חילוניות ודתיות בט' באב: על חורבות בית הכנסת העתיק "עין קשתות", הממוקם באתר הארכיאולוגי אום אל-קנאטר, למדו כ-100 חילונים ודתיים על אהבת חינם. בצד קריאת מגילת איכה, עסק הדיון בנושא האיזון בין חומר, הגוף והשורשים לבין הרוח
על חורבותיו של בית הכנסת העתיק "עין קשתות", הממוקם באתר הארכיאולוגי אום אל-קנאטר, התאספו במוצאי שבת בליל תשעה באב כ-100 חילונים ודתיים, תושבי רמת הגולן במסגרת אירוע לכבוד ט' באב שארגן "מרכז חגים" בשיתוף מתנ"ס הגולן
חילוניים ודתיים; נשים וגברים; צעירים ומבוגרים, כ-100 איש התאספו בליל תשעה באב, ישבו בצוותא ולמדו על חורבן בית המקדש הראשון והשני, על סובלנות והדדיות ואהבת חינם.
קיום האירוע באתר המרגש לא נבחר במקרה – האתר הארכיאולוגי אום אל-קנאטר, הסמוך למושב נטור שבגולן, "עין הקשתות" בשמו העברי, מסמל את כל היבטיו של צום ט' באב.
אורי הייטנר, ממשתפי האירוע ולשעבר מנהל מתנ"ס הגולן סיפר: "במפגש השתתפו דתיים וחילונים. הישיבה הייתה מעורבת, גברים ונשים יחד, ולכולם הדבר היה טבעי לחלוטין. הרי בבית הכנסת העתיק לא הייתה הפרדה." עוד סיפר: "עסקנו בנושא הבית כתוכן חברתי ורוחני לעומת הבית כאבנים ועצים; האיזון בין חומר, גוף ושורשים לבין רוח. בזכות המפגש, צום תשעה באב משמעותי יותר בעבורי".
הלימוד היה בהובלתו של שמוליק שוורץ, במהלכו נעשתה קריאת מגילת איכה וקינות תשעה באב. הדיון עסק בסוגיות שונות על בית – הבית הלאומי והבית הפרטי. הלימוד המשיך לדיון מרתק על רוח וחומר בכל הקשור לאהבת חינם, סובלנות ושורשיו של האדם.
את האירוע ארגנו מתנ"ס הגולן והתוכנית היישובית "מרכז חגים" החברה ברשת ניצנים הארצית. התכנית היישובית "מרכז חגים" הינה חברה ברשת ניצנים הארצית, המחזקת את ההיבט היהודי-ישראלי ברשויות המקומיות ומטפחת קהילות על בסיס יצירה תרבותית-יהודית משותפת.
קרדיט צילום: יח"צ ניצנים