמת הגולן הייתה בראשיתה קערת סלעי משקע, בין החרמון להרי הגלעד. בתהליכים גאולוגיים והתפרצויות הרי געש, פרצה לבה ומילאה את הקערה בשכבות על גבי שכבות, עד למילוי הקערה והפיכתה לרמה בזלתית. על הרמה הזו, השכלנו ללמוד, להכיר ולבנות גשר של 2000 שנה למתיישבי גמלא ו-1500 שנה להתיישבות הענפה, שהתקיימה כאן בתקופת התלמוד. קצרין, כפר דבורה, עין קשתות ועשרות יישובים נוספים. מעל 30 בתי כנסת ובתי מדרש שנחשפו ונותנים לנו להבין את המרכז היהודי שהתקיים בגולן. התיישבות זוחרבה ונעזבה לאחר רעש השביעית, רעידת האדמה שהתרחשה בשנת 749 לספירה.
לאחר הפסקה של אלף מאה שלושים ושש שנה, בשנת 1885, מתרחשים ניסיונות התיישבות ברמת הגולן – ברמתנייה, בדיר א–שגום (בני יהודה הישנה) ובחורן. תקופת התיישבות זו מסתיימת באירועים טרגיים, בשנת 1920. כמה סמלי הוא שגמלא נופלת אחרי קרב הרואי, בשנת 67 לספירה ובשנת 1967, אנחנו חוזרים לגולן וחושפים את גמלא ואת ההתיישבות הענפה והמפוארת שהייתה כאן. גרעיני מתיישבים עולים לגולן ומקימים התיישבות חברתית מרשימה. מפתחים חקלאות מתקדמת, מקור ליינות איכותיים, דובדבנים, תפוחים, תיירות ופרויקטים נוספים. מוסדות חינוך רבים ובתי מדרש המוקמים ביישובים מחזירים את הגולן לימיו כקדם.
החרמון, כחל וסנאים
מדרשת הגולן מזמינה אתכם להירשם ולהצטרף בחול המועד פסח לטיול נהדר המתאים למיטיבי לכת. מסלול היורד מהר החרמון, עד לנווה אטי"ב, דרך הר כחל והר סנאים. ראשיתו, בברכת מן, בריכה מלאכותית, שנמצאת בתוך נחל ערער. ליד קופות החרמון, שביל שהולך ומעפיל להר כחל ופוגש עצים נדירים בישראל כמו הערער, עצי אלון חרמוני ואלון שסוע גדולים ומרשימים. על הר כחל נפגוש מחצבה של המחצב כחל, ששימש לאיפור, בעת העתיקה. נפגוש את עין כחל, המעיין עם המים הקרים בישראל. נעלה להר סנאים, אל חורבות המקדש ובור המים היטוריים (עם אשר ישב בצפון הגולן, עד לפני 1700 שנה). מסלול של כ-6.5 ק"מ, בדרגת קושי בנונית עד קשה.
הרבה המלצות יש לחג הפסח. פריחת האירוסים והפריחה בכלל בגולן. טיולים בנחלים ובשמורות, שבימים אלה, הוסר מהם החשש לזיהום בזכות זרימת המים הרבים. טבילה במעיינות הקרירים של הגולן. מומלץ מאוד להצטרף לסיורים המודרכים של מדרשת הגולן, במקומות לא שגרתיים. מהירידה אל נהר הירמוך ואל מנהרת הרכבת החיג'זית, אל המקטע החדש והיפהפה של שביל הגולן, סובב הר אביטל ואל יובל נחל אלעל המזרחי והלא–מוכר. הרבה אטרקציות שתוכלו לפגוש בפרסומים על המתרחש כאן בגולן, בחג הפסח.
חג פסח כשר ושמח
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
הגולן בכותרות
עיתונאיות מגופי התקשורת המובילים בישראל סיירו באתרים המבוקשים בגולן ונפגשו עם בעלי עסקים מקומיים שירה…
-
הגולן בכוס יין
אחרי שנים רבות בתעשיית היין בגולן, שלום בלייר פותח שולחן ומציע סדנאות, בנות כשעתיים, על…
-
מעגלים של אור
פרויקט "מעגלים" בבית הספר "גמלא" הקים קבוצת העצמה באמצעות שיח ותנועה, לבנות כיתות ד'-ו'. בתהליך…