תחום המזון המהיר פורח, בטח בזמן הקורונה. נוהל רוכלות עדכני של המוא"ז גולן כולל גם הפעלת פודטראק. מנות מיוחדות יוגשו ב-16 אתרי תיירות וטבע בגולן
כחלק מחזון ראש המועצה האזורית גולן, לסייע לעסקים בגולן לפרוח ולהרחיב פעילות, הוחלט במועצה לקדם נוהל רוכלות עדכני, הכולל בתוכו הפעלת פודטראק – סוג של מזנון נייד המגיש מזון, בהתאם לנהלי משרד הבריאות.
אז איך מגישים? איפה ניתן להעמיד פודטראק? איך מניעים את המהלך? המידע פה ואנו לרשותכם.
לאחרונה, ולא מעט בזכות ימי הקורונה, אנו עדים לפריחת תחום המזון המהיר. אך אין מדובר במזון המהיר אותו הכרנו עד כה. מדובר במסעדות, המאפשרות משלוחי מזון ובעיקר בדוכני מזון ניידים, מסוג פודטראק, הממוקמים בעיקר ביישובים, חניונים בטבע, על הים וכד'. התופעה מושכת קהל רב, המחפש מזון טעים, מעניין, חדשני, כזה שמחירו נוח, מוגש באוויר הפתוח ומאפשר לכל אחד ואחת ליהנות ממגוון מנות ייחודי ומכל טבח לבטא את כשרונו.
המועצה האזורית גולן רואה ערך בהסדרת רישוי העסקים ושמירה על בריאות הציבור. ישנם לא מעט עסקים בתחום זה ברחבי הארץ, שאינם מורשים. במהלך זה, מטרתנו היא להנחות ולסייע לעסקים להשיג רישוי עסקים לטובת בעל העסק, התושבים והציבור הסועד במקום.
מחלקת רישוי העסקים מנחה ומסייעת בתהליך בכלים העומדים לרשותה. החברה הכלכלית גולן מציעה לסייע בהכנת תכנית עסקית, ייעוץ לפני הגשת ההיתרים ועוד. מוזמנים לפנות
מחלקת רישוי העסקים מנחה ומסייעת בתהליך בכלים העומדים לרשותה. מחלקת רישוי העסקים במועצה האזורית גולן כוללת את רותם שרון, מנהלת המחלקה והאחראית תברואת העסקים ואת תמיר ארולי, פקח רישוי עסקים. המחלקה רואה חשיבות רבה בסיוע בפתרונות לתושבים בתחומי הרישוי.
"בתחום המזון, יש מקום ליזמים נוספים בגולן", אומרת רותם שרון. המועצה תאפשר רוכלות במזון מורכב בסגנון "פודטראק".
החברה הכלכלית גולן מציעה לסייע בהכנת תכנית עסקית, ייעוץ לפני הגשת ההיתרים ועוד. מוזמנים לפנות אל עופר הבר, מנהל תחום יזמות ועסקים, באגף לפיתוח כלכלי, בחכ"ל.
בתקופת הקורונה, הרבה תושבים חיפשו מקורות פרנסה חלופיים, דרכים נוספות להגדיל הכנסה ממקור קיים, שבשל המצב חלה ירידה בהכנסתו. אחרים ביקשו להגשים חלום ישן ולהתחיל עסק חדש. אחת הדוגמאות הבולטות מתקופה זו היא תושבים שבישלו/אפו כחלק מה"חיים" הרגילים וגילו כי יש דרישה מהציבור לקנות את מעשה ידיהם. הנוהל המעודכן מאפשר לעוסקים בתחום להגשים חלום קולינרי זה ולהגיש את מיטב מרכולתם, בנופי הגולן, לקהל המקומי ולקהל המגיע לפקוד את הגולן.
המועצה איתרה 16 נקודות מיוחדות, באתרים שונים ומיוחדים בגולן, שאינם מפריעים או מכבידים על התנהלות החיים ביישובים. עם התקדמות המיזם ופיתוחו, תביא פריסת הפודטראקים גל של תיירות קולינרית לגולן ותאפשר בילוי באתרי הטבע, לצד חווית טעם ייחודית לכל אתר. לאחר שהמבקשים יקבלו רישוי ויציבו את הפודטראקים באתרים, נסייע בפרסום המיזם באמצעי התקשורת השונים.
על מנת לקבל רישוי עסק יש לעמוד בהנחיות משרד הבריאות ובהנחיות רישוי נוספות ולכן ייתכן ולא כל המגיש בקשה יוכל לקבל רישוי.
מידע נוסף ניתן למצוא באתר המועצה האזורית גולן. מוזמנים להגיש בקשה כמפורט בנוהל וכן לפנות אלינו בשאלות.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
מועדון "רצי קצרין" יוצא לדרך
"רצי קצרין", מועדון ריצה רב-גילאי לנשים וגברים גם יחד יוצא השבוע לדרכו בהובלת דוד אמסלם…
-
"Israel's Attractions & More…" יוצא לדרך
ערוץ YouTube חדש בשפה האנגלית יציג בפני תיירים מכל רחבי העולם אתרי תיירות בולטים במדינת…
-
בית המדרש האזורי-גולן "הכולל" יוצא למערות קומראן
בטיול האחרון של בית המדרש האזורי-גולן "הכולל", הדרימו החברים לאתר קומראן, ואף העפילו אל מערה…