"כרמל בלוברי" החלה בשיווק אוכמניות "כחול לבן" לחנויות בישראל וכן לשווקים באירופה ובדובאי. האוכמניות גדלות בחווה ברמת הגולן
אחת ההנאות של ישראלים המטיילים באירופה בחורף היא אכילת האוכמניות למיניהן הנפוצות בשווקים ובחנויות בתקופה זו. השנה, אומנם לא ניתן לטייל בשווקים של לונדון או פריז, אבל ניתן יהיה לאכול בארץ אוכמניות "כחול לבן", הגדלות ברמת הגולן.
"כרמל בלוברי", שבבעלות קבוצת "אמפא", עין זיוון ונטור, החלה בימים אלה בשיווק אוכמניות טריות בישראל. זאת, במקביל לייצוא אוכמניות ישראליות לדובאי ולמדינות אירופה. האוכמניות הגדלות ברמת הגולן הנן מזן אוסטרלי, זן הנחשב לגדול ולעשיר במיוחד בטעם, הנמכר בחנויות האקסקלוסיביות באירופה. על פי הערכת החברה, היקף היבול השנה צפוי לעמוד על כ-100 טונות של אוכמניות. כ-40% מהתוצרת מיועדים לייצוא.
האוכמניות נחשבות ל-Super Fruit נוגד חמצון והן עשירות ברכיבים בריאים כמו נחושת, אשלגן, מגנזיום, ויטמינים וסיבים תזונתיים. בנוסף, האוכמניות מכילות פיגמנטים בצבעי הסגול–כחול, המחזקים את כלי הדם וכן הן מסייעות בהורדת הכולסטרול
האוכמניות נחשבות ל-Super Fruit נוגד חמצון והן עשירות ברכיבים בריאים כמו נחושת, אשלגן, מגנזיום, ויטמינים וסיבים תזונתיים. בנוסף, האוכמניות מכילות פיגמנטים בצבעי הסגול–כחול, המחזקים את כלי הדם וכן הן מסייעות בהורדת הכולסטרול.
האוכמניות של "כרמל בלוברי" מגודלות בדרום רמת הגולן, תוך ניצול מזג האוויר הקר יחסית, המתאים לגידולים מסוג זה. החווה משתרעת, בינתיים, על שטח של כ-80 דונם ונחשבת לגדולה במזרח התיכון. הגידול נעשה באמצעות חקלאות מדייקת ומתקדמת. מנכ"ל "כרמל אגרקסקו", יואב שור: "שיחי האוכמניות גדלים בעציצים המכילים מצע מנותק מהקרקע. השתילים מנוטרים באמצעות סנסורים של בקרת אקלים, מים, דשן, חומצה ועוד. בכך, ניתן לקבל תמונת מצב עדכנית של השתילים ולהעניק להם את הטיפול המיטבי, על מנת שיפיקו 6-8 קילוגרמים של פרי, כל אחד".
הכול טבעי
השתילים אינם עוברים ריסוס בשום שלב של הגידול. נעשה שימוש בהדברה ביולוגית על מנת לנטרל מזיקים ולשמור על השתילים והפירות נקיים ממזיקים ומחלות. זאת, בניגוד לאוכמניות המיובאות ארצה מחו"ל, העוברות אידוי במתיל ברומיד, למניעת כניסת מזיקים לישראל. גם הפריית הפרחים נעשית בתהליך טבעי לחלוטין. לצורך כך, הוצבו במקום כוורות ייעודיות ונעשה שימוש בדבורי דבש ובדבורי בומבוס, דבורים גדולות ורחבות המשמשות להאבקה.
בשל אופי הגידול, האוכמניות מבשילות על השיח במדורג, כך שבזמן הקטיף יש לעבור על כל אחד מהשיחים ולקטוף רק את האוכמניות הבשלות באותו היום. בשל כך, הקטיף נעשה על ידי קוטפים מיומנים, העוטים כפפות ולאחר מכן, הפרי עובר מיון קפדני בבית האריזה הממוקם בחווה, במינימום מגע יד אדם.
את האוכמניות ניתן לרכוש בחנויות נבחרות, או ישירות באתר חוות הגידול ולקבל משלוח ישיר הביתה: https://www.carmelberry.co.il
כתבות שיכולות לעניין אותך
אולי יעניין אותך גם:
-
קונה כחול-לבן
נושא הקיץ של סניפי "בני עקיבא", במחוז הצפון ובגולן, יהיה השנה עידוד ועזרה לעסקים קטנים,…
-
האתגר של כחול לבן
על "כחול לבן" להתנער מהדימוי של "חלק מגוש מרכז-שמאל", דימוי שלא רק נתניהו הצליח להדביק…
-
שחור - לבן / לאה דור
צבעי השחור והלבן מייצגים הפכים מוחלטים, קיצוניים, אך בעת ובעונה אחת משלימים זה את זה.…