היא מאוד אוהבת להתחדש בפסח והשנה, החליפה את הווילונות. טבחית ב"אסנט", מרכז לקירוב ובית הארחה בצפת. מבשלת מהלב. בליל הסדר, תארח את כל המשפחה. האורחת שלנו לפסח היא עליזה גבאי, מחצור הגלילית
קצת על עצמך
"עליזה גבאי, בת 75, נשואה לאברהם, יש לנו ארבע בנות 11 נכדים שיהיו בריאים וחמישה נינים. בת אחת שלנו גרה בחצור קרוב אלינו והשאר מפוזרים".
עיסוק
"טבחית ב'אסנט', מרכז לקירוב ובית הארחה בצפת. במשך 23 שנים, היה לנו אולם אירועים, 'פנינת הגליל', בחצור. זה היה עסק משפחתי ואני הייתי הטבחית. בישלתי אוכל טוב, בישולים מרוקאיים ואוכל ישראלי. זו הייתה עבודה קשה עם הרבה סיפוק, בשנים האחרונות. סגרנו.
הגעתי ל'אסנט' לפני שש שנים בערך. מקום מפרגן שנותן לי להביע את עצמי ואת האוכל שלי. אני אוהבת את המטבח, אוהבת לבשל, להאכיל, לארח, לעבוד עם אנשים, להיות שותפה לחגיגות ושמחות. אני שמחה לצאת כל בוקר לעבודה
"הגעתי ל'אסנט' לפני שש שנים בערך. מקום מפרגן שנותן לי להביע את עצמי ואת האוכל שלי. אני אוהבת את המטבח, אוהבת לבשל, להאכיל, לארח, לעבוד עם אנשים, להיות שותפה לחגיגות ושמחות. אני שמחה לצאת כל בוקר לעבודה, לפגוש אנשים. העבודה שומרת אותי צעירה ברוחי ושמחה".
איפה נולדת וגדלת?
"נולדתי בקזבלנקה, במרוקו. בשנת 55', עלינו לארץ, ישר למעברה בקריית שמונה. גרנו בפחונים, משפחה של שישה ילדים, ארבע בנות ושני בנים. אבא היה סנדלר במרוקו, אימא עקרת בית. בארץ, אבא המשיך לעבוד במקצוע בנאות מרדכי ובשמיר".
מגורים
"חצור הגלילית, כבר 58 שנים. כשהתחתנתי, עברתי לחצור ושם אנחנו גרים עד היום. חצור זה הבית שלנו, כל בני המשפחה של בעלי גרים פה".
איך את מתכוננת לפסח?
"לפני חודש, כבר התחלתי לנקות את הבית, את כל החדרים, הארונות, המגירות. זרקנו מה שלא צריך. אני מאוד אוהבת להתחדש בפסח. השנה, החלפתי את הווילונות בבית. את הקניות, כבר עשיתי שבוע קודם וכמה ימים לפני החג, אני מתחילה לבשל".
עם מי תחגגו את הפסח?
"עם הילדים והנכדים. אני לא צריכה להזמין את המשפחה, זה ברור שהם כולם מגיעים".
איך נראה שולחן הפסח שלכם?
"כמו בכל חג ושבת, השולחן ערוך יפה. יהיו הרבה תבשילים, הרבה סלטים חיים ומבושלים. בפסח, אנחנו לא אוכלים אורז וגם לא קטניות, אבל זה לא מפריע. יש מספיק מה לאכול. יש לנו מרק מיוחד לפסח, עם פולים ירוקים, תפוחי אדמה, סלרי ובצל, תבשיל מוח, זה תבשיל אדום עם פלפלים חריפים כוסברה ושום. כבש – חובה בפסח. אני מכינה תבשיל צלעות כבש עם פירות יבשים, בשר ראש, פרגיות ממולאות בצל, עגבניות, חציל וקישואים ממולאים בבשר וצנוברים, פסטלים מיוחדים לפסח ועוד. אנחנו קוראים את ההגדה, שותים ארבע כוסות יין, מחביאים את האפיקומן לילדים, ארוחה שמחה וחגיגית. בסיום הארוחה, אני מגישה פירות טריים ויבשים, פיצוחים, עוגת אגוזים שאני אופה ותה טוב".
זיכרון ילדות מפסח
"אנחנו עושים היום את הסדר כמו שעשו אצל ההורים שלי, משתדלים לשמור את המסורת, כולל הטקס שמרימים את קערת הסדר ומסובבים מעל בני המשפחה ושרים 'הא לחמא עניא'. אבא היה קורא את ההגדה ומתרגם בערבית, את זה אנחנו כבר לא עושים, נשאר כזיכרון".
מה הכי כיפי בפסח שלך?
"אני מאוד אוהבת את האביב והפריחה והשמש שזורחת בתקופה הזאת. אוהבת את ההתחדשות והניקיון בבית, לבשל ולארח ולחגוג ולהיות בשמחה על כל המשפחה".
מה את עושה בשעות הפנאי?
"יש לנו בחצור מועדון לגיל השלישי, שגיסתי איווט לוי מנהלת אותו, עם הרבה פעילויות, טיולים, מסיבות וחוגים. לחוגים, אין לי זמן, כי אני עובדת, אבל טיולים אני אוהבת. לאחרונה, היינו באילת עם המועדון. אני אוהבת לפגוש חברות, לצאת לבלות, לאפות, להיות עם הנכדים".
איך השפיעה עלייך הקורונה?
"בהתחלה, היה קצת קשה ומשעמם. נכנסנו ללחץ, כשלא ידענו מה קורה ומה יהיה. שמרנו על עצמנו. בסגרים, ממש הקפדנו והשתדלנו שלא לצאת ולהתרחק, נקווה שבעזרת השם זה ייגמר ונהיה בריאים".
מהו המוטו שלך בחיים?
"אני אוהבת את החיים. לחיות, לשמוח, לצחוק, לבלות, ליהנות מכל יום. לפנק, להתפנק ולפרגן לכולם".
מה את מאחלת לעצמך?
"להמשיך כמו שאני היום, שהטוב יימשך. בריאות ושמחה לכל המשפחה ולעם ישראל וחג שמח!".
אולי יעניין אותך גם:
-
בפסח העם בגולן
על אף תחזיות מזג האוויר, הייתה בחג תנועה ערה של נופשים ומבלים באתרי התיירות בגולן הירוק.…
-
מייעלים את ההשקיה במכון לחקר הגולן
בעקבות הקיצוצים במנות ההשקיה והעלייה במחירי המים של השנים האחרונות, מוביל המכון לחקר הגולן מחקרים…
-
למצוא את האור
השבת, ראש חודש תמוז, יהיה יום האזכרה ה-11 למותה של בתנו האהובה, אפרת. נראה כאילו…