ענבל קן עובדת במועצה ארבע שנים, כמנהלת יחידת הנוער, תפקיד מאתגר לכל הדעות, הכולל סחיפת בני נוער, צעירים והפעלת תנועות הנוער וכמובן, שילובן בקהילה. ריאיון חג
ספרי לי על עצמך
"שמי ענבל קן, אני עובדת במועצה ארבע שנים, כמנהלת יחידת הנוער, תפקיד מאתגר לכל הדעות, הכולל סחיפת בני נוער, צעירים והפעלת תנועות הנוער וכמובן, שילובן בקהילה. בזמני החופשי, מדי פעם, אני אימא לחמישה מתוקים משל עצמי, נשואה לנועם וגרה בקצרין 15 שנה. מרגישה שזה הבית".
מהי יחידת הנוער וכמה עובדים יש בה?
"יחידת הנוער אמונה על כל תחום הנוער ביישוב. החל מתנועות הנוער ועד למועדוני הנוער, רווחה, פעילות פנאי, נוער קצה ומועצת הנוער. בגדול, מתעסקים בבני נוער בכל גיל ובכל הפעילות שלהם. אנחנו מפעילים חמש תנועות נוער שונות לגילאים שונים וצרכים משתנים: 'הצופים', 'בני עקיבא', 'אריאל', 'שחקים' ו'עוז'. בנוסף אליהן, פועלות עוד ארבע מסגרות: 'מקום בלב' לנוער הדתי, 'מרכז הנוער – החממה' לנוער החילוני, קבוצת 'אחריי' – הכנה לצה"ל וקבוצת 'נוער עולה'.
"כל אחת מהמסגרות נותנת מענה לאוכלוסייה אחרת בעלת תחומי עניין שונים ומגוונים. בני הנוער שמגיעים לקבוצה באים למקום בטוח, עם צוות מדריכים שרואה אותם, צוות מסור ותומך".
ספרי קצת על הפעילויות במרחב
"כל הפעילויות נעשות במרחבים מסודרים. זה נקרא מרחב פתוח. בני הנוער שמגיעים יכולים לבחור מה לעשות – לשבת פשוט במקום 'הבטוח' ולדבר עם החברים, לשחק סנוקר, פינג פונג, סוני פלייסטשן ואקס בוקס ופשוט לשבת במרחבים הפתוחים עצמם. יש סדנאות שאנחנו מביאים לתוך המרחב, למשל: סדנת העצמה בספורט, בנייה בעץ, פעילויות מכוונות חגים, יצירה ואומנות ובעיקר, לתת מקום שלם ובטוח לבני הנוער להגיע ולהביע את עצמם.
"בלי קשר, פעם בשבוע, המרחבים הופכים למרכז למידה, אליהם מגיעים סטודנטים מִלגאים של פר"ח, בנוסף למדריכים ומסייעם לנוער בהכנת שיעורי בית, הכוונה בעבודות, הכנה למבחנים ולבגרויות".
אנשי חזון עם אש בעיניים
לאחרונה, יחידת הנוער עברה שיפוצים ויצרתם מרכז הדרכה, מה תפקידו?
"נכון, יחידת הנוער שיושבת במתנ"ס עברה שיפוץ מסיבי וכיום המקום נקרא: 'מרכז עמ"י למדריכי נוער', שמשמש את מדריכי הנוער ליצירת פעילויות, ישיבות צוות, הכנות לטיולים ולמידה. אחת לשלושה שבועות, נערכת במקום הכשרה מקצועית למדריכים בנושאים שונים הקשורים לעולמם של בני הנוער. הדגש הוא על יצירת כלים למצבים אקוטיים בהתנהלות מול בני הנוער. מהסדנאות האחרונות, עברו המדריכים הכשרה על התמודדות עם בעיות אכילה בבני נוער, כיצד ניתן לאתר הפרעות אכילה, את מי לערב ועוד.
