האם חלבון הפטריות הוא השלב הבא בתעשיית המזון? רק הזמן יגיד, אבל דבר אחד בטוח – הגולן ממשיך להוביל חזיתות מדעיות חדשניות
פרויקט חדשני ומשותף לד"ר בן שחר ופרופ' אייל קורצבאום, חוקרים מובילים ב"מכון שמיר למחקר", מתרכז בזיהוי זני פטריות ייחודיים, מתוך אוסף הפטריות הייחודי מסוגו שנמצא במכון. המטרה: פיתוח חלבונים מבוססי תפטיר (mycelium) בתהליך תסיסה נוזלית. חלבונים אלו צפויים להפוך למשאב משמעותי עבור תעשיית המזון העתידית, תוך קידום קיימות וייעול השימוש במשאבים טבעיים.
ד"ר בן שחר ופרופ' אייל קורצבאום פועלים יחד בפרויקט חדשני שמשלב בין עולמות המיקרוביולוגיה והחקלאות. ד"ר בן שחר מתמקד בבידוד, זיהוי ויישום חומרים טבעיים ממקורות מגוונים כגון מיקרואורגניזמים, צמחים ופסולת חקלאית. פרופ' קורצבאום מתמקד בנושאים חדשניים בתחום המיקרוביולוגיה הסביבתית, עם דגש על טכנולוגיות טיפול במים.
"בפרויקט זה, אנו רואים הזדמנות לייצר גשר בין מחקר בסיסי ליישום פרקטי", אומר ד"ר בן שחר. "אנחנו חוקרים כיצד פטריות יכולות לספק פתרון אמתי לאתגרי המזון העולמיים."
המיזם החדשני, בתמיכת משרד החדשנות, המדע והטכנולוגיה ו-GFI" ישראל", מתבצע כולו ב"מכון שמיר למחקר", בגולן.
מנכ"לית "מכון שמיר למחקר", דינה גלעד, הוסיפה: "פרויקטים מסוג זה ממחישים את החשיבות של 'מכון שמיר למחקר' כמרכז מוביל לחדשנות ומצוינות. שילוב של מחקר מדעי מתקדם ברמה בין-לאומית עם יישומים פרקטיים הוא הדרך שלנו לייצר פתרונות גלובליים לבעיות משמעותיות, תוך תרומה לפיתוח האזור וחיזוק מעמדו כמוקד לחדשנות חקלאית וביוטכנולוגית".
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
צלף מהגולן
סמ"ר עידן אלימלך, מאל-רום, הוא לוחם בפלחו"ד (פלוגת החוד) גדוד 50 של חטיבת הנח"ל, כמו…
-
כדורגלן מהגולן
עידן נחמיאס, בן 20, מאניעם, שמשחק בקריית שמונה, מליגת-העל, זומן לאחרונה לשחק בנבחרת הצעירה של…
-
אהבת הארץ דרך הרגליים
1200 ילדי הגנים בגולן יצאו לצעדת העצמאות בסימן יובל לחידוש ההתיישבות בגולן. אחרי הצעדה בפארק…