כ-2000 משתתפים בחרו לפתוח את הסופ"ש שלהם באגמון החולה, במרוץ אצבע הגליל, שפתח את עונת מרוצי האביב של "מרתון ישראל"
מרוץ אצבע הגליל ה-1 פתח את עונת מרוצי האביב של "מרתון ישראל". שלושה מקצים הוזנקו, 15 ק"מ, 5 ק"מ ומקצה ייחודי ומרגש ע"ש טרי פוקס, למען גיוס כספים לחקר הסרטן כחלק משותפות "קנדה – אצבע הגליל", באורך 2 ק"מ, בו השתתפו ילדים והורים שהגיעו מכל הרשויות השותפות, בהסעות מסודרות.
"אירוע מרגש וצבעוני, חוויה שמרחיבה את הלב. המוני ילדים ובני נוער מכל קבוצות הספורט והריצה ברשויות כשבידיהם דגלי ישראל וקנדה, רצים יחד, למען מטרה נעלה", ציין צח אשנר, רכז הספורט במועצה האזורית מבואות חרמון, שהיה ממארגני המרוץ והמקצה המיוחד.
מזג האוויר בהזנקות המוקדמות היה קריר, שמונה מעלות, אך תוך שעתיים השמש זרחה בעוצמה.
מנכ"ל ובעלים, "מרתון ישראל", עופר פדן: "ריצה בתנאי השטח באגמון החולה היא אידאלית לפתיחת עונת מרוצי השטח, עם תפאורה מושלמת: עגורים וחסידות מעל, שדות ירוקים, החרמון הלבן ונופי הגליל והגולן בשיא פריחתם. מבחינת 'מרתון ישראל', מדובר בהצלחה גדולה והמשך שיתוף פעולה משמעותי עם הרשויות הצפוניות, שרואות חשיבות רבה בקיום אירועי ספורט שמחברים את הקהילה לאורח חיים בריא, דרך הטבע, תוך חיזוק התיירות המקומית. כאן היה גם שילוב מסיבי של הדור הצעיר, שילוב מופלא ומרגש, אני שמח על הזכות וביחד, נמשיך להוביל את האזור באירועי קונספט ייחודיים".
מרוץ "אצבע הגליל" מהווה שיתוף פעולה אזורי ראשוני וחשוב בתחום הספורט, אליו חברו מספר רשויות צפוניות: מבואות החרמון, גליל עליון, קריית שמונה, גולן, מרום הגליל, יסוד המעלה, מטולה, ראש פנה, יחד עם אשכול גליל מזרחי, יחד עם חברת "מרתון ישראל", שניצחה במקצועיות על ההיבטים הטכניים.
במרוץ, נצפו יו"ר אשכול גליל מזרחי וראש המועצה האזורית מבואות החרמון, בני בן מובחר, ראש מועצת ראש פנה, מוטי חתיאל, יו"ר ועדת התכנון המחוזית במשרד הפנים, אורי אילן, רכזי הספורט ברשויות גליל עליון, מבואות חרמון, גולן וקריית שמונה.
חברת "ארומה", צומת כ"ח, היא נותנת החסות הראשית למרוץ.
אולי יעניין אותך גם:
-
התותחנים רצים
אגד התותחנים 282, בהובלת אל"מ נרי הורוביץ, יצאו למירוץ מגבש ראשון של כל האגד יחד,…
-
ועידת אצבע הגליל במכללת תל חי
הצלחה גדולה לוועידת אצבע הגליל הרביעית לזכרו של אלעד ארליך ז"ל, שנערכה השבוע במכללה האקדמית…
-
"הגליל וסביבותיו" ה-25
כנס מחקרים חדשים של "הגליל וסביבותיו" ה-25 יתקיים בשבוע הבא, במכללה האקדמית תל-חי, הרצאת המליאה…