"עכשיו, אחרי ששיפצנו, הוכשרנו וגדלנו, אנחנו מחפשים להרחיב את שורותינו ואת בעלי התפקידים ואנחנו רוצים לצרף למשפחתנו א/נשים שרואים בנוער את דור העתיד, רוצים לקחת חלק בפעילות הבלתי פורמלית של בני הנוער, אנשי חזון עם אש בעיניים. בנוסף, אנחנו עובדים על הקמת מרכז למידה, יזמות וחדשנות לנוער.
"בקרוב ממש, ייפתחו מכרזי כוח אדם לאיוש המשרות החדשות ביחידת הנוער. אנחנו מחפשים אנשים איכותיים, שרואים בנוער את דור העתיד, בעלי הרגשת שליחות. משרות רכז מנהיגות והתנדבות – להוביל קבוצת מנהיגות ישראלית של בני נוער לעשייה חברתית משמעותית והתנדבות בקהילה, מנהל מרכז יזמות ולמידה טכנולוגי – להובלת המרכז החדש, מנהל מרכז הנוער היישובי החממה – דמות משמעותית להובלת בני הנוער".
הכירו את הצוות והמדריכים
יהל קליימן, 22, קצרין, סטודנטית לתקשורת: "האני מאמין שלי בתחום החינוך הוא שכל ילד הוא עולם ומלואו ולכל אחד מגיעה הזדמנות למצוא את האישיות שלו ותפקידנו לתת להם כלים כדי שיוכלו להביא את עצמם לידי ביטוי בצורה הטובה ביותר".
שילת סלמן, אימא ל-6 ילדים מתוקים, מחנכת ב"דרכי נעם", גרים בקצרין 3 שנים.
אני מאמין: "לכל ילד יש נקודת חוזק, שממנה הוא יכבוש כל יעד שיציב לעצמו".
אוהד עומסי, בן 28, גר בקצרין. עובד בעולם הבנייה בתור מבקר איכות, וצלם אירועים וטבע.
האני מאמין שלי בעולם החינוך: "להוות אח גדול שמכיר את החיים של בני הנוער ומתוך כך, להגיע אתם אל האמת והטוב שנמצאים בכל נקודת זמן בחיים שלהם".
בת חן בן שבת, 26. במקור ממושב יונתן, כיום, גרה בקצרין, סטודנטית לחינוך והוראה ב"אוהלו":
"האני מאמין שלי בחינוך הוא ליצור עבור כל חניך בחממה סביבה תומכת ומכילה, להיות המקום, לשתף, ללמוד ולצמוח. להרגיש משוחררים ובטוחים בדרכם".
אדיר נחמן, בן 27, במקור מטבריה, כיום, גר בקצרין. לומד חינוך גופני שנה ב', ב"אוהלו": ,האני המאמין שלי – הכול מתחיל ונגמר בחינוך".
אלכס גוניקמן, בן 38, מקצרין. מורה בבית הספר "שורשים". נמצא בתחום החינוך הבלתי פורמלי מעל לעשור.
"האני מאמין שלי בתחום החינוך – לכל ילד יש את נקודות החוזק ואת החולשות שלו. תפקידי לעזור לילד לאתר את נקודות החוזק שלו ולהביאן לידי ביטוי. המיקוד בנקודות החוזק וטיפוחן גורם לילד לפרוח, לשפר את איכות חייו ותחושתו לגבי עצמו".
אולי יעניין אותך גם:
-
מייעלים את ההשקיה במכון לחקר הגולן
בעקבות הקיצוצים במנות ההשקיה והעלייה במחירי המים של השנים האחרונות, מוביל המכון לחקר הגולן מחקרים…
-
אסור להפקיר את תנועות הנוער
ראש המועצה המקומית קצרין, דימי אפרצב ובעלי תפקידים השתתפו בהפגנת המחאה של הצופים, להחזרת התקציבים…
- הנוער של היום
אלפי ישראלים יצאו השבוע לחזק את ידי כוחות הביטחון במסגרת "מבצע ג'וחא" המסורתי, לזכרו של…