גילוי מוקדם של שריפות באמצעות טכנולוגיה היפרספקטראלית, מערכת האכלה חכמה וייחודית לטיפול בחיות מחמד בפנסיונים ופלטפורמה חדשנית המאפשרת למטיילים לקבל סיור וידאו מודרך בשידור ישיר, הם רק חלק מהמיזמים שהוצגו במסגרת אירוע ה-"DEMO DAY"
בשבוע שעבר, נערך ה-"Demo Day", אירוע וירטואלי שסיכם את המחזור החלוצי של תכנית היזמות לסטודנטים ובוגרים של מרכז חדשנות כנרת (KIC), בשיתוף הקרן הקיימת לישראל והמכללה האקדמית כנרת, הנקראים יחד – המאיץ הסביבתי קק"ל–כנרת.
במהלך האירוע, הציגו בוגרי המחזור את המיזמים החדשניים שלהם בתחומי הקיימות, גילוי מוקדם של שריפות, רובוטיקה, ווטר–טק, דטא, תיירות, בעלי חיים ועוד.
תכנית היזמות לסטודנטים ובוגרים היא פרי של יוזמה משותפת של הקרן הקיימת לישראל, יחד עם המכללה האקדמית כנרת ומרכז חדשנות כנרת (KIC). מדובר בתכנית האצה ליזמים, סטודנטים ובוגרי מרכז החדשנות (עד חמש שנים מסיום התואר), מכל מוסדות האקדמיה בצפון ומהמכללה האקדמית כנרת, בפרט. התכנית מסייעת ליזמים צעירים לפתח את הרעיון שלהם לכדי מיזם ממשי וכוללת מעטפת סיוע והכשרה נרחבת.
המיזמים שהוצגו הם: גילוי מוקדם של שריפות באמצעות טכנולוגיה היפרספקטראלית (3is), מערכת האכלה חכמה וייחודית לטיפול בחיות מחמד בפנסיונים (AutoFed); פלטפורמה חדשנית המאפשרת למטיילים לקבל סיור וידאו מודרך בשידור ישיר מאתרי תיירות מובילים (Bthere); מכשיר קומפוסט ביתי ייחודי המיועד בעיקר לאזורים אורבניים (Compresso); מערכת דיגיטלית לניהול אירוע שריפה, המשלבת יכולות שליטה בכוחות, לצד הבנה וחיזוי התנהגות האש (Influe) ומערכת נוספת לגילוי והתראה על שריפה באמצעות חיישני קרינה, המשלבת רשת רחפנים להעברת תמונת מצב מהשטח (Forest Chief); טכנולוגיה ייחודית לקידוח אופקי בקטרים קטנים ולמרחקים ארוכים (Omnidrill) ומיזם נוסף של איסוף והנגשת אינפורמציה חיונית בפארקי תיירות, לצורך שיפור חווית המטיילים (Rustic-Go).
מנכ"ל מרכז חדשנות כנרת, אלעד שמיר: הדרך ליצירת מנוע צמיחה בצפון עוברת ישירות דרך טיפוח ההון האנושי האיכותי שיש בקרב הסטודנטים והחוקרים במרחב והפיכתם למחוללי השינוי האמתי
מנכ"ל מרכז חדשנות כנרת, אלעד שמיר: "הדרך ליצירת מנוע צמיחה בצפון עוברת ישירות דרך טיפוח ההון האנושי האיכותי שיש בקרב הסטודנטים והחוקרים במרחב והפיכתם למחוללי השינוי האמתי. העתיד של העולם וכמובן של מדינת ישראל מבוסס על היכולת ליצור פתרונות חדשניים לאתגרים גלובליים משמעותיים. 'מאיץ קק"ל–כנרת' הוא תכנית ייחודית המאפשרת פיתוח של יכולות יזמיות בקרב סטודנטים מצטיינים, תוך מעורבות ותמיכה של התעשייה. האקדמיה ומתקני קק"ל סללו את הדרך עבור יוזמות וטכנולוגיות פורצות דרך, שרוצות להפוך את העולם לירוק יותר, בריא יותר ובר קיימא. זוהי הזדמנות אדירה להודות לשותפים היקרים שלנו, המדען הראשי של קק"ל, ד"ר דורון מרקל ומנכ"ל האקדמית כנרת, מיקי לב".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
שיתוף פעולה בין מכללת כנרת וביה״ס לטלוויזיה של רשת
המחלקה לתקשורת במכללה האקדמית כנרת וביה"ס לטלוויזיה של "רשת" (הברזל 23) בשיתוף פעולה חדש. סטודנטים מהמחלקה…
-
מסלול של זרימות נחלים, פריחות, נופים ומבנים עתיקים בסובב כנרת
מערכת הגשם האחרונה החזירה צבע ללחיי הטבע, הפריחה פריחות והזרימה זרימות. מסלול מומלץ של זרימות…
- גילגולה של אבן
בזמן שהגולן היה סורי, חמדו תושביו אבנים עתיקות, במיוחד המעוטרות שבהן ושילבו אותן בבנייה של…