פחות משנה לאחר שעלה לאוויר לראשונה, האתר של הקתדרה לתולדות המחקר של ידיעת הארץ והארכיאולוגיה, ע"ש זאב וילנאי, זוכה בפרס האגודה הישראלית לארכיאולוגיה, על שיתוף הציבור הרחב בעשייה ארכיאולוגית
הקתדרה לתולדות המחקר של ידיעת הארץ והארכיאולוגיה, ע"ש זאב וילנאי, היא פרויקט ייחודי, פרי ידיה של ד"ר חיה כץ, מרצה במחלקה ללימודי ארץ ישראל במכללה האקדמית כנרת. ד"ר כץ ביקשה לעשות דבר אחד פשוט – לספר את סיפורו של המחקר הארכיאולוגי בארץ ישראל בעזרת עזרים דיגיטליים, חלקם נדירים ביותר ולהנגיש אותו לציבור הרחב, אנשי אקדמיה וחובבי היסטוריה וארכיאולוגיה, כאחד.
בשנים האחרונות, חל גידול משמעותי במחקרים העוסקים בתולדות המחקר הארכיאולוגי בארץ ישראל, אך עד כה, לא הוקם מסד נתונים ראוי הנותן לכך מענה. בעזרתה של עורכת התוכן, סילביה קרפיוקו, נאספו קטעי תמונות וסרטונים נדירים שאינם מוכרים ו"מסתובבים ברשת". כך לדוגמה, נמצאים באתר הקתדרה סרטונים נדירים של בנימין מזר, יוחנן אהרוני, יגאל ידין וכן של הארכיאולוג האמריקני, נלסון גליק, נואם בהשבעת הנשיא קנדי. איסוף החומרים נעשה תוך שיתוף פעולה עם משפחות החוקרים וכן מוסדות שונים בארץ ובעולם.
בין החוקרים המופיעים באתר ישנם כאלו שתרומתם למחקר הארכיאולוגי נשתכחה כמעט לחלוטין, כגון נעים מחולי, נחמיה צורי ויהודית קראוזה–מרקה, לצד ארכיאולוגים שהלכו לעולמם רק לאחרונה, כמו אפרים שטרן ורם גופנא.
עובדת היותו של האתר פועל ללא מטרות רווח למען הציבור הרחב, מהווה את הקריטריונים אשר העניקו למפעל המפואר של ד"ר כץ את הפרס החשוב והמכובד. בנוסף, מדובר באתר דינמי, כאשר בכל חודש מתווספים לו חוקרים נוספים וכן מעדכנים בו חומרים נוספים על חוקרים שכבר קיימים.
אנו מזמינים את הציבור הרחב להתרשם מהאתר ולהעשיר את ידיעתם בכל הנוגע להיסטוריה של הארכיאולוגיה בארץ ישראל – https://vilnay.kinneret.ac.il
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
הכירו את הרופא של חיספין
הכירו את ד"ר דוד יריחובר, מנהל מרפאת ה"כללית" בחיספין. "אני אוהב לעבוד כרופא ורואה בתפקיד…
-
למצוא את האור
השבת, ראש חודש תמוז, יהיה יום האזכרה ה-11 למותה של בתנו האהובה, אפרת. נראה כאילו…
-
לסייבר את האוזן
קורס מגן בסייבר הוא קורס צה"לי יוקרתי ביותר, המכשיר את חניכיו ללוחמת הסייבר ההולכת ומתפתחת.…