חג החנוכה הוא חג האור, חג של ניסים ושל ניצחון מעטים על רבים, אבל גם ה-חג של המטוגנים
בין אם אתם אוהבים את הלביבה שלכם חמה ומתוקה, או מלוחה ומפולפלת, וגם אם אתם ממליכים את הסופגניה כמלכת החג (עם או בלי ריבה), חג החנוכה ללא ספק הוא חג הטיגונים. ויש כאלה, שזה בדיוק החג "שמעיר" להם את הצרבת.
מהי צרבת?
צרבת היא תופעה, המתאפיינת בחזרה של מיצי קיבה לכיוון הוושט, כתוצאה מתפקוד לקוי של השריר הסוגר התחתון של הוושט. תפקידו של השריר לאפשר מעבר של מזון אל הקיבה ולמנוע עליית מיצי הקיבה אל הוושט. כאשר השריר אינו מתפקד כראוי, מיצי הקיבה- שהם למעשה חומצות חזקות- עולים לכיוון הוושט. תחושת השריפה היא בעצם כוויה ברירית הוושט הנגרמת מהחומצות הללו.
צרבת מופיעה בדרך כלל אחרי אכילת מזונות מטוגנים ושומניים, כך שמי שסובל מצרבות, חנוכה הוא לא ממש החג שלו…
מי עשוי לסבול מצרבת?
כעשרה אחוז מהאוכלוסיה מתלוננים על צרבת יום יומית, ויש כאלה שסובלים מצרבת מידי פעם אך לא מידי יום. מעשנים סובלים יותר מצרבות בהשוואה לשאר האוכלוסיה, נשים בהריון, אנשים עם בקע סרעפתי, מטופלים אונקולוגיים וכמובן מי שסובל מהפרעות בקיבה כגון גסטריטיס. גם החיידק הליקובקטור פילוריס ידוע כמי שגורם לצרבות. השכיחות של צרבת זהה אצל נשים ואצל גברים.
איך מטפלים?
הרפואה המערבית מציעה טיפול תרופתי בתכשירים מעכבי הפרשת חומצה כגון: נקסיום, לוסק, אומפרדקס וכדומה. אם נמצא שיש למטופל גם חיידק הליקובקטור פילוריס אזי הטיפול יהיה "טיפול מרובע" הכולל כמה סוגי אנטיביוטיקה וסותרי חומצה. חגיגת תרופות של ממש …
הטיפול הטבעי ברפואה הסינית
תזונה מותאמת אישית, דיקור וצמחים יעשה פלאים לצרבת שלכם!
כל מטופל המגיע לקליניקה לטיפול עובר אבחון אישי מעמיק ומקבל המלצות תזונה שמותאמות עבורו, אך ישנם מספר כללים המתאימים לכולם:
הקפידו על ארוחות קטנות, אל תשכבו אחרי ארוחה ואל תשתו מים בזמן האוכל- שתו כוס מים כעשר דקות לפני הארוחה. לא מומלץ לאכול אחרי שבע בערב, או לפחות לא לאכול ארוחות כבדות בשעות הללו. אם אתם רעבים בשעות הערב המאוחרות קחו תפוח ושקדים לא קלויים. באופן כללי שקדים הם סותרי חומצה טבעיים ולכן מומלצים. גם אגסים, וכן חסה ושאר עלים.
מיתוס ידוע הוא ששתיית חלב מסייעת לצרבת. אכן שתיית חלב מקלה זמנית על צרבת מכיוון שחלב הוא בסיסי והוא יכול לסתור חומציות, אבל בפועל הקיבה "רוצה" לשמור על רמת חומציות גבוהה ולכן תפריש בעקבות שתיית החלב יותר חומצה אשר תחמיר את המצב.
דיקור סיני
במחקר שפורסם במגזין מדעי נבדקה ההשפעה של דיקור סיני על צרבות ודיספפסיה (הפרעות עיכול ברום הבטן). המחקר הראה שיפור מובהק בקבוצת הדיקור הסיני בתדירות הסימפטומים לפני תחילת הטיפולים בהשוואה לסיום הטיפולים. במחקר נוסף מטופלים קיבלו טיפול תרופתי במינון נמוך בשילוב עם דיקור סיני. מסקנות החוקרים היו כי הוספה של דיקור סיני לטיפול תרופתי יעיל יותר מהכפלת המינון התרופתי.
צרבות והיריון
כידוע, נשים בהיריון סובלות יותר מצרבות ביחס לשאר האוכלוסייה, בשל גדילת הרחם ודחיקת הקיבה. דיקור סיני בצרבת הוא טיפול בטוח ויעיל גם לנשים הריוניות. דיקור סיני בזמן ההיריון יעזור לנשים לא רק לצרבות אלא לעוד שלל בעיות איתן הן מתמודדות בתקופת ההיריון, כך שהטיפול אפשרי ומומלץ.
חג אורים שמח והרבה בריאות, קרן.
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
- הנה ברוש לבדו מול אש ומים
השבוע היה אריאל זילבר אמור לקבל פרס למפעל חיים בטקס לפרסי אקו"ם, אולם בעקבות לחצים…
- טיולי חורף בגולן - התקופה היפה של הטיולים בגולן
מערכת השילוט החדשה של שביל הגולן שהושלמה בימים אלה, היא רק הדובדבן שבקצפת: עם עשרות…
-
הסטודיו לאריחים מצוירים של אסנת רוטמן
הסטודיו של אסנת הוא חגיגה של צבעים, דמויות ודמיון, וכל מי שנכנס, יקנה או לא…