אשכול גליל מזרחי השיק סדרת הרצאות בנושאי תזונה לשיפור איכות החיים של תושבי 18 הרשויות החברות בו ובכלל זה רואה בקידום מדיניות תזונה בריאה נושא משמעותי, המהווה צו שעה להצלת חיים ושיפור איכותם של תושבי האזור
אלה ברקוביץ, תזונאית אשכול גליל מזרחי, מספרת על מטרת-העל בתחום התזונה: "האשכול שם לו למטרה להיות גוף מקצועי שמטרתו לקדם ולעצב מדיניות ציבורית בתחום התזונה ברמה האזורית, ברמת הרשות והרמה הפרטנית, להעלות את המודעות ולקדם נורמה תזונתית בריאה. האשכול עושה זאת תוך הנגשת מידע באופן חיובי, מקצועי ושוויוני לכלל אוכלוסיות האשכול, ייצור תשתית שתתכנן ותבצע תכניות לקידום תזונה בריאה, בשיתוף פעולה עם כלל בעלי העניין בתחום, תוך איגום משאבים באמצעות דרכי פעולה חדשניות המצמיחות סוכני שינוי במרחב".
כמו כן, נתוני הלמ"ס חושפים מגמות שליליות למידת התחלואה באזור הגליל המזרחי, וביניהן שיעורי התמותה מתחלואה הקשורה לאורח חיים ותזונה, שהנם הגבוהים ביותר בישראל במחוז הצפון. לפי נתוני משרד הבריאות, ניתן לראות כי אחוזי ההשמנה באזור הצפון הם בין הגבוהים במדינה. נתונים אלו מדאיגים מאוד ודורשים התייחסות.
מצב חירום תזונה לאומי
במסגרת קידום נושא הבריאות באשכול, ניתן דגש מיוחד להיבטים של תזונה בריאה ומקיימת, המותאמת גם לזמן חירום. מצבי טראומה עשויים להשפיע על דפוסי האכילה של ילדים ומבוגרים ואיתור מוקדם של אלו הסובלים מהפרעה באכילה, כתוצאה מטראומה, הוא בעל חשיבות עליונה בשמירה על המצב התזונתי, הנפשי והפיזי המיטבי וכן במניעת התפתחות של סיבוכים עתידיים כמו חוסרים תזונתיים, בעיות גדילה והתפתחות של הפרעות אכילה קליניות.
מתוך סקר מדגמי, בקרב תושבים מפונים ברחבי הארץ, נמצא כי 47% מהם אוכלים יותר מממתק אחד ביום, 27% אוכלים יותר מחטיף ביום ו-19% שותים יותר מכוס שתייה מתוקה אחת ביום.
מחקר נוסף, שנערך באוניברסיטה העברית, בקרב הגיל השלישי, במהלך מלחמת "חרבות ברזל", מצא כי 16% מבני אוכלוסייה זו מדווחים על ירידה באיכות התזונה.
מסיורים של תזונאיות משרד הבריאות במלונות המפונים, עלה צורך בריאותי לדייק את דרישות המינימום לארוחות ולכוון לתזונה בריאה ומותאמת לשוהים במלונות.
לאור כל אלו, יחידת הבריאות של אשכול גליל מזרחי פועלת במרחב לשיפור והעלאת הידע התזונתי של התושבים ובתוך כך, החלה במסע של הרצאות בנושאי תזונה.
ההרצאות מתקיימות ברשויות השונות המארחות את הקהל והן פתוחות, ללא עלות, עבור תושבי האשכול. ההרצאות מתקיימות ביישובים הלא מפונים וגם פוגשות את התושבים המפונים במלונות במרחב ועוסקות במגוון נושאים – תזונה מותאמת לגיל המעבר, מזונות מעובדים וקריאת תוויות מזון, תזונה בעת מלחמה ומזון מקומי וסוכר.
מידע על ההרצאות הבאות ניתן לקבל בקבוצת התזונה והבריאות של האשכול בפייסבוק: "בריאות בטבע שלנו – קהילת התזונה והבריאות של אשכול גליל מזרחי".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
- שתהיו לי בריאים
חיידק הקלבסיאלה שכיכב לאחרונה בחדשות הוא כאין וכאפס לעומת המחלות בימי קדם, שהיו אז חשוכות…
-
להיות שם!
תמר גוטמן, (42), היא תושבת קצרין, נשואה ואם לשבעה ילדים. גדלה בגולן, למדה בביה"ס היסודי…
-
מתן וולמן, ממרום גולן נלחם להיות לוחם
סמ"ר מתן וולמן נלחם לאורך כל שירותו הצבאי על מנת להיות לוחם וקצין קרבי, והוא…