גיא: "בגיל 29, עברתי תאונת דרכים קשה ומאז אני לא ממש עובד. כשעברנו לגולן, ליאת החליטה להקים מפעל שיקומי רק בשבילי והקימה את 'השף היושב', מיזם אירוח אצלנו בבית"
קצת על עצמך
"גיא אלעזרי, בן 42, נשוי לליאת, אבא של ליאל, בן 14 וישי יוסף, בן 11. אני וליאת כבר 24 שנים ביחד. הכרנו כאן בגולן, בהכנה למחנה של חוגי הסיירות שהיינו מדריכים בו.
"השנה, ליאל עבר ללמוד באקדמיה לכדורסל 'Step it up', בכפר הנוער בן שמן. ישי יוסף לומד בבית הספר 'אביטל' ומתאמן בקבוצת הקטסל".
מגורים
"קלע אלון".
איפה נולדת וגדלת?
"נהריה".
עיסוק
"'השף היושב'. תמיד אמרתי שבגיל 30 אני אהיה בפנסיה, רק לא ביקשתי נכון. בגיל 29, עברתי תאונת דרכים קשה ומאז אני לא ממש עובד. כשעברנו לגולן, ליאת החליטה להקים מפעל שיקומי רק בשבילי והקימה את 'השף היושב', מיזם אירוח אצלנו בבית. אנחנו מארחים בבית משני זוגות ועד 40 אורחים, לארוחות אירועים.
אנחנו חוזרים לשגרת–אחרי–הקורונה ומשיקים את תפריט החורף של 'השף היושב'. ארוחת הקונספט של 'השף היושב', עד 16 אורחים, לפחות 10 מנות, יין בוטיק ללא הגבלה וערב אחד בלתי נשכח. ארוחה שבה האורחים לא מכירים אחד את השני ולא ממש יודעים מה הם יאכלו
"לפני הקורונה, אירחנו גם קבוצות מחו"ל וככה, בכל פעם שיש ארוחה, או אירוע, לי יש תעסוקה. ממש עכשיו, אנחנו חוזרים לשגרת–אחרי–הקורונה ומשיקים את תפריט החורף של 'השף היושב'. ארוחת הקונספט של 'השף היושב', עד 16 אורחים, לפחות 10 מנות, יין בוטיק ללא הגבלה וערב אחד בלתי נשכח. זאת ארוחה שבה האורחים לא מכירים אחד את השני ולא ממש יודעים מה הם יאכלו. חומרי הגלם הם בעיקר מהגולן, בשר מהמרעה, הדגים מהבריכות בקיבוץ, דן או מנהריה, שמן זית הגולן וגם היין שלנו, החומרים טריים ואיכותיים. ליאת ואני עובדים יחד במטבח ולאורחים שלנו מחכה חוויה מדהימה. לא למדתי בישול, את האהבה והיסודות למדתי מאימא, שהיא חצי טריפוליטאית וחצי צברית, אבא ממוצא מרוקאי. מטבחים עם הרבה ריחות וטעמים".
איך נראה יום שישי שלך?
"רשת גימל ברקע, אני וליאת במטבח, מכינים מטעמים לשבת".
מה כוללת ארוחת השבת שלכם?
"קודם כול, החלות של ליאת. ליאת היא קונדיטורית והיא אופה דברים מטורפים. הרבה סלטים –שואפים לח"י סלטים כל שבת, דגים מרוקאיים ואצלנו, אוהבים עופות, בכל דרך ובכל צורה".
מאכל אהוב
"תלוי מתי תפסת אותי. אני אוהב הרבה דברים… אך תמיד כיף להתנחם על פיתה נפוחה עם חביתה, שזה המאכל האהוב של ליאת".
זיכרון ילדות משבת
"בוקר שבת, אבא שלי, יוסף ז"ל, יוצא לחצר עם כיסא נוח ולאט לאט, כלי הרכב נעצרים ועוד ועוד חברים מגיעים. מתחילים בקפה, עוברים לאפרטיף וכוסית ואז, חמין הפלא נפתח, שמספיק ל-4 או ל-40, פשוט זה לא ייאמן".
מה הכי כיפי בשבת שלך?
"כל השבת כיפית אצלנו, מלאה במנוחה ומשפחה – משחקים עם הילדים טריוויה".
עם מי היית רוצה לשבת בשולחן שבת?
"הוריי, שושנה ז"ל ויוסף ז"ל, שהלכו לעולמם מוקדם מדי ולא הספיקו ליהנות מהחתונות ומהנכדים. זה הכי חסר לי".
בשעות הפנאי, מה עושה?
"מגדל דבורים. יש לי בגינה כוורת אחת. אפשר ללמוד הרבה מהדבורים ומאורח החיים שלהם".
מהו המוטו שלך בחיים?
"ההבדל בין החלום למציאות נמצא בעשייה".
מה אתה הכי אוהב בגולן?
"את השקט, האוויר והטבע הפראי".
מה אתה מאחל לעצמך ?
"בריאות. כל השאר כבר יבוא לבד".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
אימפריית דולב
הוא נולד בארה"ב, עלה ארצה כילד, אוהב את הארץ, 'מלאך שביל הגולן', עסוק עד מעל…
- אורח בשישי - אלון קייטלמן
אלון קייטלמן רוצה להעתיק מתל אביב לגולן את חיי הלילה. רוצה וגם עושה: במהלך המונדיאל,…
-
חיים לוי – אורח לשבת חוגגים את המשפחה
שש שנים בגולן ועדיין לא נרגע מהנוף ומהשקיעות. מנהל את חדר האוכל ב"כינר" ואת "מנוחה…