לאחרונה, פורסמו סרטים תיעודיים ואף מאמרים מדעיים על חשיבות ותועלת הפטריות לעולם, בכלל ולאדם, בפרט. פטריות אינן בעלי חיים ואינן צמחים, אלא ממלכה בפני עצמה
בשנים האחרונות, העולם מגלה עד כמה מופלאות הפטריות. לאחרונה, פורסמו סרטים תיעודיים (אני ממליצה בחום לצפות ב"פטרייה פנטסטית", ב"נטפליקס") ואף מאמרים מדעיים על חשיבות ותועלת הפטריות.
ללא הפטריות, כדור הארץ יתמלא בחומרים אורגניים מתים, שלא יהיה מי שיפרק אותם – עצים מתים, עלים ואפילו פרווה. הגידולים ייפגעו מכיוון שפטריות ממחזרות צמחים מתים לחומרים מזינים עבור הדור הבא ואפילו חיות המשק ייפגעו, כי פטריות ידידותיות מסייעות בעיכול העשב…
מהן פטריות?
פטריות אינן בעלי חיים ואינן צמחים, אלא ממלכה בפני עצמה, לצד ממלכות בעלי החיים והצמחים. כשאנו אוכלים או מלקטים פטריות, אנו רואים את גוף הפרי של הפטרייה, אך החלק החשוב יותר של הפטרייה נמצא בתוך האדמה, זהו התפטיר, או באנגלית – מיצליום. התפטיר הוא רשת תת-קרקעית, הנמצאת מתחת לרגלינו ביער, בשדה וגם בדשא.
לפטריות תפקיד חשוב בפירוק חומרים אורגניים ואספקת מינרלים וחלבונים לאדמה. הן מגבירות את יכולות הצמחים להתמודד עם הסביבה ובכך מביאות להבראת הקרקע וזה בדיוק מה שהן עושות גם בגופנו.
פטריות למאכל
פטריות מכילות חלבונים, מגוון רחב של ויטמינים (בעיקר ויטמיני B), נוגדי חמצון, סיבים תזונתיים, מינרלים ועוד. הרכיבים בפטריות יכולים להשתנות מסוג לסוג ולכן כדאי לצרוך מגוון רחב של פטריות, כחלק מתזונה מאוזנת. גם לפטריית שמפיניון "פשוטה" יש ערך רפואי ונכון להתייחס לכל פטרייה כבעלת סגולות רפואיות כלשהן. כל סוגי הפטריות דלות בקלוריות. חשוב לדעת כי הערכים התזונתיים של הפטריות לא נפגעים בבישול.
פטריות מרפא
פטריות שימשו כתרופות עוצמתיות במשך אלפי שנים. ברפואה הסינית, ביוון העתיקה, במצרים, בדרום אמריקה ובמזרח אירופה. לאחרונה גם המדע המודרני החל לגלות את עולם הפטריות ולהבין כי פטריות יכולות לשמש כתרופה למגוון רחב של בעיות רפואיות. פטריות מכילות חומרים מאוד ייחודיים – בטא גלוקנים ופוליסכרידים, כאשר לכל פטרייה יש את החומרים הייחודיים האופייניים לה. ישנם זנים רבים של פטריות מרפא, כאשר לכל פטרייה תכונה ייחודית לה המייחדת אותה ובכך מייעדת אותה לטיפול בבעיה רפואית אחרת. ישנן פטריות שלהן תכונות נוגדות סרטן, ישנן פטריות המשפיעות על בלוטת התריס, שמירה על רמות תקינות של סוכר בדם, תמיכה במערכת החיסון ועוד. את תוספי הפטריות מכינים מכל הפטרייה – הגוף ובעיקר התפטיר, אותה רשת תת-קרקעית.
ממליצה בחום לשלב פטריות בתזונה שלכם, ממגוון רחב ככל שתוכלו!
הרבה בריאות, קרן מיכאלי
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
אחרי החגים
החגים היו יפים, משפחתיים ומהנים, אבל יש ברכה גדולה גם בחזרה לשגרה של אחריהם. אווירת…
-
כנרת מלאה אחרי הגשם
טיול טבע חורפי על שפת הכנרת, ב"שביל סובב כנרת", מחוף סוסיתא לחוף כורסי. כנרת מלאה,…
-
הגשם עושה את ההבדל
לאחר רצף ימי הגשם הארוך ביותר בישראל מאז 1992, ולאור המשקעים הרבים שירדו מעל הכנרת,…